A+ R A-

Loes Geurts: wat eten onze leeuwinnen?

Dit weekend is het zover! Het WK vrouwenvoetbal in Canada gaat 6 juni van start en het Nederlands elftal is voor het eerst van de partij! Na een spannende play-off finale tegen Italië, kunnen onze leeuwinnen eindelijk hun droom waarmaken en een greep doen naar de Wereldbokaal.

Topsporters en voeding

Om te kunnen winnen, moeten onze profvoetbalsters niet alleen hard trainen, maar ook goed eten. Maar hoe verschilt het dieet van het oranje elftal vergeleken met wat wij eten? En wat eten en drinken ze gewoonlijk op een dag?

 

Loes Geurts (29), doelvrouw van het Nederlands elftal, heeft tijd in haar drukke schema vrij gemaakt voor een interview. Zij vertelde Thuisbezorgd.NL alles over de voeding van onze profvoetbalsters:

 

"Als topsporter ben je heel bewust met je voeding bezig omdat je elke dag traint. Als je niet goed of genoeg gegeten hebt kan dat direct invloed op je prestaties hebben.

Vergeleken met een niet topsporter drinken we wellicht meer water en minder frisdrank. Ik zorg dat ik voedsel binnen krijg waar mijn lichaam wat aan heeft, zoals koolhydraat en eiwitrijk voedsel. Denk aan pasta en vlees bijvoorbeeld.

 

"Het grootste verschil zit ‘m misschien wel in de tijden. Ik let heel erg op wanneer ik eet, kan niet te kort of te lang voor een training zijn en na de training graag zo snel mogelijk".

 

Verschilt jullie dieet per klimaat? Bijvoorbeeld als jullie in een warm land moeten spelen?

 

"Als we in een warm land spelen drinken we vooral extra. En zorgen we dat we veel vloeistof binnenkrijgen. Bijvoorbeeld door een soep te nemen als voorgerecht".

 

Hebben jullie een speciaal dieet voor Canada?

 

"Ons dieet voor Canada is hetzelfde als normaal, niet teveel verzadigde vetten, veel koolhydraten, zoals brood, rijst,aardappels, pasta. Daarnaast natuurlijk voldoende groente en vlees of vis".

 

Met dank aan en lees verder op de blog Thuisbezorgd.NL