Wedstrijdverslag: The Counters - Drachtster Boys | Ronde 8 | Eredivisie Zaal 2012-2013

door Patricia Loman

Counters Dames 1 verliezen nipt van koploper Drachtster Boys Dames 1.

Vandaag stond voor the Counters de wedstrijd tegen koploper Drachtster Boys Dames 1 op het programma. De wedstrijd begon wat onrustig met een aantal afstandschoten van Drachtster Boys maar deze werden goed gepakt door Mariël van de Geer. Hierna zag je dat de dames van the Counters beter in hun spel kwamen en de zenuwen verdwenen. Achterin werd weer lekker scherp en fel verdedigd wat resulteerde in een aantal kansen voor The Counters. Na een mooi actie van Gemma van Vliet was er een kans op rechts voor Melanie Snoeijink, ook waren er kansen voor Eke Wardenaar en Gemma van Vliet maar helaas wilde de bal er nog niet in.

Drachtster Boys was vervolgens dicht bij een goal na een goeie 1-2 uit een vrije trap, maar de erg sterk keepende Mariël van de Geer haalde de bal mooi uit kruising. Het vertrouwen bij de Counters groeide en dit resulteerde in een mooie goal. Via een goede onderschepping van Leila Bessais, kon Paulien van Vliet de steekpass geven op de doorgelopen Ruth Sneep die deze keurig laag in de hoek werkte 1-0. Vlak hierna werd er opnieuw gescoord voor The Counters, via Anouk Noom, maar helaas werd deze goal afgekeurd wegens vermeend duwen. Vervolgens waren er over en weer nog een aantal kansen maar werden deze door de beide keepers keurig uit het doel gehouden. Met 1-0 werd de rust ingegaan.

De dames van Drachtster Boys kwamen scherp uit de kleedkamer wat zorgde voor veel druk op het doel van The Counters. The Counter dames leverden veel strijd en Mariël van de Geer hield opnieuw een aantal ballen knap uit het doel. De grote druk van Drachtster Boys resulteerde met nog zo'n 13 minuten te gaan uiteindelijk toch in de 1-1. Shannon Viet draaide weg van haar tegenstander en schoot met enige fortuin de bal in de verre hoek. Gelukkig hielden de dames van The Counters vertrouwen hetgeen nog geen 2 minuten later resulteerde in een nieuwe voorsprong. Wederom was het Paulien van Vliet die Ruth Sneep wegstuurde waardoor zij de 2-1 in kon schieten. Het antwoord van Drachtster Boys kwam binnen een minuut. Na een snelle actie aan de zijkant kon Kim Gall uit de voorzet de 2-2 binnen schieten. Helaas voor The Counters greep hierna Drachtster Boys de voorsprong. Nadat Mariël van de Geer de vrije trap eerst nog kon tegenhouden was opnieuw Shannon Viet met de rebound te sterk en stond het 2-3 voor Drachtster Boys.

De goals vielen nu vrij snel en dit zou een spannende slotfase betekenen. Helaas resulteerde deze spannende strijd in een rode kaart voor Drachtster Boys, Janneke Vellema. Na haar 1e gele kaart voor hands kreeg zij nog voor de vrije trap genomen was haar 2e gele kaart wegens duwen. The Counters speelde deze vrouw meer situatie goed uit en zo kon, met nog 2 minuten te gaan, Gemma van Vliet op aangeven van wederom Paulien van Vliet de 3-3 maken. Vervolgen waren er voor beide teams grote kansen. Met nog anderhalve minuut te gaan werd een discutabele toegekende vrije trap door Shannon Viet snel genomen en zorgde zij hiermee voor de 3-4. Hierna was er nog een grote kans voor Gemma van Vliet maar de bal mocht er helaas niet in. Uit de counter scoorde Esther van Toledo de 3-5 en zat de wedstrijd erop.

De Counter dames hebben het Drachtster Boys erg moeilijk gemaakt, deden niet onder en hadden zeker een punt verdiend. Maar meiden, elke week gaat het beter en op deze manier komen die verdiende punten binnenkort zeker!

Wedstrijdverslag Drachtster Boys

door Connie Oosting

Drachtster Boys wint op karakter

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys tegen de nummer tien van de ranglijst; debutant The Counters uit Koog aan de Zaan. Drachtster Boys, koploper van de Eredivisie, heeft het de laatste wedstrijden moeilijk doordat een aantal basisspeelsters ontbreken.

Drachtster Boys leek goed te beginnen na een eerste aanval ingeleid door Shannon Viet, waarbij Esther van Toledo naast schoot. Maar niets was minder waar. Daarna werd het slordig, met veel balverlies en onnodige fouten. Zo ontstonden er kansen voor The Counters. Halverwege de eerste helft werd er een kans door Ruth Sneep verzilverd. Zij zette druk te op de verdediging en scoorde daarna al glijdend de 1-0. Gelijk daarna viel zelfs de 2-0, maar die goal werd afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf ging. In de slotfase waren er nog wel een paar kansen voor Kim Gall, Esther van Toledo en Marleen Reenders, maar het bleef 1-0 tot de rust.

In de tweede helft moest het anders. Shannon Viet, die na zeven minuten de gelijkmaker wist te maken, nam hierin het voortouw; 1-1. Dit was een opluchting voor de gasten. Dit duurde echter niet lang, want gelijk daarna volgde opnieuw een fout in de verdediging. Ruth Sneep wist met haar doorzettingsvermogen de 2-1 te maken. Drachtster Boys probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op aangeven van Marleen Reenders wist de goed spelende Kim Gall een voorzet binnen te schieten; 2-2. En uit een vrije trap geschoten door Kim Gall wist Shannon Viet de rebound binnen te  schieten; 2-3. Met nog zeven minuten op de klok was het billenknijpen. Drachtster Boys stond onder druk en kleine overtredingen werden beloond met een regen aan gele kaarten. Met nog vier minuten op de klok kreeg Janneke Vellema voor een paar onnodige overtredingen twee keer geel (hands/duwen) en moest met rood het veld verlaten. Twee lange spannende minuten met een man minder volgden. Hierin liep Sylvia van der Geest ook tegen een gele kaart aan. Uiteindelijk wist Ruth Sneep Melanie Snoeijink te bedienen en maakten The Counters in de overtalsituatie dan toch de gelijkmaker; 3-3. Drachtster Boys mocht hierdoor weer met vier speelsters verder. Met nog maar twee minuten op de klok begon de tijd voor Drachtster Boys te dringen. Op karakter wist Drachtster Boys de wedstrijd toch over de streep te trekken. Kim Gall kreeg geel voor te weinig afstand. Shannon Viet schoot vanuit een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen; 3-4. The Counters kregen nog een enorme kans, maar keeper Teuny Bosma redde. In de tegenaanval stuurde Kim Gall, Esther van Toledo weg en zij zette de 3-5 eindstand op het scorebord.

Volgende week speelt Drachtster Boys thuis, opnieuw op de "Ladies Night" om 21.15 uur in de Korfbalhal Drachten, tegen de nummer elf op de ranglijst  Plubos Vr1 uit Alkmaar.