Wedstrijdverslag: Reiger Boys 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 13 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 december 2011

geel

Verslag Reiger Boys
    Door Hans Spaander

Vrouwen Reiger Boys finaal onderuit tegen STE.DO.CO

HEERHUGOWAARD – De vrouwen van Reiger Boys hebben hun thuiswedstrijd tegen Stedoco uit Hoornaar met 6-1 verloren. De thuisploeg domineerde de eerste 30 minuten en kwam op een 1-0 voorsprong. Daarna kantelde de wedstrijd volledig en ging Stedoco met een 2-1 voorsprong de rust in. Na de rust probeerde Reiger Boys de bakens weer te verzetten en ging vol in de aanval.  Tevergeefs. De daardoor ontstane ruimte in de achterhoede van de thuisploeg werd effectief benut door Stedoco. Met snel uitgevoerde aanvallen scoorden de gasten er lustig op los met als resultaat een 6-1 winst voor de Hoornaarsen. En daar viel niets op af te dingen.

Na het beginsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Kees Nauta was de eerste scoringskans voor Stedoco. Lotte Geurts schoot de bal echter naast. Daarna heerste Reiger Boys gedurende 30 minuten. Helaas met slechts één doelpunt als resultaat. Een voorzet van Stefanie Buitendam bereikte Sharon Kok, die beheerst de 1-0 kon aantekenen. De vier opvolgende scoringskansen van de thuisploeg werden echter teniet gedaan door de Hoornaarse verdediging met een in vorm zijnde keepster Sharon Schoonderbeek. In de 37e minuut kwam de tegenslag voor de thuisploeg. Gerommel in de verdediging gaf Danielle Vermeulen alle kans om vrij de 1-1 in te schieten. Kort daarop  een snelle uitbraak van Stedoco waarbij Lotte Geurts de 1-2 op het scorebord bracht.

Na rust gooide Reiger Boys alles op de aanval, waarbij echter de verdedigende taken, zo bleek later, teveel werden verwaarloosd. Een scoringskans van Christa Schelvis, op aangeven van Sharon Kok, werd door keepster Schoonderbeek met een prachtige save uit de benedenhoek gehaald en tot corner verwerkt. In plaats van 2-2 werd het een minuut later 1-3. Een dieptepass bracht linksbuiten Lotte Geurts in balbezit en op haar voorzet kon Danielle Vermeulen volkomen vrij intikken. Attent reageren van Liza van der Most gaf haar de gelegenheid de stand naar 1-4 te tillen. De 1-5 werd een prooi voor Marlies Koppenol. En als slagroom op de taart kon Danielle Vermeulen in de 92e  minuut, op aangeven van Liza van der Most, haar derde doelpunt aantekenen en de eindstand op 1-6  bepalen.

Het is voor trainer Arnold de Block te hopen dat hij na de winterstop eindelijk weer mag beschikken over een voltallige en fitte selectie en daarna de benodigde positieve resultaten kan behalen.

Verslag door Ste.Do.Co.
    door Jan Koppenol

Ste.Do.Co. verplettert Reiger Boys

Opnieuw stond er een 6-punten duel op het spel voor Ste.Do.Co., ditmaal tegen het eveneens laag geklasseerde team van Reiger Boys uit Heerhugowaard. Ste.Do.Co. had hoop geput uit het op het laatste moment uit het vuur gesleepte gelijkspel tegen Oranje Nassau vorige week en trok meteen fel van leer. Dat resulteerde reeds in de tweede minuut voor een dot van een kans voor Lotte Coerts, maar deze van een enkelblessure teruggekeerde speelster had haar vizier nog niet op scherp. Daarna trok Reiger Boys het spel naar zich toe en domineerde het eerste half uur Ste.Do.Co. volledig. In die periode wist Sharon Kok een terecht doelpunt te scoren en Ste.Do.Co. mocht in die periode blij zijn dat het bij 1-0 bleef. Na de dertigste minuut begon het spel echter te kantelen: het Hoornaarse middenveld begon steeds meer grip te krijgen op hun tegenstanders en meteen ontstonden er kansen voor Ste.Do.Co. Deze keer werden die wel benut, want in de 35e minuut wist Danielle Vermeulen de stand gelijk te trekken en kort daarna schoot Lotte Coerts de 2-1 binnen. In de resterende tijd van de eerste helft mocht Reiger Boys blij zijn dat het bij 1-2 bleef.

Na rust probeerde Reigers Boys de bakens te verzetten en trok fanatiek ten aanval, maar de Hoornaarse vrouwen stonden dermate goed, dat er niet één fatsoenlijke kans uit dit offensief gecreëerd kon worden. De Ste.Do.Co. verdediging met vooral Michelle Karsdorp en Renate Vos als uitblinkers gaf  geen krimp. Achterin moest Reiger Boys steeds meer ruimte weggeven en daar maakte Ste.Do.Co. dankbaar gebruik van. De 3-1, 4-1, 5-1 en 6-1 vielen min of meer op identieke wijze, namelijk via snel uitgevoerde tegenaanvallen waarbij de Hoornaarse aanvallers er lustig op los konden scoren: 1-3 Danielle Vermeulen, 1-4 Liza van der Most, 1-5 Marlies Koppenol en 1-6 Danielle Vermeulen.

Locatie: Sportcomplex  Reiger Boys in Heerhugowaard
    Scheidsrechter Kees Nauta, geassisteerd door Geert Spaan (RB) en Jan Mans (Stedoco)

Opstelling Reiger Boys: Jesca Willemsen (k), Stephanie Buitendam, Aaike Verschoor, Marintha Louwe, Monique van der Rijst (77e  Dominique Verweij), Tessa Oud, Sharday Pattinasarany, Sue-Ranie Hok-A-Hin (77e Cynthia Kootker) , Sharon Kok, Jorinda Schuit (57e  Christa Schelvis), Jaimy Visser.