A+ R A-
Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - Dansschool Biersteker | Ronde 10 | Eredivisie Zaal 2012-2013

ZVV Watervogels'64 - Dansschool Biersteker
8 0

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 november 2012
Aanvangstijd: 20:00 u
Toeschouwers : 42


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van ZVV Watervogels'64
Door Arti Blokker

Na voorstelling van de teams en scheidsrechters begon de wedstrijd om 21:00 uur.
Vrijwel direct komt Aaike Verschoor 1 op 1 met keepster Eline Roet, Roet weet het tij voor Biersteker te keren door een goede redding, en de stand blijft 0-0.
We zien veel mooie acties van Monique vd Rijst goed schot op de paal, Marintha Louwe mooie actie uit rebound maar deze gaat over. Ook Chantal Hendriksen, Misch Carmelia en weer Aaike Verschoor hebben mooie kansen en laten goed voetbal zien, maar helaas het lijkt wel of de bal er niet in wil, en als die wel wil staat Eline Roet in de weg.

Ook aan Biersteker zijde zijn er af en toe kansen zoals van Yesmin Doeschot helaas voor haar gaat de bal ver over. Marissa Santibanez Vargas weet een actie van Chantal Hendriksen goed te blokken. Ook Sue-ranie Hok-a-Him laat geregeld zien dat ze voetballen kan. Yentl Reinderts komt 1 op 1 met Anita Blokker de laatste wint dit duel en houdt weer de 0. Eindelijk net voor rust legt Chantal Hendriksen de bal knap in de hoek van het doel dit op aangeven van Aaike Verschoor en zo gaan we met 1-0 de rust in

Goede loopacties Aaike Verschoor, Monique v.d Rijst, Chantal Hendriksen wordt het bijna eigen doelpunt door Eline Roet maar het is Aaike Verschoor die scoort de 2-0. Anita Blokker moet ook af en toe aan de bak ze doet een knappe redding als Lotte Hopman een goed en hard schot op doel doet. Chantal Hendriksen tekent dan voor de 3-0. Jiska van Dam weet via een mooie actie van Chantal Hendriksen op Monique v.d Rijst de 4-0 te scoren.

Aanval Biersteker en Sue-Ranie Hok-a-Him komt 1 op 1 met Anita Blokker maar die weet knap ook nu weer de 0 te houden. Dieptebal van Anita Blokker op Chantal Hendriksen en die scoort hoppa 5-0. Dan komen onze jonge talenten het veld in en niet onverdienstelijk Zoë Dobber paast Aaike Verschoor aan, die schiet voor doel langs en Monique v.d. Rijst scoort de 6-0. Marjolein Kuiper doet ook niet onverdienstelijk mee, en laat in diverse acties zien dat ook zij voetballen kan. Monique v.d. Rijst schiet richting 2e paal op Zoë Dobber maar die kan er niet niet bij, helaas ze scoort niet haar 1e doelpunt, in de eredivisie. Yentl Reinderts waagt ook nog weer een poging om te scoren maar Anita staat in de weg. Dan weet Marintha Louwe de 7-0 te scoren en uit een individuele actie scoort Chantal Hendriksen dan de 8-0. Ook al deden de speelsters van Biersteker nog zo hun best en hebben ze zeker gevochten voor punten helaas dit Watervogels team was een tikkie te groot in deze wedstrijd.


Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Het was deze avond zoals altijd weer goed bezet in sporthal De Sportlaan in Den Helder. Hoewel het er ’s morgens nog naar uit zag, dat Dansschool Biersteker af zou moeten zeggen, toen van de schaarse bezetting, ook nog aanvoerster Stefanie Hand wegens ziekte af moest zeggen. Uiteindelijk waren gelukkig toch nog Lotte Hopman en Yentl Reinderts bereid om mee te doen, zodat er ondanks vijf verhinderde speelsters toch nog weer een team stond.
Dansschool Biersteker wist dat het zuinig moest zijn met de bal. Want op een nederlaag zoals vorige week zat men niet op te wachten. Hoewel de eerste kansen voor Watervogels waren, hield Dansschool Biersteker goed stand. Diverse kansen van Aaike Verschoor, Chantal Hendriksen en Monique van der Rijst werden allemaal gestopt door Eline Roet. Daar zaten zelfs fabelachtige reddingen bij. Het was dan ook sneu dat in de 20e minuut een niet eens zo hard schot van Chantal Hendriksen via de binnenkant van de voet van Eline het doel in rolde, 1-0 dus met de rust.

In de 2e helft begon Watervogels furieus aan te vallen, om te trachten de voorsprong groter te maken. Het was dan ook Aaike Verschoor die haar eerste 2 schoten weer geweldig gestopt zag door Eline Roet. Doch haar 3e knal op rij verdween in de kruising. 2-0. Dat gaf de speelsters van Dansschool Biersteker toch een tikje. Toch was het debutante Lotte Hopman die na een prachtige actie, haar schot gestopt zag door de eveneens uitstekend keepende Anita Blokker. Ook de ander debutante, Yentl Reinderts deed heel goed werk. Zij was constant een gevaar voor de verdediging van Watervogels, maar had niet echt het geluk wat ze nodig had. Ze werd dan ook een aantal malen door haar medespeelsters niet echt zuiver aangespeeld, wat het voor haar wel moeilijk maakte. In de 6e minuut kon Watervogels weer een treffer bijschrijven. Chantal Hendriksen schoot keihard op de paal, en de bal ketste ongelukkig via de rug van Eline Roet in het doel. 3-0. In de zelfde minuut moest Eline Roet weer en wat ongelukkige goal toestaan. Een schot van Aaike Verschoor werd goed gestopt door Eline, maar de terugspringende bal werd handig binnengetikt door Jiska van Dam. 4-0. Dansschool Biersteker zat toen stuk. In de 9e minuut was het Monique van de Rijst, die met een geweldige knal 5-0 liet aantekenen. Ook Aaike Verschoor liet zich in 11e minuut een hard schot weer niet onbetuigd 6-0. Gelijk daarop was er toch nog weer een teken van leven bij Dansschool Biersteker. Een goede combinatie tussen Sue-Ranie Hok-A- Hin en Yentl Reinderts, werd door Sue-Ranie keihard op de paal geschoten. Vlak voor tijd wisten Jiska van Dam en daarna Chantal Hendriksen de score op te trekken naar 7-0 en 8-0. Hierna was lijden over voor Dansschool Biersteker. Wel moet gezegd worden dat de debuterende invalsters, Lotte Hopman en Yentl Reinderts, bij Dansschool Biersteker goed partij gegeven hebben. Zij vertoonden voor een eerste keer in de Eredivisie geen enkele schroom, en ze beten voor zover dat mogelijk was, goed van zich af.


Statistiek 

Opstelling Watervogels:
Anita Blokker(doel), Monique van der Rijst(1x), Marintha Louwe, Chantal Hendriksen(3x),Zoë Dobber, Marjolein Kuiper, Aaike Verschoor(2x), Jiska van Dam (2x)en Mish Carmelia

Opstelling Dansschool Biersteker:
Eline Roet(doel), Lotte Hopman, Yesmin Doeschot, Sue-Ranie Hok-A-Hin, Yentl Reinderts, Robin Beers en Marissa Santibanez Vargas.

Bezoekers 42