doelpunt Min.  ::<br />Tula Wit, de doelpunt Min.  ::<br />Erika Roseboom
doelpunt Min.  ::<br />Anne-Sophie Bakker

doelpuntAnne-Sophie Bakker (0-1)

Verslag van Ter Leede
Door Peter Zethof

“Ter Leede verliest El Clasico mede door incapabele scheidsrechter”

Ten opzichte van verleden week één aanpassing in de opstelling van Ter Leede, Stephanie de Lange op het middenveld in plaats van de in Amsterdam zeer goed voetballende Daphne in ’t Veld! De eerste helft was van beide kanten zeer matig, de wil was er wel maar het spel was zeer slordig (spanning) en tot de 25e minuut - een schot op doel van Saestum - was er eigenlijk niet veel te beleven voor de toeschouwers die vandaag de kou en zware windstoten trotseerden.

In de 34e minuut wordt Lisanne Grimberg terug gefloten voor vermeend buitenspel, geluk voor de achterhoede van Saestum, dit was oprecht een twijfelgevalletje! In de 39e minuut komt uit het niets de 0-1 op het score bord. Na een aanval over rechts komt de bal bij Monica Hoogendam, vanaf de achterlijn geeft ze de bal voor, de keepster van Saestum beoordeelt de bal niet goed en laat hem los. Rechter spits Anne-Sophie Bakker kent geen pardon en schiet de bal snoeihard in het doel. Een gelukkige 0-1 maar gezien het spelbeeld een terechte voorsprong wat tevens de ruststand is.

In de 2e helft, beter voetbal en meer beleving aan beide kanten, in de 53e minuut wissel - Nance de Graaf voor Carmen Simonis en in de 56e minuut komt Daphne in ’t Veld erin voor Stephanie de Lange.

Ter Leede krijgt mede door deze wissels meer grip op het middenveld en is de betere ploeg. Er worden diverse kansen gecreëerd, een schot op de binnenkant paal van Marieke Goeree, schoten naast en over het doel. Lisanne Grimberg alleen op de keepster af die de ingeschoten bal weet te redden, het 2e doelpunt wil maar niet vallen. In de 65e minuut komt Kim Zethof in het veld voor Anne-Sophie Bakker, om meer snelheid op de flanken en diepte in het spel te creëren maar de juiste passing ontbreekt.

De wedstrijd krijgt in de 85e minuut een hele rare wending. De thuisploeg krijgt (ontvangt), nadat er een voorzet wordt gegeven in de zestien, een penalty. Iedereen aan Ter Leede zijde en inclusief de Saestum speelsters kijken met verbazing rond. Er is werkelijk helemaal niets aan de hand, iedereen staat nog overeind, er is geen overtreding gemaakt, er worden geen gele kaarten gegeven maar de bal gaat op de stip: Sinterklaas is wel erg vroeg dit jaar. Het cadeautje wordt uitstekend ingeschoten door de beste speelster aan Saestum zijde en zijn weer terug in de wedstrijd, 1-1.
Na de aftrap wordt de bal op het middenveld onderschept door Saestum, weer fluit de scheidrechter. De dames staan elkaar wederom aan te kijken met een blik in hun ogen “wat heeft hij nu weer gezien”. Een vrije trap voor Saestum op zo’n 40 meter van het doel. De bal wordt richting de linkerkant van het doelgebied gebracht en de ingevallen spits van Saestum is sterker in het één tegen één duel en schiet de bal diagonaal langs keepster Nada van Es.

Binnen een tijdsbestek van zo’n 4 minuten wordt een 0-1 voorsprong uit handen gegeven door toedoen van deze scheidsrechter. Een uitslag van 1-1 was nog meer op haar plaats geweest aangezien wij de wedstrijd niet eerder konden beslissen en Saestum heel goed in de wedstrijd is blijven geloven. Maar hiermee is de titelstrijd nu verdeeld over 3 clubs: Buitenveldert, Saestum en Ter Leede. Los daarvan hebben we alles zelf in de hand, geen paniek en hier moeten we ook maar mee leren leven dat de ondergrens van de scheidsrechterskorps hopelijk is bereikt!

Op 2e Paasdag (maandag 1 april) begroeten we ATC’65/Beloftenteam FC Twente Vrouwen op sportpark De Roodemolen in Sassenheim. Kans op eerherstel, 3 punten en to continue the road to succes.

Ter Leede speelde in de volgende opstelling:
N. van Es; C. van Roessel, M. Hoogendam, C. van Loe, P. Mesker; S. de Lange (56e minuut D. in ’t Veld), J. Wilmot, C. Simonis (53e minuut N. de Graaf); A-S. Bakker (65e minuut K. Zethof), L. Grimberg, M. Goeree.