A+ R A-
Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Saestum 1 | Ronde 2 | Topklasse 2011-2012

Jong FC Twente - Saestum 1
1 2
(1 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 september 2011
Aanvangstijd: 12:30 u


Gebeurtenissen

doelpunt


 Samenvatting

Verlies voor Beloften Vrouwen
Bron website FC Twente

ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Saestum verloren. De ploeg van trainer Arjan Veurink ging in Hengelo met 1-2 onderuit. Voor FC Twente was Tashira Renfurm trefzeker.

De wedstrijd van zaterdagmiddag deed qua spelbeeld terugdenken aan het duel dat FC Twente vorige week tegen Buitenveldert speelde. Toen speelde de ploeg met prima positiespel een goede wedstrijd, maar moest  het in de slotfase drie tegentreffers incasseren.

Voorsprong
Ook nu begonnen de Beloften van FC Twente goed aan de wedstrijd, waarin ze vooral in het eerste kwartier een sterke indruk maakten. Het overwicht leverde een aantal grote kansen op voor Van Daelen, Munsterman en Westervelt. Waar deze pogingen nog niet tot een doelpunt leidden, was het na een kleine twintig minuten spelen wel raak. Tashira Renfurm ging vanaf het middenveld goed diep en kon op aangeven van Linsey te Hennepe de 1-0 aantekenen.

Aan de andere kant hanteerde Saestum een speelwijze waarbij snel de lange bal werd gespeeld. De bezoekers creëerden hier kansen mee, omdat de verdediging van FC Twente moeite had die ballen in te schatten. De gelijkmaker viel echter uit een counter toen de ploeg uit Zeist balverlies van FC Twente optimaal wist af te straffen.

Moeilijke slotfase
In de tweede helft kreeg het Beloftenteam van FC Twente een grote kans om weer op voorsprong te komen na een goede voorzet van Tashira Renfurm. Marte Munsterman zag haar poging, die hierop volgende, in de handen van de keeper van Saestum terecht komen. De vergelijking met de wedstrijd van vorige week zat hem in het feit dat de Twentse vrouwen ook nu een moeilijke slotfase kenden. De combinaties kwamen niet meer goed tot stand en te snel werden er lange ballen gespeeld. Hierin moest de ploeg het afleggen tegen de meer ervaren en oudere ploeg van Saestum. Een kwartier voor tijd bepaalden de bezoekers de stand op 1-2 en  kwamen daarna niet meer in de problemen. Zeker niet toen FC Twente met tien speelsters verder moest. Marloes Hulshof viel uit met een blessure en  omdat trainer Arjan Veurink al drie wissels had toegepast, mocht hij geen vervanger het veld insturen.

Ondanks de nipte nederlaag ziet de trainer, net als vorige week, genoeg mogelijkheden voor de komende weken. “We hebben een jonge ploeg die er, door een aantal veranderingen, anders uitziet dan vorig seizoen. Dat betekent dat we tijd nodig hebben om verder te groeien. De eerste twee wedstrijden van dit seizoen hebben me wat dat betreft een positief gevoel gegeven. Want ondanks dat we die duels verloren, heb ik hele goede fases gezien en geloof ik dat de resultaten vanzelf komen.”


Statistieken:

Locatie: Twente Trainingscentrum

Opstelling ATC'65: Stronks, Roetgering, Boekelder (30′ Bosveld), Lambers, Jansen (65′ Te Winkel), Te Hennepe, Hulshof, Munsterman, Westervelt, Van Daelen (58′ Oraile), Renfurm