Wedstrijdverslag: Zuidoost United - Drachtster Boys | Ronde 14 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Zuidoost United - Drachtster Boys
3 8

Wedstrijddatum: vrijdag, 08 februari 2013

De wedstrijd ging op 11 januari niet door ivm personele problemen bij ZO United, die problemen waren niet meer aanwezig op 8 februari 2013.

Verslag Drachtster Boys
Door Conny Oosting-Wildeboer

Zaalvrouwen Drachtster Boys op derde plaats

Vrijdagavond wonnen de vrouwen van Drachtster Boys met ruime cijfers in Amsterdam (Zuid Oost) van een debutant in de eredivisie; Zuidoost United. Deze avond was er aan Drachtster zijde een debutant. Voor jong talent Lutske de Vries kon de avond niet meer stuk. Zij debuteerde bij Drachtster Boys met een assist en een goal.

De eerste helft begon Drachtster Boys weifelend. Door de schorsing van Vera Veelers moest trainer Jos Alkema improviseren met de verdedigers in de opstelling. En dat was een groot deel van de wedstrijd duidelijk te zien. Zuidoost United, opportunistisch en fel, voelde zich duidelijk op haar gemak in de prachtige thuishaven, het Bijlmersportcentrum. Janneke Vellema opende na acht minuten de score op aangeven van Brenda Eefing. 0-1. Daarna was het Zuidoost United dat het voortouw nam. Nog geen minuut later maakte ZO vanuit een counter de 1-1 en even daarna, opnieuw door slordig balverlies kwam Drachtster Boys zelfs 2-1 achter te staan. Net voor rust, zette de debuterende Lutske de Vries hard voor richting Janneke Vellema. De bal belandde in een scrimmage en werd hierbij door ZO in eigen doel gelopen. 2-2.

De tweede helft een was Drachtster Boys zichtbaar gretiger. Het begon met een grote kans voor Sylvia van der Geest, die net naast ging. Even daarna, op aangeven van Kim Gall, maakte ze het wel af. 2-3. Janneke Vellema maakte vijf minuten later de 2-4 door de bal bekeken binnen te schieten. ZO had ook nog een kans. Uit een indirecte vrije trap verdween de bal onaangeraakt achter keepster Teuny Bosma. Deze goal werd dan ook afgekeurd. Brenda Eefting tekende even later de 2-5 aan, door uit een corner van Shannon Viet, hard binnen te schieten. Even daarna wist de vrijstaande Lutske de Vries, in de rebound op een hard schot van Shannon Viet, met een wippertje de keepster te verrassen. 2-6. Halverwege de tweede helft wist ZO nog uit een counter de 3-6 te maken, maar Drachtster Boys liet zich niet meer verrassen. Uit een vrije trap maakte Shannon Viet de 3-7 en even later kon Marleen Reenders de 3-8 binnen tikken.

Door deze overwinning schuift Drachtster Boys weer na de derde plaats. De aankomende twee weken volgen twee belangrijke wedstrijden. Volgende week vrijdagavond 15 februari speelt Drachtster Boys thuis in de Korfbalhal om 21.00 uur tegen Pernis uit Schiedam. Dit is een rechtstreeks duel om de derde plek. Die week erna, vrijdagavond 22 februari, spelen de vrouwen van Drachtster Boys opnieuw thuis. Dan staat tevens een zware wedstrijd op het programma. In de kwartfinale van de beker zullen zij moeten winnen van de koploper in de eredivisie, Os Lusitanos uit Amsterdam om de halve finale te bereiken.

Eindstand: Zuidoost United - Drachtster Boys 3-8