Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - Excelsior/Barendrecht | Ronde 6 | Eredivisie Veld 2017-2018

PEC Zwolle - Excelsior/Barendrecht
2 0
(2 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 27 oktober 2017
Speellocatie: MAC3Park

PEC Zwolle Vrouwen simpel langs Excelsior Barendrecht Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond haar vijfde competitiewedstrijd afgewerkt. De tegenstander van het tweede thuisduel dit seizoen was Excelsior Barendrecht Vrouwen. De nog puntloze hekkensluiter stond voorafgaand aan het duel vier punten achter op de Zwollenaren, die op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen (2-2) en VV Alkmaar Vrouwen (1-7) de eerste vier punten van de competitie vergaarden. Halverwege stond PEC Zwolle met 2-0 voor. In de tweede helft werd deze voorsprong niet meer uit handen gegeven.

Vanaf de eerste minuut deelde PEC Zwolle Vrouwen de lakens uit tegen de gasten uit Zuid-Holland. De hoofdrol in de eerste helft was voor Babiche Roof. Een gevaarlijke hoekschop al na anderhalve minuut kon nog net worden weggehaald door de defensie, maar de toon was gezet. Acht minuten later stuitte Roof op de Belgische doelvrouw Sofie van Houtven, maar onderweg werd de aanvallende middenveldster uit balans gebracht waardoor een strafschop volgde. Roof legde zelf aan en schoot feilloos binnen: 0-1.
De Zwolse vrouwen bleven aanvallen, al schakelde het team van Wim van der Wal wel een tandje terug. Excelsior Barendrecht Vrouwen kwam niet verder dan twee afstandsschoten waar keepster Moon Pondes geen enkele moeite mee had. Acht minuten voor de rust werd de score door PEC Zwolle Vrouwen verdubbeld. Roof nam een hoekschop kort, ontving de bal terug, kapte haar tegenstandster uit en haalde verwoestend uit. Het schot werd onderweg nog door een speelster van de bezoekers aangeraakt, waardoor Van Houtven uit positie was en de 0-2 niet kon voorkomen.

Ook na rust hetzelfde spelbeeld. Roof had al vlot haar derde treffer op de schoen, maar stuitte op Van Houtven, die formidabel keepte. Abby Holmes was even later heel dichtbij een treffer. Uit een hoekschop schoot de verdedigster die in Alkmaar al tweemaal scoorde uit een corner, via Van Houtven bijna binnen. Ruim een kwartier voor tijd kwam PEC Zwolle Vrouwen met de schrik vrij toen Excelsior Barendrecht Vrouwen via Kim Hendriks aan de aansluitingstreffer rook. Haar kopbal ging maar net langs het doel van Pondes. Aan de overkant verzuimde Zwolle andermaal om de voorsprong uit te bouwen. Esmee de Graaf kreeg de bal cadeau, maar schoot voorlangs. Roof wist de bal nog binnen te houden, maar zag haar inzet via een tegenstander tegen de lat ketsen. De bezoekers kregen ook nog een dot van een kans. Deze was niet aan captain Frederique Nieuwland besteed. De bal eindigde in het zijnet. De tweede zege van het seizoen kwam niet meer in gevaar. Hierdoor klimt de ploeg van Van der Wal naar de middenmoot van de ranglijst.

PEC Zwolle Vrouwen - Excelsior Barendrecht Vrouwen: 2-0 (2-0)