A+ R A-

UEFA Development Toernooi 2016 - Oranje O16

Oranje O16 wint van Schotland en wordt 3e op UEFA Development Tournament. Vandaag speelde Oranje O16 de laatste wedstrijd van het toernooi. Schotland, dat zowel van Frankrijk als van Duitsland verloor was de tegenstander. De wedstrijd begon om 14:00 uur en Nederland begon weer sterk aan de wedstrijd en Lynn Wilms scoorde in de 7e minuut 1-0. Er werd in de 1e helft nog 2 keer gescoord met doelpunten van Kerstin Casparij en Lotte van Veldhoven. Na rust scoorde Schotland in de 61e minuut de 3-1 en dat was tevens de eindstand.
Duitsland won van Frankrijk en wint hiermee het toernooi.

Klik op lees meer tabblad NL-FRA voor de statistieken en het verslag van Ons Oranje .......>>>>>

 

 

Kort Nieuws

Kort Nieuws

13-02-2016:
Zaterdag speelde Oranje O16 tegen koploper Frankrijk dat woensdag met 0 -7 van Schotland won. Om 14:00 uur trapten de Welpen af. Het werd een enerverend duel waarin van alles gebeurde en het geen moment saai was. Frankrijk kwam op een 1-0 voorsprong door een penalty en nadat doelvrouw Daphne van Domselaar met rood het veld moest verlaten. Maar ook Frankrijk kreeg een paar minuten later een rode kaart dus de strijd was weer gelijk. Voor rust was het Joëlle Smits die Oranje O16 naast Frankrijk zette. Helaas wist Frankrijk na rust nog wel te scoren en verliest Nederland met 2-1.

12-02-2016:Oranje O16 speelt gelijk tegen Duitsland maar verliest daarna de penaltyreeks. Vanmiddag heeft het Nederlands Elftal Onder 16 jaar afgetrapt tegen hun leeftijdsgenoten van Duitsland. Dit was de eerste wedstrijd van het UEFA Development Tournament in Portugal. Oranje begon voortvarend aan de wedstrijd want ze kwamen al in de 3e minuut op voorsprong door een doelpunt van Kerstin Casparij. Duitsland wist in de 9e minuut gelijk te maken en de rest van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. De penalties die daarna kwamen werden door de Duitse meiden gewonnen.

 

KNVB-coach Jessica Torny begon met de volgende 11 speelsters: Daphne van Domselaar, Lisa Blankenstein, Licia Darnoud, Lisa Doorn, Janou Levels, Lotte van Veldhoven, Noa Pawirodimedjo, Marisa Olislagers, Joëlle Smits, Kerstin Casparij en Willienne ter Beek.

 

 

Programma en Uitslagen

Programma en Uitslagen

 

                                                                                   

Datum | Tijd Wedstrijden Uitslagen
11-02-16 | 12:00 Schotland O16 - Frankrijk O16 0 - 7
11-02-16 | 15:00 Nederland O16 - Duitsland O16 1 - 1
13-02-16 | 14:00 Frankrijk O16 - Nederland O16 2 - 1
13-02-16 | 17:00 Schotland O16 - Duitsland O16 0 - 5
15-02-16 | 14:00 Nederland O16 - Schotland O16 3 - 1
15-02-16 | 11:00 Duitsland O16 - Frankrijk O16 2 - 0

 

 

Stand

 

 

 

Selectie

O-16 met 20 speelsters naar Portugal

 

KNVB-coach Jessica Torny heeft de selectie bekendgemaakt van het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar dat van 9 tot en met 15 februari een internationaal jeugdtoernooi speelt in Portugal. Onder 16 komt in actie tegen Duitsland, Frankrijk en Schotland.  

 

De definitieve selectie:

 

01. Amy Banarsie (Jonge PEC Zwolle)

02. Willienne ter Beek (CTO Amsterdam Talent Team)

03. Lisa Blankenstein (RPC)

04. Kerstin Casparij (Jong Heerenveen)

05. Licia Darnoud (FC Twente Voetbalacademie)

06. Daphne van Domselaar (Jong Telstar)

07. Lisa Doorn (CTO Amsterdam Talent Team)

08. Kelsey Geraedts (Borussia Monchengladbach)

09. Janou Levels (CTO Eindhoven Talent Team)

10. Marisa Olislagers (CTO Eindhoven Talent Team)

11. Noa Pawirodimedjo (Jong Heerenveen)

12. Moon Pondes (FC Twente Voetbalacademie)

13. Anne Sellies (Ter Leede)

14. Joëlle Smits (CTO Eindhoven Talent Team)

15. Romy Speelman (Jong ADO Den Haag)

16. Anna Ursem (Jong Telstar)

17. Lotte van Veldhoven (Bladella)

18. Leonie Vliek (Be Quick '28)

19. Kirsten van de Westeringh (Zeewolde)

20. Lynn Wilms (Sportclub Irene)

 

 

Stand by:

01. Caroline van den Beukel (VV Haarsteeg)

02. Melanie Gerrits (FC Twente Voetbalacademie)

03. Romy Groenen (RPC), Amber van Heeswijk (Venray)

04. Anne Kros (DSC)

05. Kely Prom (Jong PEC Zwolle)

 

 

 

 

15-01-2016: Voorlopige selectie 

 

Amy Banarsie (Jong PEC Zwolle), Willienne ter Beek (CTO Amsterdam Talent Team), Caroline van den Beukel (vv Haarsteeg), Lisa Blankenstein (RPC), Alysia Breemer (Bekkerveld), Kerstin Casparij (Jong Heerenveen), Licia Darnoud (FC Twente Voetbalacademie), Kelsey Geraedts (Borussia Mönchengladbach), Melanie Gerrits (FC Twente Voetbalacademie), Romy Groenen (RPC), Amber van Heeswijk (Venray), Anne Kros (DSC), Janou Levels (CTO Eindhoven Talent Team), Marisa Olislagers (CTO Amsterdam Talent Team), Noa Pawirodimedjo (Jong Heerenveen), Moon Pondes (FC Twente Voetbalacademie), Kely Pruim (Jong PEC Zwolle), Aukje van Seijst (CTO Amsterdam Talent Team), Anne Sellies (Ter Leede), Romy Speelman (Jong ADO Den Haag), Anna Ursem (Jong Telstar), Leonie Vliek (Be Quick ‘28), Lynn Wilms (Sportclub Irene).

 

 

NL-SCHOT


Bron: KNVB Media

OnsOranje.nl
Verslag: Welmoed de Lang

Onder 16 wint slotduel in Portugal

Speelsters onder 16 jaar hebben het UEFA Women’s under 16 Development Tournament met een overwinning afgesloten. Maandag won de ploeg van Jessica Torny met 3-1 van Schotland.

“Het viel niet mee. Met de wind hadden we er een extra tegenstander bij”, aldus Torny over de storm die over de lengte van het veld tekeer ging. Met de wind mee wist Onder 16 in de eerste helft drie doelpunten te produceren. Na de pauze moest het er een toelaten. “Als de ballen gaan, dan gaan ze ook. We hadden in deze wedstrijd moeite om het spel te maken.”

Moeilijk voetballen

Nederland kwam dan ook via dode spelmomenten op 1-0 en 3-0. De eerste corner van Lotte van Veldhoven viel op de lat, waarna centrale verdediger Lynn Wilms binnen werkte. De tweede hoekschop viel –geholpen door de wind- drie minuten voor rust in een keer binnen: 3-0. Tussen de twee treffers in rondde Kerstin Casparij een goed uitgespeelde aanval af.

Schotland kon daar in Vila Real de Santo António weinig tegenover stellen. De ploeg probeerde in tegenstelling tot eerdere tegenstanders Duitsland (1-1) en Frankrijk (1-2 verlies) vooral tegen te houden. De aansluitingstreffer viel dan ook uit een voor Schotland gelukkig moment. Tien minuten na de pauze haalde Kirstie McIntosh vanaf de middenlijn uit en de bal viel, gedragen door de wind, zo over doelvrouw Moon Pondes heen: 3-1.

Betrokken

Torny keek met een ‘uiterst positief’ gevoel terug op het trainingstoernooi in Portugal. “Als je ziet hoe we tegen de toplanden Duitsland en Frankrijk gespeeld hebben, dan zag dat er heel goed uit. Ze hebben laten zien dat ze ontzettend goed kunnen voetballen en bereid zijn om keihard te werken. Ook bij bijvoorbeeld wedstrijdbesprekingen zijn ze heel erg betrokken en willen meedenken hoe je een tegenstander kunt bestrijden. Mooi om te zien.”


 

 

Statistieken:

 

Wedstrijd: Nederland O16 - Schotland O16

Datum: maandag 15 februari 2016

Aanvang: 14:00  uur

Locatie: Estadio Vila Real in Santo António, Portugal

Betreft: 3e wedstrijd Tournament

Ruststand: 3 - 0

Eindstand: 3 - 1

Scheidsrechter:

Assistent scheidsrechters: 

Toeschouwers:

Reporter: Angela van Oijen

 

 

 

Scoreverloop:
  7e min 1 - 0 Lynn Wilms
24e min 2 - 0 Kerstin Casparij
37e min 3 - 0 Lotte van Veldhoven
61e min 3 - 1 Kirstie McIntosh

 

 

Kaarten:

 

 

Wissels:
Ned:
41e min Anna Ursum erin voor Lynn Wilms
41e min Leonie Vliek erin voor Marisa Olislagers
53e min Licia Darnoud erin voor Lisa Doorn
53e min Joëlle Smits erin voor Kirsten van de Westeringh
61e min Amy Banarsie erin voor Willienne ter Beek
73e min Janou Levels erin voor Lotte van Veldhoven

 

Opstellingen:
Ned:
01. Moon Pondes
02. Lisa Blankenstein
03. Lisa Doorn
04. Lynn Wilms
05. Lotte van Veldhoven
06. Marisa Olislagers
07. Kelsey Gereadts
08. Kerstin Casparij
09. Anne Sellies
10. Willienne ter Beek
11. Kirsten van de Westeringh

 

 

NL-FRA


Bron: KNVB Media
OnsOranje.nl
Verslag: Welmoed de Lang

Onder 16 verliest enerverend duel

Het publiek hoefde zich zaterdag in Portugal tijdens de oefeninterland tussen het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar en Frankrijk geen moment te vervelen. Na twee rode kaarten, een strafschop en een afgekeurd doelpunt, trok Nederland echter wel met 1-2 aan het kortste eind.

"Het was een heel mooie wedstrijd. De meiden hebben zich het snot voor de ogen gewerkt. Maar de beslissingen vielen allemaal niet onze kant op", aldus KNVB-coach Jessica Torny, nog even bijkomend van alle tumult bij het tweede duel van het UEFA Women’s under 16 Development Tournament.

Twee snelle rode kaarten

Na iets meer dan tien minuten kon keeper Daphne van Domselaar namelijk al met rood van het veld vertrekken, nadat zij een doorgebroken op de rand van het strafschopgebied had neergelegd. "Een duidelijk rode kaart, alleen was de overtreding naar mijn idee echt buiten het strafschopgebied", meende Torny die tot haar ontzetting zag dat de bal door de - overigens Nederlandse scheidsrechter - op de stip ging. Reservegoalie Moon Pondes kon de Franse openingstreffer niet voorkomen.

Niet veel later was het evenwicht weer hersteld en moesten beide elftallen in het stadion van Vila Real de Santo António met tien speelsters aan de bak. Joëlle Smits (foto) was op weg naar de Franse keeper toen zij van achteren werd neergehaald. Torny: "Ook dat was een terechte rode kaart en daarmee werd het gelukkig weer een wedstrijd."

'Heb genoten'

Dat leverde door alle verwikkelingen aan beide kanten eerst nog wat onrustig spel op, maar Onder 16 kon de ruimte die het kreeg uiteindelijk prima benutten. Smits zorgde vijf minuten voor de pauze voor de gelijkmaker en leek op slag van rust zelfs de 2-1 binnen te schieten, nadat de Franse doelvrouw de bal na een corner losliet. Terwijl de speelsters al feestend naar de middenstip liepen, floot de scheidsrechter echter alsnog voor een overtreding.

Ook in de tweede helft liet Nederland prima spel zien. "Ik heb echt zitten genieten. We werden door Frankrijk bepaald niet weggeblazen", aldus Torny over de tegenstander die donderdag nog met 7-0 over Schotland heen walste. Onder 16 speelde met 1-1 gelijk tegen Duitsland, maar doordat het verloor met strafschoppen had het tegen Frankrijk een zege nodig om het toernooi nog op haar naam te kunnen schrijven.

Onfortuinlijke afloop

Nederland hoopte met twee mogelijke handsballen in het strafschopgebied ook op een penalty, maar die werd niet gegeven. In plaats daarvan viel vijf minuten voor het einde een lange haal van de Franse keepster over de Nederlandse achterhoede heen en kon de rappe Jessy Roux alleen op Pondes af: 1-2.

Maandag speelt Onder 16 nog tegen Schotland, dat zaterdag met 5-0 van Duitsland verloor.

 

 

 


 

 

Statistieken:

 

Wedstrijd: Frankrijk Onder 16 - Nederland O16

Datum: zaterdag 13 februari 2016

Aanvang:  14:00 uur

Locatie:  Estadio Vila Real in San Antonio, Portugal

Betreft: 2e duel UEFA Development Tournament

Ruststand: 1 - 1

Eindstand: 2 - 1

Scheidsrechter:

Assistent scheidsrechters: 

Toeschouwers:

Reporter: Angela van Oijen

 

 

Scoreverloop:
11e min 1 - 0 Emma Gosse
36e min 1 - 1 Joëlle Smits
74e min 2 - 1 Jessy Roux

 

Kaarten:
NED:
11e min Rood voor Daphne van Domselaar
FRA:
14e min Rood voor Saint George

 

 

Wissels:
NED:

11e min Moon Pondes erin voor Kirsten van de Westeringh
41e min Anne Sellies erin voor Noa Pawirodimedjo
41e min Kerstin Casparij erin voor Amy Banarsie
58e min Lotte van Veldhoven erin voor Kelsey Geraedts
58e min Lisa Doorn erin voor Janou Levels


Opstellingen:

NED:
01. Daphne van Domselaar
02. Licia Darnoud
03. Janou Levels
04. Noa Pawirodimedjo
05. Marisa Olislagers
06. Joëlle Smits
07. Kelsey Geraedts
08. Leonie Vliek
09. Lynn Wilms
10. Kirsten van de Westeringh
11. Amy Banarsie


 

NL-DUI

O16 vergeet Duitsland te verslaan
Bron: onsoranje.nl
Verslag: Welmoed de Lang

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar begon in de oefeninterland tegen Duitsland uitstekend, maar zag de tegenstander ook weer snel langszij komen. Met het 1-1 gelijkspel kreeg Oranje in Portugal uiteindelijk niet wat het verdiende, zeker omdat het ook nog de strafschoppenserie verloor.

"Duitsland is na rust niet eens bij onze goal geweest. Wij hadden het beste van het spel”, zei KNVB-coach Jessica Torny, die bij het UEFA Women’s under 16 Development Tournament met haar elftal in Vila Real de Santo António zaterdag nog tegen Frankrijk en maandag tegen Schotland speelt.

Toernooiwinst is het doel

“De meiden hebben als doelstelling om het toernooi te winnen”, aldus KNVB-coach Jessica Torny, wiens formatie door het verliezen van de strafschoppenserie (4-2) na afloop nu maar één punt krijgt, terwijl Duitsland er drie mag bijschrijven. “Maar we hebben in ieder geval niet van Duitsland verloren. Dat is in het verleden wel eens anders geweest.”

En zelfs een overwinning was tegen de Oosterburen niet ondenkbaar. Onder 16 kwam flitsend uit de startblokken en zette al na drie minuten een treffer op het bord. Joëlle Smits passeerde haar tegenstander en trok de bal voor richting Kerstin Casparij. De aanvoerder gleed de bal vervolgens met een sliding binnen.

Snelle tegentreffer

De ploeg kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Vijf minuten later liet de achterhoede zich bij een voorzet bij de tweede paal verrassen en kon Chmielinski binnenkoppen. “Dat was niet bepaald zoals je moet verdedigen”, vond Torny, die zag dat haar ploeg Duitsland vervolgens gegroepeerd van het doel af hield en er zelf met counters gevaarlijk uit kwam.

Onder andere Smits kwam tot een gevaarlijk schot en een corner zeilde maar net voorlangs. Na de pauze zette Onder 16 het goede spel voort. Het elftal verdedigde agressief vooruit en zette de Duitsen steeds goed vast.

Meer pit

“In de eerste helft had Duitsland weliswaar nog het meeste balbezit, maar na rust was dat zeker niet meer zo. Ons positiespel was uitstekend, we hadden hele goede fasen en gingen de duels met meer pit aan.”
Het laatste kwartier was de pijp bij beide ploegen echter leeg. Torny: “Ze moeten nog leren hun krachten te verdelen, want ook tegen Frankrijk wordt het een zware pot.”

 

 


 

Statistieken:

 

Wedstrijd: Nederland O16 - Duitsland O16

Datum: donderdag 11 februari 2016

Aanvang:  15:00 uur

Locatie: Estadio Vila Real in San Antonio, Portugal

Betreft: 1e wedstrijd UEFA Development Tournament

Ruststand: 1 - 1

Eindstand: 1 - 1 (Duitsland wint na strafschoppen)

Scheidsrechter:

Assistent scheidsrechters: 

Toeschouwers:

Reporter: Angela van Oijen

 

 

Scoreverloop:
 3e min 1 - 0 Kerstin Casparij
 8e min 1 - 1 Gina Chmielinski

 

Kaarten:

 

Wissels:
NED:
41e min Leonie Vliek erin voor Lisa Blankenstein
41e min Lynn Wilms erin voor Licia Darnoud
41e min Amy Banarsie erin voor Willienne ter Beek
60e min Romy Speelman erin voor Marisa Olislagers
60e min Kirsten van de Westeringh erin voor Joëlle Smits
73e min Kelsey Geraedts erin voor Romy Speelman

 

Opstellingen:

NED:
01. Daphne van Domselaar
02. Lisa Blankenstein
03. Licia Darnoud
04. Lisa Doorn
05. Janou Levels
06. Lotte van Veldhoven
07. Noa Pawirodimedjo
08. Marisa Olislagers
09. Joëlle Smits
10. Kerstin Casparij
11. Willienne ter Beek

KNVB Coach: Jessica Torny

 

 

Geschiedenis

Geschiedenis

 

 

Klik hier voor het UEFA Development Toernooi Editie 2015

 

Klik hier voor het UEFA Development Toernooi Editie 2014

 

Klik hier voor het UEFA Development Toernooi Editie 2013