A+ R A-
Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - Dansschool Biersteker | Ronde 11 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FSG/Gezien.nl - Dansschool Biersteker
6 2
(5 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 december 2011
Aanvangstijd: 20:00 u


 Samenvatting

Verslag van FSG
Door Petra van Zandvoort

FSG pakt drie punten tegen Dansschool Biersteker

In de elfde competitieronde ontvangt FSG in de Stadssporthal in Sittard Dansschool Biersteker uit Noord-Scharwoude. Na het onverwachte verlies tegen Noordzee vorige week wil FSG de drie punten vandaag absoluut in Limburg houden. De Noordhollandse vrouwen wachten nog op hun eerste overwinning.

Coach Paul Beckers heeft vanavond, in tegenstelling tot vorige week, een ruime selectie op de been weten te brengen. FSG start goed met in de eerste minuten van de wedstrijd doelkansen voor Lianne Esseling, Mariëlle Janssen, Sanne Schoenmakers en Rian Geelen. Pas in de vijfde minuut kan de eerste kans voor Biersteker worden opgetekend. Het eerste deel van de wedstrijd kenmerkt zich door eenrichtingsverkeer naar het doel van Biersteker met spaarzame uitvallen van de tegenpartij uit Noord-Holland. Na een verre uitgooi van FSG-keepster Vivian van Wijk verschijnt Katrien Torfs in de achtste minuut alleen voor het doel. Zij stuit echter op Lisa de Groot, de keepster van Biersteker. Eén minuut later weet Lianne de bal te onderscheppen en schiet zij de verdiende 1-0 binnen. De tegenstoot van Biersteker wordt vervolgens knap tegengehouden door Vivian. FSG is vrijwel constant in de aanval en Lianne, Katrien en Mayke Ploemen laten goed voetbal zien met snelle balwisselingen. In de twaalfde minuut tekent Katrien voor het tweede doelpunt. Na een lange aanval steekt zij dwars over het veld en tikt door de benen van de Biersteker-keepster de 2-0 binnen.

Een vloeiende aanval opgezet door Mariëlle, Sanne en Lianne had ook een doelpunt verdiend, maar wordt naast geschoten. Direct daarna tekent Mariëlle voor de 3-0. De 3-1 van Biersteker komt in de vijftiende minuut letterlijk uit de lucht vallen wanneer Sue-Ranie Hok-a-Hin de bal uit de lucht plukt en in één keer knap over Vivian heen in  het doel schiet. Kelly Theunissen en Rian laten zich ook niet onbetuigd en zetten samen een goede aanval op. Rian is vanavond echter ongelukkig in de afwerking. Rian en ook Anne Fröhlichs krijgen kansen, maar komen niet tot scoren. Biersteker zet dan meer druk en verschijnt alleen voor de FSG-keepster. De bal wordt echter net naast gelopen, maar in de negentiende minuut resulteert een knappe Biersteker-aanval over veel schijven in de aansluitingstreffer: 3-2. Sanne gaat dan voorop in de strijd en bepaalt met twee ijzersterke doelpunten in de laatste minuut van de eerste helft de ruststand op een comfortabele 5-2.

De tweede helft begint met een goede kans voor Biersteker, maar daarna neemt FSG het heft weer in handen. Een vrije trap van Kelly in de zesde minuut levert nog niets op, maar een vloeiende aanval over links van Kelly en Katrien wordt door Katrien koel afgerond: 6-2. In het vervolg van de wedstrijd krijgt Biersteker goede kansen. Enkele malen vinden zijn gemakkelijk de vrijstaande vrouw en ook met corners en vrije trappen komen zijn meerdere malen gevaarlijk uit de hoek. De sterk keepende Vivian weet echter haar doel keer op keer schoon te houden. FSG stelt daar goed combinatievoetbal tegenover. De vrouwen van FSG combineren vlot en laten bij tijd en wijle technische hoogstandjes zien. Dit leidt echter niet meer tot doelpunten. De stand blijft dus 6-2. FSG houdt hiermee de drie punten in Limburg. Dansschool Biersteker wacht nog op de eerste overwinning.

Volgende week vrijdag speelt FSG wederom thuis en ontvangen zij directe concurrent Drachtster Boys.


Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker ging met goede moed richting Zuid-Limburg. Saloua Ibrahimi ging mee i.p.v. Marissa Santibanez Vargas, die vanwege haar werk niet zo vroeg mee kon. De reis verliep voorspoedig, en om 20.00 uur liep het team van Dansschool Biersteker al de Stadssporthal binnen in Sittard.
Om 21.05 uur begon de wedstrijd. FSG had voor deze wedstrijd drie nieuwe leden lid gemaakt. Speelsters van veldvoetbal vereniging RKVTS uit Kerkrade. RKTVS staat bovenaan in de landelijke topklasse. Dat hield dus in, dat Dansschool Biersteker tegen de regerend Nederlands Kampioen en Nederlands Bekerwinnaar , van 2010-2011, een zware avond stond te wachten.

De eerste beste aanval was gelijk al voor FSC. Een schot van Rian Geelen werd gelijk al uit de kruising gehaald door Eline Roet. Dansschool Biersteker stond in deze beginperiode behoorlijk onder druk, en Eline Roet moest gelijk al vol aan de bak. Maar dat was haar wel toevertrouwd. Ze stopte op geweldige wijze schoten van Sanne Schoenmakers, nogmaals Sanne schoenmakers en Mayke Janssen, terwijl tussendoor Rian Geelen ook nog een hard schot van haar op de paal zag belanden. Voor Dansschool Biersteker wist Sue-Ranie Hok-A-Hin zich een kans te creëren. Haar schot werd echter goed gestopt, door de goede keepster Vivian van Wijk. In de 10e minuut mocht Saloua Ibrahimi een intrap nemen vlakbij de cornervlag, maar niemand van haar medespeelster bood zich aan en de intrap werd razendsnel onderschept door Lianne Esseling, en haar schot was onhoudbaar voor Eline Roet.1-0. In de 13e minuut wist Katrien Torfs op eigen helft de bal te onderscheppen, en gaat als een speer naar voren, door niemand af te stoppen, en ze scoort keihard 2-0.

Nog maar net van deze tegenslag bekomen, kreeg dansschool Biersteker weer een tegenslag te verwerken. De bal werd in de 15e minuut goed voorgezet door Lianne Esseling naar Anne Fröling, en die aarzelde niet. 3-0. Gelukkig voor Dansschool Biersteker gaf Frea Hoekstra  2 minuten later al een perfecte lange bal op Saloua Ibrahimi, die vlak voor de keepster, de bal in één keer omhaalde en keepster Vivian van Wijk kansloos liet.3-1. Dansschool Biersteker veerde hierdoor weer op, en wist via een mooie combinatie opgezet Frea Hoekstra en Stefanie Hand, naar Puck Springer, die de bal perfect voorzet naar Sue-Ranie Hok-A-Hin, die knap scoort. 3-2. Groot was de verbijstering, in het kamp van dansschool Biersteker, toen door heel slecht verdedigen van Dansschool Biersteker, in de 20e minuut, Sanne Schoenmakers zelfs 2x kon scoren. Dus 4-2 en 5-2.
In de kleedkamer werd hier in de rust nog wel even nagesproken, en de speelsters gingen vol goede moed weer de zaal in, met het doel om toch weer wat aan de achterstand te gaan doen. Het zat echter weer niet mee. Een Dansschool Biersteker speelster trachtte in de 8e minuut een lange bal weg te koppen, maar zij raakte de bal net niet, en de stuitte toen precies voor de voeten van Katrien Torfs, en haar schot werd in eerste instantie nog gestopt door de uitstekende Eline Roet, maar op de rebound van Katrien Torfs, had ook zij geen verweer. 6-2. Zowel Dansschool Biersteker, als FSC kreeg daarna nog diverse kansen in deze wedstrijd. Zowel Sue-Ranie, Stefanie Hand en Cynthia Kootker zagen hun schoten naast gaan en gestopt door de keepster, en het zelfde gold voor de schoten van Sanne Schoenmakers, Rian Geelen en Mariëlle Janssen. De eindstand werd dus 6-2.


Statistiek

Opstelling FSG:
Vivian van Wijk(doel), Elvira Ringhs, Rian Geelen, Anne Fröhlichs(1x), Sanne Schoenmakers(2x), Lianne Esseling((1x), Kelly Theunissen, Mayke Ploemen, Katrien Torfs(2x) en Mariëlle Janssen.

Opstelling Dansschool Biersteker:
Eline Roet(doel), Frea Hoekstra, Cynthia Kootker, Sue-Ranie Hok-A-Hin(1x), Stefanie Hand,
Puck Meinsma, Lisa de Groot en Saloua Ibrahimi(1x)