A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ajax - Achilles'29 | Ronde 10 | Eredivisie Veld 2016-2017

Ajax - Achilles'29
1 0
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 18 november 2016
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Nipte zege Ajax Vrouwen op Achilles'29


Dankzij een vroege goal van Desiree van Lunteren ging iedereen er op de Toekomst eens lekker voor zitten.Dit zou weleens de start van een productieve avond kunnen zijn. Niet was minder waar. Het bleek de enige treffer deze avond tegen Achilles'29.


Trainer Ed Engelkes kon achterin niet beschikken over Anouk Hoogendijk (kreeg vorige week last van haar kuit, maar zat wel op de bank), Daphne Koster (geschorst vanwege haar rode kaart tegen PSV) en Davina Philtjens (ziek geweest). Dus waren er in de laatste linie andere gezichten te zien dan de laatste tijd gebruikelijk. Zo speelde Liza van der Most als rechtsback, was Kelly Zeeman de enige centrale verdediger en speelde Merel van Dongen op links. Lucienne Reichardt nam op het middenveld achterste positie in de ruit in. Dat deed ze zo goed dat ze aan het einde van de wedstrijd werd uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd.


Juichen
Al in de zesde minuut kon Reichardt juichen. Zij zag Desiree van Lunteren scoren. ,,Zo'n start wil je", gaf trainer Ed Engelkes na afloop toe. Deel 1 van de opdracht was daarmee voltooid. ,,Maar vervolgens lieten we ze in leven", mopperde Engelkes een beetje.


Hoewel Ajax veel meer balbezit had dan Achilles en in de eerste helft nog aardig wat mogelijkheden kreeg op een ruimere voorsprong, bleef het 1-0.


In de tweede helft speelde Ajax te slordig en gehaast. Wel had Dominique Vugts nog een levensgrote kans. ,,Ja, die had er wel ingemogen", zei Engelkes zuinigjes. Achilles'29 was echter niet bij machte te profiteren van de mindere fase van Ajax. ,,Nee goed was het niet", concludeerde Engelkes. ,,Maar ik ben tevreden met de winst.".


Uitduel bij sc Heerenveen
Volgende week is er geen competitiewedstrijd. Donderdag oefenen Nederland en België tegenelkaar en dus komen de Ajacieden elkaar onderling tegen, met teamgenote Davina Philtjens bij de Belgische voetbalsters. Op 2 december hervatten de Ajax Vrouwen de Eredivisie met een uitduel met sc Heerenveen.


Scoreverloop: 6. Van Lunteren 1-0
Gele kaart: Vd Bighelaar


Ajax Vrouwen: Sarasola; Vd Most, Zeeman, Van Dongen; Van Lunteren, Reichardt, Oudemast (56.Vugts), Kaagman; Verhoeve (76. Philtjens), Vd Bighelaar, Romero (60. Hassett)


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees