Wedstrijdverslag: Buitenveldert 1 - DTS Ede 1 | Ronde 15 | Topklasse 2012-2013

(2 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 23 februari 2013
Aanvangstijd: 13:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Lieselotte Wels doelpunt Min.  ::<br />Desire Zoghel, van - Post

Tijd Gebeurtenis
doelpuntDesire Zoghel, van - Post (1-0 en 3-0)
doelpuntLieselotte Wels (2-0)

Verslag van DTS Ede
Door Eveline Zech

DTS vrouwen haken niet aan bij subtop

Dat de competitiewedstrijd afgelopen zaterdag een lastige zou worden, had DTS van tevoren ingecalculeerd. De Edese vrouwen moesten spelen in Amsterdam tegen de nummer 2 van de competitie, Buitenveldert, die een week daarvoor Eredivisionist PSV nog wist te verslaan. Wegens vakantie en andere verplichtingen kon DTS geen gebruik maken van Yvonne Veldhuizen, Willeke Pater en Anne-Meike Overduijn. Gelukkig speelde dames 2 ook in Amsterdam en konden Julia Fielt en Andrea Nagel na hun wedstrijd aansluiten bij het eerste.

De Amsterdammers begonnen de wedstrijd overtuigend. Binnen 3 minuten lag de 1-0 in het net toen een voorzet vanaf rechtsbuiten hard werd binnengeschoten door Desire van Zoghel - Post. Daarna was er ook voor DTS de kans om te scoren, maar de poging van Sarina Groeneveld, die alleen voor de keepster kwam te staan, ging net naast. De spitsen van Buitenveldert waren scherper in de afronding. In de 22e minuut schoot Liselotte Wels uit een vrije trap binnen: 2-0. Ook nu kreeg DTS wel weer een kans om aan te haken, maar wederom werd verzuimd te scoren. Aan de andere kant hadden de bezoekers geluk dat het met rust slechts 2-0 was, want Buitenveldert kwam er aan het eind van de eerste helft nog een aantal keer goed uit. Keepster Tiffany Loeven wist tot tweemaal toe met knap keeperswerk een goal te voorkomen. DTS leek veel teveel respect voor de tegenstander te hebben. Dit was de helft daarop wel anders. De ploeg uit Ede zette meer druk en leek er weer in te geloven. Er werd vooral op de helft van Buitenveldert gespeeld, maar dit leidde nog altijd niet tot een doelpunt, ook al waren de mogelijkheden er wel toe. De thuisploeg deed alles om het tempo uit de wedstrijd te halen en de scheidsrechter stond erbij en keek ernaar. Het werd alles of niets voor DTS, wat resulteerde in niets toen in de 77e minuut de wedstrijd werd beslist. Vanuit buitenspelpositie kon Desire van Zoghel – Post haar tweede doelpunt van de middag scoren en bracht zij de stand op 3-0.

Mede dankzij enkele afgelastingen blijft DTS op de vierde plek van de ranglijst staan. Aanstaande zaterdag komt de koploper Ter Leede naar Ede. In Sassenheim werd begin dit seizoen met 9-0 verloren, dus voor DTS de doelstelling om een dergelijke vernedering te voorkomen. Om 15:00 uur zal er worden afgetrapt op sportpark Inschoten.

Locatie: Amsterdam, sportcomplex Buitenveldert

Opstelling DTS:
Goal: Tiffany Loeven;
Verdediging: Marleen Hoofd; Cynthia de Geus; Kirsten Kranenburg; LarissaLibosan (84’ Julia Fielt);
Middenveld: Merlin te Wilt; Renate Vonk; Annelies Oomen (80’ Andrea Nagel);
Aanval: Linda Helbling; Sarina Groeneveld; Eveline Zech;