Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - Arch.buro Nieuweboer | Ronde 13 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Simone Verschoor

De eerste aanval van de wedstrijd is van Watervogels maar het schot van Aaike Verschoor gaat over het doel van keepster Joyce Wouters. Met amper 1 ½  minuut gespeeld te hebben is het Rebecca Meijers die na de aanval het schot op doel lost, Anita Blokker kan nog net bij de bal en voorkomt zo dat hij in het doel gaat.

Even later is er een vrije trap voor Nieuweboer, maar Anita weet het harde schot van Linda Bos tot corner te verwerken. Hierna laat Watervogels zich te veel tot eigen helft terug dringen  en wordt een foute pass afgestraft en de 0-1 door Eline Keet binnen getikt. Een minuut later maakt Aaike de eerder gemaakte fout goed door de bal loeihard tegen de touwen te knallen 1-1. Nieuweboer zet er hierna een tandje bij en gaat op jacht naar een doelpunt, Bos schiet tegen de paal maar Josien Hilverda, die net even sneller was dan Monique, weet de 1-2 binnen te tikken. En twee minuten later zet zij ook de 1-3 op haar naam.

Watervogels schiet nog een paar maal op doel maar zonder resultaat en gaat dus met een 1-3 achterstand de kleedkamer in.

De tweede helft begint slecht, de passing bij Watervogels is niet zuiver maar gelukkig weten ze zich na een paar minuten goed te herstellen en nemen ze het heft weer in handen. Toch blijft het moeilijk om door de defensie van Nieuweboer heen te breken, zij hoefden immers niet meer.

In de 29e minuut is het raak, na een mooie aanval van Monique en Aaike is het Jiska van Dam die bij de 2e paal de 2-3 binnen tikt. Hierna zien we nogmaals een aanval, nu van Isolde en Aaike maar het eindschot van Monique gaat net naast het doel.

Nieuweboer gaat nu toch weer meer druk zetten en Watervogels volgt met een aantal pogingen en kans op de gelijkmaker, helaas gaat deze er niet in en is het Keet die de wedstrijd doet kantelen met een mooi ingeschoten goal 2-4. Niet veel later zet ze ook de 2-5 op haar naam en is de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van Nieuweboer.

Locatie: Den Helder

0-1 - Eline Keet
1-1 - Aaike Verschoor
1-2 - Josien Hilverda
1-3 - Josien Hilverda
2-3 - Jiske van Dam
2-4 - Eline Keet
2-5 - Eline Keet