Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - Ter Leede 1 | Ronde 20 | Topklasse 2011-2012

Aanvangstijd: 18:00 u
Toeschouwers : 100

eigen doelpunt

De wedstrijd wordt vervolg op 24 april om 20:00 uur!
    Er werd nog eenmaal gescoord: door Ter Leede maar wel in eigen doel: de eindstand werd dus 3-4.

14-04-2012: Verslag van Ste.Do.Co.
    Door Jan Koppenol

Wedstrijd vroegtijdig gestaakt wegens zware blessure

Na het mooie resultaat van vorige week tegen ATC probeerde Ste.Do.Co. vandaag het Topklassenschap definitief veilig te stellen door punten te pakken tegen kampioenskandidaat Ter Leede uit Sassenheim. Dit was onder normale omstandigheden al een lastige opdracht, maar nu er zes potentiƫle basisspeelsters vanwege allerlei redenen ontbraken, was het extra moeilijk.

Toch bleek van dit gemis in het begin van de wedstrijd weinig. Al in de 3e minuut liet Danielle Vermeulen zien dat ze in topvorm is, maar haar strakke schot kon Jennifer Vreugdenhil niet echt in problemen brengen. Direct daarna liet Anouk van Haaster zien dat Ter Leede niet van plan was punten te morsen tegen Ste.Do.Co. maar haar harde schot ging gelukkig voor Ste.Do.Co. over. Het eerste kwartier had de thuisploeg de zaken redelijk onder controle en had zelfs een licht overwicht. Dat veranderde meteen toen de 0-1 viel. Sharon Schoonderbeek verkeek zich op een voorzet van Stephanie de Lange, waarna Kimberley Vermey koppend kon scoren. Daarna zakte het zelfvertrouwen van de Hoornaarse vrouwen ver weg en ontstonden er tal van kansen voor Ter Leede en in de 37e minuut scoorde Arlette Almeida de 0-2. Daarna herpakte Ste.Do.Co. zich en in de 44e minuut scoorde Dominique van Wensveen koppend de 1-2.

Iedereen aan Ste.Do.Co. zijde hoopte dat in de tweede helft die opgaande lijn doorgetrokken zou worden, maar men kwam bedrogen uit. Binnen twee minuten had Ter Leede de score al opgevoerd naar 1-4 en stond Ste.Do.Co. voor een bijna hopeloze opgave om dit gat te dichten. Doch zoals wel vaker dit seizoen, ging de ploeg niet bij de pakken neerzitten en toonde veerkracht. En met succes: in de 53e minuut scoorde Dominique van Wensveen de 2-4; daarna wankelde Ter Leede en kreeg Ste.Do.Co. nog een aantal goede kansen om de aansluitingstreffer te scoren, maar dat gebeurde niet.
    In de 68e minuut blesseerde Stephanie de Lange dermate ernstig haar knie, dat ze per ambulance het veld moest verlaten. Ter Leede was door dit voorval zodanig van slag, dat na rijp beraad werd besloten de wedstrijd voorlopig te laten voor wat hij was.

Bijzonderheid: wedstrijd gestaakt in de 72e minuut wegens ernstige blessure Stephanie de Lange.

Red:
    Ter Leede speelster Stephanie de Lange was onfortuinlijk in de wedstrijd tegen Stedoco.
    Met nog 18 minuten spelen blesseerde ze zich danig. Haar knie "lag er als het ware naast". Nog op het veld werd de knie weer op de plaats terug gezet door ambulance personeel. Met de ziekenauto werd De Lange naar het ziekenhuis vervoerd waar ze voor nader onderzoek verbleef.
    Zoals het er nu naar uitziet, zal De Lange vanavond weer naar huis mogen.

Locatie: Hoornaar

Opstelling Ste.Do.Co.:
    Doel: Sharon Schoonderbeek
    Verdediging:, Esther Lakerveld, Joelle de Bondt, Aniek Laponder, Joy van der Elst
    Middenveld: Kelly Bogaerts, Inge Buijs, Sanne Brand en Denise van Gessel
    Aanval: Dominique van Wensveen en Danielle Vermeulen