Wedstrijdverslag: The Knickerbockers 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 6 | Topklasse 2012-2013

Ste.Do.Co. verder in mineur

Na een aantal nederlagen tegen voornamelijk topteams had Ste.Do.Co. de hoop gevestigd op deze wedstrijd tegen promovendus The Knickerbockers om zichzelf uit de degradatiezone te spelen. Om deze reden had coach Janny Timisela een aanvallend ingesteld team binnen de lijnen gezet, in de hoop dat dit het gewenste resultaat zou opleveren, maar helaas voor iedere Ste.Do.Co. fan eindigde ook deze wedstrijd in een deceptie. Daar zag het in het begin echter helemaal niet naar uit. Ste.Do.Co. trok al in de beginfase het initiatief naar zich toe en zette de Groningse studentenploeg vast op eigen helft. Ondanks dit overwicht slaagde Ste.Do.Co. er echter nauwelijks in om kansen te creëren. Aan de andere kant moest Ste.Do.Co. opletten om niet verrast te worden door een snelle counter van The Knickerbockers, temeer omdat de twee centrale verdedigers allebei over een goede lange trap beschikken, waardoor zij het spel konden verleggen tot dichtbij het Ste.Do.Co. doel. Dat bleek al in de 17e minuut. Na een lange bal kreeg Pauline Traa aan de rand van de 16 aangespeeld en voordat iedereen het goed en wel in de gaten had scoorde zij de 1-0. Na deze domper probeerde Ste.Do.Co. met nog meer energie het tij te keren, maar het spel was vaak dermate onnauwkeurig dat er van kansen creëren geen sprake was. Daarna werd het alleen maar erger, want uit een corner wist keeper Sharon Schoonderbeek de bal niet klemvast te houden. De bal viel voor de voeten van Lisanne Schaareman en die wist met dit buitenkansje wel raad: 2-0.

In de tweede helft kregen de toeschouwers meer van hetzelfde te zien. Ste.Do.Co. kreeg nu wel wat meer kansjes, maar doelpunten maken bleek opnieuw een te grote opgave. Tijdens het laatste kwartier begon het geloof in een goede afloop weg te vloeien en nam The Knickerbockers het initiatief over en hoewel de Groningers nog een aantal aardige mogelijkheden kregen om de score te verhogen, lieten ook zij het na om nog te scoren.,

Bijzonderheden: Bibi Cox is vanwege een chronische rugblessure gestopt met voetbal.