Wedstrijdverslag: FC Plubos - SV Lake Valley | Ronde 17 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Plubos op herhaling

Een aparte wedstrijd waarbij het scoreverloop precies hetzelfde was als vorige week tegen Pernis.
Één groot verschil, Plubos moest het deze keer zonder de geblesseerde Amy Visser doen. Daarbij kampt Brigitte Pluijmers al een aantal weken met vermoeidheidsklachten en speelde onder haar niveau.

Rina Blondeau had deze week besloten een stapje terug te doen terwijl Inge Gimbel al eerder gestopt  was om zich geheel op haar studie te richten. Coach Ron Admiraal vond de tijd rijp twee nieuwe talenten uit de voetbalacademie aan de selectie toe te voegen, te weten Natalja Boerdijk en Mandy Oud die beiden hun debuut maakte. Natalja kreeg als eerste speelminuten. Mandy startte de tweede helft maar wel meteen met een verrassende actie waarbij ze twee speelsters het nakijken gaf. Kort daarna had ze bijna de 2-1 op haar schoen. Ze draaide prima mee in het team, dat echter niet goed genoeg speelde om punten binnen te slepen.

Plubos kreeg genoeg mogelijkheden, maar niet veel tijd. De snelle en felle ploeg uit Venray schakelden prima om, zodat er niet veel echte uitgespeelde kansen ontstonden. Andersom profiteerden ze goed van verdedigingsfoutjes van Plubos en speelden overtalsituaties netjes uit.

Plubos maakte zich het al van begin af aan moeilijk door zich te laten verrassen. De eerste tegengoal zat er al binnen 10 seconde in. Jessie Philipsen vond de geheel vrij voor de goal staande Lori Peeters die simpel binnen schoot. Een domper voor Plubos die ook vorige week in de eerste minuut op achterstand kwam. Een doorn in het oog van de coach: "Ik zei nog zo: 'begin scherp, zorg dat je niet weer meteen op achterstand komt!'" Zo liep Plubos de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. Genoeg mogelijkheden op de gelijkmaker maar het was Yvon Gerrits die 0-2 maakte. De laatste 5 minuten gingen over en weer met leuke slotseconden. Nanouk Groentjes bracht een aantal keer redding, zo ook de keepster aan de andere kant,  Lonneke van Elst.

De tweede helft begon Plubos sterk en zette Lake Valley goed onder druk. De mazzel ontbrak en in plaats van in de buurt te komen liepen de bezoekers uit naar 0-3. De assist kwam wederom van Jessie Philipsen die ditmaal Ilse Hennen bediende.

Toch hield Plubos het heft in handen en verdiende een goal. Het was dan ook erg teleurstellend dat Djarmelza van Putten bij een counter goed overzicht hield en ipvzelf te schieten inhield en terug legde op de mee opgekomen Lori Peeters die in leeg goal kon in schieten (0-4).

Omdat Plubos niets meer te verliezen had werd de strijd vol doorgezet. Met nog 4 minuten te gaan viel de verdiende goal dan eindelijk. Mirjam van Dijk, die weer opviel met een aantal sterke slidings, kreeg de bal van Chantal Pluijmers en had nu wel ruimte en tijd genoeg en omspeelde de uitkomende keepster: 1-4.

Deborah Cordes kreeg de kans om kort daarop 2-4 te maken maar Van Elst stopte haar zwak ingeschoten penalty. Rianne van Dijk zag haar schot vanaf de zijlijn verrassend in de kruising  verdwijnen zodat de 2-4 toch een feit werd.

Meerder kansen volgden en ook nu bleef het de laatste minuten spannend en zat een puntendeling er nog steeds in. Ook keepster Nanouk Groentjes ging mee in de strijd wat voor de toeschouwers nog een paar leuke momenten opleverde. In de laatste seconden was het Lake Valley die de eindstand op 2-5 zette.