NOORD-KOREA WERELDKAMPIOEN ONDER 20 JAAR

03-12-2016: De finale ging tussen Noord-Korea en Frankrijk eindstand 3-1 ... Frankrijk kwam eerst op voorsprong, in de 17e minuut scoorde Grace Geyoro voor Frankrijk, maar in de 30e minuut maakte WI Jong Sim al gelijk. Na rust (55e min.) zette Kim PHYONG HWA Noord Korea op een 2-1 voorsprong. Vlak voor tijd (87e min.) maakte JON SO YON voor Noord-Korea via een penalty de beslissende goal eindstand 3-1. ..

Het duel voor de 3e en 4e plaats ging tussen USA en Japan. In de 87e minuut scoorde de na rust ingevallen Japanse speelster Ueno de enige goal. Eindstand 0-1, Japan is daarmee derde geworden en USA vierde.

Er zijn 4 groepen, klik hier voor het wedstrijdschema met de uitslagen.

29-11-2016: De finale op 3 december a.s. gaat tussen Frankrijk en Noord-Korea, het duel voor de 3e en 4e plaats gaat tussen Japan en USA. De tweede wedstrijd in de halve finale ging tussen Japan en Frankrijk, eindstand 0-0 en na verlenging 1-2 voor Frankrijk.

Gelukkig was het al warm in Papua Nieuw Guinea want van de wedstrijd Japan tegen Frankrijk kon men het niet warm krijgen. Het publiek vermaakte zich dan ook voornamelijk met gezang en de wave. Het rommelige duel werd ontsierd door stevige overtredingen waardoor speelsters van beide ploegen met vermoedelijk ernstige blessures het veld moesten verlaten. De spaarzame voorwaartsen van Frankrijk kwamen niet door de sterke en sterk bezette defensie van Japan, ook Frankrijk hield liefst zo veel mogelijk mensen achter de bal. Van beide teams waren de passes te vaak onzuiver waardoor het spel soms meer op een flipperkast leek. Af en toe zag je wel een vloeiende aanval van Japan maar in de 16 aangekomen kon men niet gevaarlijk worden. Zo boeiend als de Franse ploeg tegen Duitsland speelde, zo rommelig en slordig speelde het team nu tegen Japan. In de slotfase van de reguliere tijd kwamen er van beide ploegen verschillende aanvallen op het doel en werd het nog spannend, maar doelpunten kwamen er niet en dus volgde er ook bij deze halve finale een verlenging. Nu loopt het bij Japan niet meer zo gladjes en kan de Franse ploeg een beetje loskomen, ook het publiek ontdekt de wedstrijd weer. In de 98e minuut een mooie Franse aanval over rechts, de voorzet wordt binnengekopt, Frankrijk staat op 0-1 en komt 2 minuten daarna op 0-2 via alweer een mooie aanval, In de 109e minuut verzilverde Japan een penalty en de spanning loopt nu op, maar Frankrijk houdt stand wint deze strijd met 1-2 en staat in de finale tegenover Noord-Korea. Japan en USA gaan dan spelen om de 3e en 4e plaats op 3 december a.s.

29-11-2016: Noord-Korea wint na verlenging met 2-1 van USA. De eerste wedstrijd was Noord-Korea tegen USA.. Het duel ging tussen 2 teams met een uitstekende conditie, de temperatuur was rond de 31 graden C. en tot in de verlenging bleven beide ploegen (in die hitte) snelle sprintjes trekken. Noord-Korea had meer balbezit en was veelvuldig in de aanval, USA werd daarom vaak in de verdediging gedrongen en kon daar soms moeilijk uit vandaan komen. De Koreaanse schoten op doel waren echter niet echt gevaarlijk, in ieder geval was de bal steeds een gemakkelijke prooi voor de Amerikaanse keeper. In de 50e minuut viel een speelster van USA binnen de 16 in de baan van het schot en daarbij kwam de bal tegen haar arm, met als gevolg een penalty voor Noord-Korea die benut werd. Gezien het spelbeeld was de voorsprong niet onverdiend, maar in de slotfase wist USA in de 88e min. de gelijkmaker te scoren en volgde er een verlenging. In de 1e minuut van de verlenging scoorde Noord-Korea de 2-1 en dat werd tevens de eindstand. Noord-Korea staat in de finale en USA gaat strijden om de 3 of 4e plaats.

25-11-2016: Vandaag werden de kwartfinalewedstrijden van Groep C en D gespeeld. De 2e kwartfinalewedstrijd ging tussen Duitsland en Frankrijk, reeds in de 16e minuut kwam Frankrijk via Delphine Cascarino op een 1-0 voorsprong en dat bleek achteraf de winnende treffer. De gehele wedstrijd was de moeite van het kijken waard, het bleef ongemeen spannend, zowel Duitsland als Frankrijk kregen meerdere kansen om de score uit te breiden. De regerend Wereldkampioen Duitsland wilde uiteraard winnen en creeerde zich vele kansen. De Franse verdediging o.l.v. Cissoko was steeds paraat en het opbouwen begon vanuit de verdediging naar de snelle voorwaartsen. Zowel bij Duitsland als bij Frankrijk zat er een tweeling bij de selectie, de Franse tweeling stond gelijktijdig in het veld, de Duitse niet. Frankrijk staat op 29 nov. in de halve finale tegenover Japan, reuze interessante wedstrijd.

De 1e kwartfinale van Groep C en D ging tussen USA met Sabrine Flores en Mexico met daarin tweelingzus Monica Flores. Mexico kwam in de 66e minuut op voorsprong, USA kwam in de 81e minuut op gelijke hoogte, het duel leek af te stevenen op een verlenging, maar USA scoorde in de 93e minuut de winnende goal, einduitslag 2-1. USA ontmoet Noord-Korea op 29 nov. in de halve finale.

24-11-2016: De eerste kwartfinale wedstrijd is gespeeld en ging tussen Noord-Korea en Spanje, Noord-Korea kwam in de 1e helft al op een 2-0 voorsprong maar Spanje trok de stand gelijk naar 2-2 en er was een verlenging nodig. In de verlenging scoorde Noord-Korea de 3-2 en gaat als eerste team door naar de halve finale op 29 november a.s. .

De andere wedstrijd in de kwartfinale die vandaag werd gespeeld ging tussen Japan en Brazilie. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor Japan, na rust bouwde Japan de voorsprong uit tot 3-0, in de absolute slotfase benutte Brazilie een penalty en redde zo de eer, eindstand 3-1. Het 2e team wat de halve finale heeft behaald is dus Japan.

21-11-2016: Duitsland won in Groep D ook haar 3e wedstrijd, nu met 0-2 van Zuid Korea, ook Mexico won haar wedstrijd en wel met 2-3 van Venezuela. Groepswinnaar is Duitsland en dat zal het in de kwartfinale gaan opnemen tegen Frankrijk. Mexico is 2e geworden en krijgt in de kwartfinale USA als tegenstander.

In Groep C was het erg spannend, USA speelde 1-1 gelijk tegen Ghana en Nieuw Zeeland verloor met 0-2 van Frankrijk. USA en Frankrijk eindigden gelijk in punten en doelsaldo, USA had 3 uitdoelpunten gemaakt en kwam in Groep C op de 1e plaats, Frankrijk werd dus 2e.

Op 25 nov. spelen de kwartfinalisten van Groep C en D hun kwartfinale.  De wedstrijden tussen de kwartfinalisten uit de groepen A en B zullen plaatsvinden op 24 nov. a.s.

20-11-2016: In Groep A en B zijn de laatste groepswedstrijden gespeeld in.. In Groep A won Noord-Korea met 7-1 van Papua Nieuw Guinea en Brazilie speelde 1-1 gelijk tegen Zweden. In Groep A gaat Noord-Korea aan de leiding en op basis van doelsaldo gevolgd door Brazilie. In de kwartfinale zal Brazilie het op moeten nemen tegen Japan en Noord-Korea staat tegenover Spanje.
In Groep B won Japan met 0-5 van Canada en Nigeria won met 2-1 van Spanje. Canada heeft alle wedstrijden verloren en de andere landen in deze groep wonnen alledrie 2 wedstrijden en verloren er 1. Op basis van doelsaldo komt Japan op de 1e plaats gevolgd door Spanje.

17-11-2016: In groep C ontsnapte Frankrijk aan een nederlaag door in de extra tijd de gelijkmaker te scoren tegen Ghana. Clara Mateo zorgde voor een punt voor Frankrijk in de 95e minuut. De andere wedstrijd ging tussen Nieuw Zeeland en Amerika. Amerika kwam al heel vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong door in de 3e en 8e minuut te scoren. Pas in de 76e minuut kon Nieuw Zeeland daar iets tegenover zetten waardoor de spanning even terug was in de wedstrijd maar in de 82e minuut was het Amerika die de wedstrijd definitief besliste in 1-3.

In groep D deed Duitsland het goed tegen Mexico door met 3-0 te winnen. Stefanie Sanders maakte 2 goals en de andere kwam op naam van Saskia Matheis. Ook de andere wedstrijd werd het ook 3-0, Zuid-Korea won met deze cijfers van Venezuela. Het bleef lang 0-0 want pas in de 77e, 80e en 90e minuten vielen de doelpunten.

16-11-2016: In groep A deelde Noord- Korea vandaag toch wel een gevoelig tikje uit aan Brazilie, ze versloegen de Brazilianen met 4-2. De wedstrijd was eigenlijk in de 1e helft al beslist. Want de Noord-Koreanen ging de rust in met een 3-1 voorsprong. Beide teams maakte de wedstrijd niet af met 11 speelsters want bij Brazilie mocht Giovanna na 2 gele kaarten het veld verlaten en bij Noord Korea in de extra tijd R. Un Yong. De andere wedstrijd uit deze groep ging tussen gastland Papua Nieuw-Guinea en Zweden. Zweden liet er geen gras over groeien en won met 0-6, hiervan werden 4 doelpunten gemaakt door Stina Blackstenius.

In groep B won Spanje met 1-0 van Japan. De wedstrijd werd pas in de 81e minuut beslist door een penalty, deze werd door Maria Caldentey benut. De andere wedstrijd ging tussen Nigeria en Canada. De Canadezen kwamen in de 15e minuut op voorsprong maar kregen in de extra tijd van de 1e helft een penalty tegen waardoor ze met 1-1 gingen rusten. Blijkbaar nog niet bekomen van de schrik kwam Canada in de 46e minuut op achterstand en in de 73e minuut zorgde Nigeria er definitief voor de er geen punten meer te halen waren voor Canada.

14-11-2016: Vandaag is ook Groep C en D gestart. In Groep C zijn de ploegen aan elkaar gewaagd, er viel maar 1 doelpunt, In de wedstrijd Frankrijk vs USA werd niet gescoord en in het duel tussen Ghana en Nieuw-Zeeland werd 1x gescoord en wel door Nieuw-Zeeland.

In Groep D werd meer gescoord,  Duitsland won met 3-1 van Venezuela en Mexico zette Zuid-Korea op een 2-0 verlies.

Op dinsdag 15 nov. zijn er geen wedstrijden, Groep A en B voetballen a.s. woensdag weer.

13-11-2016:  De kop is er af. Het Wereld Kampioenschap voor Onder 20 jaar is in Papua Nieuw-Guinea gestart op zondag 13 november 2016. Het duurt t/m 3 december. De Europese landen die hieraan meedoen zijn Duitsland, Zweden, Spanje en Frankrijk.

Op de eerste dag verloor Papua Nieuw-Guinea in Groep A, fors met 0-9 van Brazilie, ook Zweden verloor maar dan met 0-2 van Noord-Korea.

In Groep B won Spanje met 5-0 van Canada en Japan scoorde er tegen Nigeria 1 meer dan Spanje, de einduitslag was 6-0 voor Japan.

13-11-2016: Het Wereld Kampioenschap voor Onder 20 jaar start vandaag zondag 13 november 2016. Het duurt t/m 3 december. De Europese landen die hieraan meedoen zijn Duitsland, Zweden, Spanje en Frankrijk. Zij kwalificeerden zich op het EK 2015 te Israel, Nederland wist zich toen als titelverdedigster van dit EK niet te plaatsen, dus konden ze ook geen gooi doen naar het WK. Het EK 2015 werd door Zweden gewonnen.

Goed, dus het WK O20 start de 13e november. Er zijn 4 groepen, klik op lees meer wie in welke groep zit en check ook het wedstrijdschema.

Dit WK vindt plaats tussen 2 ()jes in Papua Nieuw Guinea!

20-03-2015: Na de terugtrekking van Zuid-Afrika waren er nog 2 landen geinteresseerd om het WK Onder 20 jaar te houden, en wel te weten Papua Nieuw-Guinea en Zweden. Op 20 maart 2015 koos de FIFA om de 8e editie te laten organiseren door Papua Nieuw-Guinea.

De UEFA krijgt voor dit toernooi 4 WK-tickets welke worden uitgereikt op het EK onder 19 jaar van de zomer in Israel. Nederland moet dus bij de eerste vier eindigen, dan zou voor het eerst in de geschiedenis Nederland onder 20 jaar deelnemen aan een Wereld Kampioenschap 20-jarigen.

12-06-2014: Zuid-Afrika trekt zich terug als gastvrouw

Slechts zeven maanden na de toekenning van het WK toernooi voor Onder 20 jaar heeft de Zuid-Afrikaanse voetbalbond (SAFA) besloten dat zij zich terugtrekken om dit evenement te organiseren. Het WK onder 20 vindt om de 2 jaar plaats, a.s augustus 2014 - 2016 - 2018 etc. De FIFA geeft vooral de voorkeur om het WK 2018 aan hetzelfde gastland te geven als het WK voor A-landen welke om de vier jaar plaats vindt.
De FIFA heeft geweigerd om publiekelijk uit te leggen waaorm Zuid-Afrika zich terugtrekt. Geruchten gaan ook dat Zuid-Afrika is verwikkeld in de match-fixing schandalen welke door de New York Times zijn onderzocht.

Zuid-Afrika wil graag bieden op het WK 2019 voor vrouwen en zou dus tegelijkertijd ook het WK 2018 voor Onder 20 jaar dan krijgen.

07-12-2013: Zuid-Afrika zal WKO20 2016 organiseren

De FIFA heeft op donderdag 5 december 2013 besloten dat Zuid-Afrika het WK voor Onder 20 jarigen vrouwen 2016 mag organiseren. De President Danny Jordaan was zeer verheugd met dit nieuws en dit geeft het vrouwenvoetbal in Zuid-Afrika een aardige boost! Tevens zal dit een goede kans zijn om ook het bidboek in te dienen voor het WK 2019 vrouwen, aldus Danny Jordaan! Het WK onder 20 jarigen vindt om de 2 jaar plaats en het WK voor vrouwen om de 4 jaar.

De FIFA besloot ook om Jordanie, het voormalige land welke Hesterine de Reus heeft gecoacht, het WK voor Onder 17 jarige te geven in 2016!