Wedstrijdverslag: Reiger Boys 1 - Saestum 1 | Ronde 6 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 08 oktober 2011

doelpunt

Wedstrijdverslag Reiger Boys
      Door Hans Spaander

De vrouwen Reiger Boys laten eigen kansen liggen en geven er twee cadeau.

De vrouwen van Reiger Boys hebben hun thuiswedstrijd tegen Saestum met 0-2 verloren. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd maakte Saestum, of te wel FC Utrecht dames 2 zoals een Saestum-supporter het zo treffend noemde, dankbaar gebruik van twee weggegeven kansen. Dominique Vugts mocht beide benutten. De thuisploeg liet daarentegen doelrijpe kansen liggen.

Vijf minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Marees was de eerste kans voor de thuisploeg. Uit een voorzet van Sharday Pattinasarany kopte Jorinda Schuit de bal net over. In de 22e minuut werd een ongevaarlijke lage voorzet van Babiche Roof door iedereen in de Heerhugowaardse achterhoede gemist en kon Dominique Vugts moeiteloos de 0-1 intikken. Een minuut later zeilde de bal uit de de inzet van Jorinda Schuit tegen de lat. Kort daarna reageerde Jaimy Visser attent op een dieptepass van Schuit, maar werd haar inzet door keepster Renate Verhoeven tot corner verwerkt. Een vrije trap van Aaike Verschoor, vanaf wel 40 meter voor de wind, scheerde de lat. Kort daarop kopte Franca van der Kuilen, op aangeven van Babiche Roof, de bal maar net naast het Reiger Boys in het zijnet.

Na de rust kreeg Sue-Ranie Hok-A-Hin, op aangeven van Bonnie Smit, de kans om te scoren. Zij wachtte echter te lang, waarna de Saestum-verdediging alsnog kon ingrijpen. Een vrije trap van Monique van der Rijst werd in één keer op de slof genomen door Bonnie Smit.. Deze poging had een beter lot verdiend. Zes minuten voor tijd liep Dominique Vugts vrij op keepster Jesca Willemsen af. Laatstgenoemde belette haar met een uitstekende redding het scoren. Uitstel van executie bleek een minuut later toen Vugts vrij kon uithalen om alsnog de 0-2 aan te tekenen.

Statistieken:

Locatie: Sportpark De Wending te Heerhugowaard

Scheidsrechter: Cees Marees, geassisteerd door Ruud Verschoor (RB) en Lex van den Burgt (Saestum).

Opstellingen:

Reiger Boys: Jesca Willemsen (k), Stephanie Buitendam, Aaike Verschoor, Marintha Louwe, Monique van der Rijst, Sharday Pattinasarany, Jaimy Visser, Tessa Oud (86e Niki Rensen), Bonnie Smit (83e Cynthia Kootker), Jorinda Schuit, Sue-Ranie Hok-A-Hin (73e Marieke Plekker).

Saestum: Renate Verhoeven (k), Clara van Ardenne, Frederique Bonink, Joniek Bonnes, Tjitske Huizenga, Simone van de Weerd, Franca van de Kuilen (73e Maureen van Iwaarden), Ines Roessink (78e Eva de Jong), Dominique Vugts, Lisanne Goudena (60e Nadia van Beerschoten), Babiche Roof.