Wedstrijdverslag: DTS Ede 1 - RKHVV 1 | Ronde 12 | Topklasse 2012-2013

(2 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 01 december 2012
Aanvangstijd: 11:15 u

Tijdlijn

geel Min.  ::<br />Kirsten Kranenburg doelpunt Min. 85 ::<br />Sarina Groeneveld doelpunt Min. 45 ::<br />Willeke Pater doelpunt Min. 35 ::<br />Linda Helbling
geel Min.  ::<br />Marieke Ottele, van doelpunt Min. 62 ::<br />Gila Kruijsen doelpunt Min. 31 ::<br />Caroline Filippo

DTS wint Gelderse derby van RKHVV

De eerste returnwedstrijd van het seizoen. Waar RKHVV-DTS aan het begin van het seizoen eindigde in een 1-1 stand, hoopte DTS deze keer toch eens een overwinning op RKHVV te pakken.

Maar dat straalde er niet vanaf. DTS begint laks. Het mist de overtuiging om duels te winnen. Zo krijgt in de 2e minuut RKHVV al een vrije trap. Gelukkig belandt deze in de handen van keepster Tiffany Loeven. Direct daarna krijgt DTS een vrije trap rond de middellijn. Cynthia de Geus brengt de bal op het hoofd van Linda Helbling. Maar de kopbal mist de kracht om RKHVV te verrassen.
In de 21e minuut krijgt DTS wederom een vrije trap. Maar ook deze verrast de keepster niet. Nadat DTS een schot van Linda Helbling over ziet gaan en RKHVV een voorzet net voorlangs ziet gaan, is het in de 31e minuut wel raak. De linksbuiten van RKHVV trekt naar binnen, krijgt veel ruimte om op te komen en schiet de bal in het net. 0-1. Maar 2 minuten later heeft DTS een antwoord. Nu schiet Linda Helbling overtuigend raak, nadat zij werd aangespeeld door Merlin te Wilt. DTS krijgt wat kansjes, maar benut ze niet. Totdat Willeke Pater zichzelf vrij draait in het zestienmetergebied en met een mooie boogbal scoort. 2-1.

In de rust komt DTS tot conclusie dat er in de tweede helft meer strijd en beter voetbal geleverd moet worden. Dat wordt nog duidelijker wanneer RKHVV in de 62e minuut een vrij bal op de rand van de zestien krijgt. Een overtreding van Kirsten Kranenburg wordt bestraft met een gele kaart. RKHVV benut de vrije bal, waardoor het weer gelijk staat (2-2). Tien minuten later krijgt ook de rechtsbuiten van RKHVV een gele kaart. In de 73e minuut wordt Willeke Pater vlakbij de zestien onderuit gehaald. Een vrije trap voor DTS. Linda Helbling schiet hard, maar de lat en het hoofd van de keepster brengen RKHVV redding. In de 85e minuut valt de goal wel, de net ingebrachte Sarina Groeneveld schiet de bal uit een corner hard in het dak van het doel. 3-2! Met nog een aantal minuten te gaan, vormt DTS zich een team, wat de voorsprong niet meer uit handen geeft.

DTS staat nu 5de. De volgende wedstrijd is RCL-DTS. Wat eerder dit seizoen ook in 1-1 eindigde. Het is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Bij winst verstevigd DTS haar plek in de middenmoot.

Verslag van RKHVV
Door Arte Brueren

De derde wedstrijd tegen DTS dit seizoen alweer. De eerste competitiewedstrijd eindigde in een gelijkspel en de bekerwedstrijd werd ruim met 6-2 door ons gewonnen. "Punten pakken", was dan ook het devies van onze voorlopige coach Frans Koenen (trainer RKHVV Heren 1). Hoewel we als team natuurlijk het liefst z.s.m. een nieuwe, vaste trainer voor de groep willen, mogen we in onze handjes knijpen dat deze ervaren voetballer en coach ons tot de winterstop aan de hand wil nemen. Bovendien was Yoes (trainer RKHVV Heren 2) er ook bij; echt super! Helaas waren we ondanks bovenstaande gegevens en het feit dat we op kunstgras speelden, niet in staat om een puike partij op de mat te leggen.

Vaste patronen zijn helaas nog te weinig aanwezig. Af en toe wel een aardige aanvalsopzet, maar de onnauwkeurigheid in de eindpass of de te voorspelbare loopacties leiden niet tot grote kansen. Gelukkig hebben we een aantal speelsters met een goede individuele actie en zo scoren we de 1-0: Carolien kapt en draait, ziet geen afspeelmogelijkheid, kapt en draait nog maar eens, en plaatst de bal mooi in de verste hoek.

Er is daarna eigenlijk vrij weinig om ons druk over te maken, want ondanks hun snelle spitsen en sterke nummer 10 kunnen de DTS-dames slechts sporadisch gevaarlijk worden. Maar na snel balverlies op het middenveld, ligt het veld opeens open en scoort de nummer 10 van buiten de 16 met een mooi hard schot de 1-1. En vlak voor de rust wordt ook nog de 2-1 gescoord, na niet helemaal kordaat ingrijpen in eigen 16.

In de kleedkamer constateren we dat een verliespartij helemaal niet nodig is, aangezien wij voetballend meer in huis hebben dan DTS. DTS speelt daarentegen slim met veel lange ballen en hier en daar een trekje en duwtje. Dat duwen kost ze echter wel de gelijkmaker. De na rust ingevallen Marieke van Ottele wordt tot 27x toe vanachter geduwd terwijl ze alleen op de keeper afgaat en de scheidsrechter geeft een vrije trap vlak buiten de 16 (en slechts geel aan de overtreedster). Carolien neemt de vrije trap, die de keeper niet klemvast krijgt en Gila schiet de rebound binnen: 2-2.

Het spel wordt daarna steeds rommeliger en de grootste kans komt uit een vrije trap voor DTS die via de lat en Anne's hoofd gelukkig niet in het doel verdwijnt. De 3-2 valt helaas uiteindelijk wel, na niet alert genoeg verdedigen bij een corner. Er wordt hard gewerkt voor een gelijkspel, maar al het op de grond liggen van de tegenstandsters haalt het tempo uit de wedstrijd. Geen punten dus.

We zakken weer een plaatsje op de ranglijst en dat is uiteraard niet leuk, maar we moeten er met z'n allen voor blijven gaan. Er zit veel te veel kwaliteit in de groep om aan het einde van het seizoen nacompetitie te moeten spelen. Op naar een overwinning dus!

Statistiek

Plaats: Ede, Sportpark Inschoten

Opstelling DTS
Goal: Tiffany Loeven;
Verdediging: Anne-Meike Overduin; Cynthia de Geus; Kirsten Kranenburg; Larissa Libosan;
Middenveld: Renate Vonk; Merlin te Wilt (87’ Serena Suitela); Marleen Hoofd;
Aanval: Linda Helbling; Willeke Pater (82’ Sarina Groeneveld & 90’ Julia Fielt); Eveline Zech;