Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - Goy 't | Ronde 1 | West I Zaal - 2010-2011

Wedstrijddatum: vrijdag, 10 september 2010
Aanvangstijd: 18:10 u

OS LUSITANOS wint ruim van debutant ‘t Goy

In de Aristos hal in Amsterdam startte voor het team van Os Lusitanos de competitie van 2010/2011 tegen het gepromoveerde 't Goy. Het was voor iedereen toch weer spannend om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Nieuwe aanwisten bij Os Lusitanos zijn Iris Wagenmakers, overgekomen
van zvv Moele Tempelaars dat vorig jaar nog in de topklasse speelde. En Suzanne Bakker is teruggekeerd bij Os Lusitanos naar haar uitstap naar Dansschool Biersteker. Iets later dan gepland begon de eerste wedstrijd.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. 't Goy kwam af en toe snel op de helft van de thuisploeg maar helaas voor hen kwam daar geen score uit. De thuisploeg was voornamelijk op zoek naar de organisatie binnen het team. Hierdoor oogde de openingsminuten van de wedstrijd rommelig.
Gelukkig kan het team terugvallen op de uitstekende individuele kwaliteiten van de speelsters. Zo was het Gilanne Louwaars die na goed door jagen op de bal deze kon veroveren. In een drie tegen twee
situatie had zij keuze om de bal te passen naar twee teamgenoten. Maar Gilanne zag dat er ruimte was om te schieten en in de vijfde minuut van de wedstrijd was zij het die de openingstreffer op haar naam zette. De bal kon precies langs de keeper tussen de palen worden geschoten.
 't Goy liet zich niet ontmoedigen en na twee minuten werd de gelijkmaker gescoord uit balverlies van Os Lusitanos. De spits werd direct aangespeeld en in een fel duel vanaf eigen helft was het de aanvalster van 't Goy die de bal laag in het doel schoot. Daarmee was de stand weer gelijk. Het bleef daarmee lange tijd een gelijke stand. Os Lusitanos had wel overwicht maar kon niet scoren. De gelegenheidskeepster deed haar taak uitstekend. Richting het einde van de eerste helft hadden de vrouwen van Os Lusitanos hun draai gevonden en met vlagen werden de toeschouwers getrakteerd op mooie aanvallen. In de 18de minuut was het weer Gilanne Louwaars die de bal kon veroveren en deze kon afgeven aan Suzanne Bakker. Zij zag aan de rechterkant Bouchra L’ait Hou vertrekken. Zij kan de bal aannemen en in een één twee met Suzanne Bakker komt zij vrij voor het doel te staan en jaagt de bal hard in het dak van de goal. Nog geen vijf minuten later herhalen beide vrouwen hetzelfde kunstje alleen is het nu Suzanne Bakker  die de bal in de goal van de tegenstander schiet. 3-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft is er bij 't Goy een nieuwe keepster die in de eerste minuut direct een tegenslag krijgt te verwerken. Het is Niña George die eigenlijk na balverlies de bal door de hardwerkende
verdediging weer terug krijgt en vervolgens zet zij zelf de een twee op met Iris Wagemakers, loopt door en schuift de bal achter de keepster. Os Lusitanos begint in de tweede helft meer op elkaar ingespeeld te raken.
Het ontbreken van de Shirley Smith en Aranka de Wit wordt prima opgevangen door het team. In de achtste minuut krijgt 't Goy een corner tegen. Het team, wat waarschijnlijk nog een beetje moet wennen aan het tempo van de topklasse, is er niet helemaal bij en hiervan kan Iris Wagemakers profiteren. Suzanne Bakker neemt de corner snel en Wagemakers kan deze simpel intikken. Hiermee komt de stand op 5-1. In de slotfase van de wedstrijd sluit Gilanne Louwaars de wedstrijd af met haar tweede goal van de avond. Na een overtreding krijgt Os Lusitanos een vrije trap op ongeveer 10 meter van de goal. Suzanne Bakker geeft de bal hard voor en voor Gilanne Luwaars een simpel klusje om de bal binnen te tikken. Maar de keepster van 't Goy dacht daar anders over en kon op bijna onmogelijke manier deze bal er nog uithalen. Helaas had zij de bal niet onder controle waardoor Gilanne Louwaars een tweede kans kreeg en deze wel benutte. Eindstand in Amsterdam was 6-1.

Opstelling Os Lusitanos: Pauline van Konningsveld, Gilanne Louwaars (2x), Sharon Sopaheluwakan, Suzanne Bakker (1x), Jaqlyn Leiwakabessy, Niña George (1x), Iris Wagemakers (1x), Bouchra L'ait Hou (1x)