Wedstrijdverslag: RKHVV 1 - Oranje Nassau 1 | Ronde 17 | Topklasse 2012-2013

(0 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 09 maart 2013
Aanvangstijd: 14:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Michelle Laan, van der doelpunt Min.  ::<br />Suus Daniels doelpunt Min.  ::<br />Caroline Filippo

Door Jos van den Heuvel

Iedere aanwezige op Sportpark de Blauwenburcht zag de bui al hangen. Letterlijk dan, want het regende al de hele dag. Figuurlijk is het een ander verhaal. Niemand weet hoe een voetbalwedstrijd gaat verlopen, de bal is immers rond. Hij kan in de goal van Oranje Nassau vallen of in die van RKHVV. Misschien zelfs wel tegen het hoofd van de scheidsrechter, wie zal het zeggen… Afijn, vandaag een hele belangrijke wedstrijd voor onze dames. Bij winst komen ze op een ‘veilige’ plek waardoor geen nacompetitie gespeeld hoeft te worden.

De eerste helft staat in het teken van balbezit voor RKHVV en een op de counter loerend Oranje Nassau. Na 5 minuten is de eerste kans voor Carolien, maar haar vizier staat nog niet scherp. Even later is het weer RKHVV met een kans. Een rush op links en een mooie voorzet is alleen net wat te hoog voor de inkomende aanvallers van RKHVV. Enige hilariteit ontstaat wanneer Jodie de bal snoeihard tegen het hoofd van de scheidsrechter schiet. Hij bekende dat hij niet wist dat vrouwen zo hard konden schieten. Een les ‘hard’ geleerd. Gelukkig is het niet ernstig en kan het spel na een paar minuten hervat worden. Oranje Nassau blijft ver ingezakt spelen, maar na een half uur worden ze gevaarlijk. Met een diepe bal wordt de linksbuiten weggestuurd, die niet twijfelt en onberispelijk binnen schiet. Jammer voor haar en gelukkig voor ieder die een blauw hart heeft, gaat het doelpunt niet door wegens ‘vermeend’ buitenspel. RKHVV zet druk wanneer Nassau de bal heeft, maar omdat er van achteruit niet vaak iemand doorschuift kan Nassau de bal makkelijk uitverdedigen. Na een half uur wordt de opgekomen Renee vastgehouden vlak bij de zestien van de tegenstander. De vrije trap die volgt wordt gekopt door  Michelle, maar mist het doel op een haar. Oranje Nassau kan de bal niet vasthouden, want meteen na de uittrap van de keepster heeft RKHVV de bal weer veroverd, Jodie zet Suus met een hoge steekbal vrij. Suus heeft de bal niet helemaal onder controle waardoor een speelster van Nassau knap verdedigt. De laatste kans van de eerste helft is ook voor de Blauwen. Gila komt mee op vanuit links, maar haar voorzet valt achter de aanval.

Beide teams gaan thee drinken met een 0-0 op het scorebord. Zonder echte oeh en ah momenten in de eerste helft, zal er een tandje bij geschakeld moeten worden om de winst te pakken. RKHVV begint fel aan de tweede helft, wat resulteert in kansen voor Jodie, Carolien en Diede. Een verdedigster van Oranje Nassau denkt de bal makkelijk bij zich te houden, maar Carolien pakt hem makkelijk af en kan voorzetten op Suus. Zo’n kans hoef je haar geen twee keer te geven want koekkoek het staat 1-0 voor RKHVV! Het lijkt meteen daarna 2-0 te worden als Jodie diep wordt gestuurd. Met vooral oranje en geen blauw om haar heen loopt deze aanval spaak. In de 57e minuut is het wel raak. Arte steekt de bal dwars door de 16 en deze wordt prima tot goal gepromoveerd door een speelster van Oranje Nassau. Waarmee de uitspraak van Cruijff “Als jij de bal heb, kunnen zij niet scoren” niet helemaal waarheid blijkt…

Een botsing in de buurt van het strafschopgebied van RKHVV veroorzaakt wat ophef. De scheidsrechter geeft een vrije trap aan Oranje Nassau, maar Suus is het daar niet mee eens. De scheidsrechter laat even zien hoe autoritair hij is en trekt geel. De vrije trap wordt goed weggewerkt door Anne. Die scherp blijkt, ondanks dat ze niet veel te doen krijgt. Ook een speelster van Oranje Nassau krijgt geel. Meer dan terecht, omdat ze Carolien van achter neerhaalt.

In de periode die volgt zijn er een aantal kansen voor RKHVV. Ook Oranje Nassau krijgt nog een grote kans. Een vrije trap belandt op de lat. Even later worden Jodie en diede gewisseld voor Roxanne en Ellen. Wanneer Renee na een corner van Oranje Nassau de bal naar voren wil werken, wordt ze geraakt in haar buik. De scheidsrechter wuift het weg, maar herziet zijn beslissing wanneer Renee blijft liggen. Gelukkig valt het mee en kan ze de wedstrijd uitspelen. Drie minuten voor tijd wordt de bal achter de verdediging van Oranje Nassau gespeeld en Carolien kan in haar eentje op de keeper af. Dit is kaasje voor haar en ze rond af alsof er niemand in de goal staat. Zo wordt het 3-0 voor RKHVV! Marieke Peters verlaat dan het veld voor Wendy. In blessuretijd krijgt RKHVV nog een laatste corner. En wie miste eerder in de wedstrijd op een haar na de goal? Juist dat was Michelle, maar deze keer schiet de ze bal snoei en snoeihard in de rechter kruising! Met links nog wel! Hiermee zet ze de uitstand op het score bord: 4-0 voor RKHVV.

Al met al een zeer verdiende zege voor de dames van RKHVV. Het leek of Oranje Nassau vooral de bal tegen wilde houden en zelf niet wilde voetballen. RKHVV staat nu op de achtste plek, maar zaak is die positie vast te houden. Volgende week dus maar weer winnen van ATC'65. Maar dat is ‘’moakieker zeit dan doan’.