A+ R A-
Wedstrijdverslag: Pernis - Arch.buro Nieuweboer | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Pernis - Arch.buro Nieuweboer
8 0
(6 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 23 september 2011
Aanvangstijd: 19:15 u
Toeschouwers : 80


 Samenvatting

Verslag v.v. Pernis
Door Wendy Rietveld 

Na twee overwinningen op rij mocht vv Pernis vandaag de koppositie verdedigen in een wedstrijd tegen Architecten Buro Nieuweboer, het team wat vorig seizoen verdienstelijk kampioen werd in de Topklasse van West 1. Extra scherpte was dus vereist bij beide teams.
 
De eerste vijf minuten leek het erop dat vv Pernis een zware avond ging krijgen. Nieuweboer schoot uit de startblokken, zocht de zijkanten en kon af en toe verrassend uithalen op doel. Keepster Sharon van Zadelhoff van Pernis was echter alert als altijd en wist op miraculeuze wijze een schot van Mieke Bos te keren. Via de lat en het hoofd van de goalie verdween de bal uit het spel. Na de rommelige start van de Rotterdamse dames waren zij het wel die de openingstreffer konden maken. In de zesde minuut sloeg Stephanie Valk weer eens aan het toveren en verraste de defensie van Nieuweboer met een individuele actie, 1-0. Nu was de beer los voor Pernis en kon het initiatief simpel worden overgenomen.
Nieuweboer bleef druk zetten naar voren waardoor het hier en daar werd afgetroefd in de omschakeling. Met veel ruimte in de rug gaven zij Pernis de kans kort achter elkaar de 2-0 en 3-0 op het scorebord te brengen. In de achtste minuut was het Nadia Roukes die goed meeliep met Fouzia Taybi, de bal op maat kreeg aangespeeld en verwoestend uit kon halen. De 3-0 in de tiende minuut kwam op het conto van captain Suzanne Bakker die de bal na een goede combinatie met Viviënne Knegtmans simpel binnen kon lopen. Diezelfde Suzanne Bakker kreeg in de dertiende minuut alle ruimte om het hele speelveld over te steken en met een droge schuiver de 4-0 binnen te schieten. Waar vv Pernis het betere van het spel had en bij vlagen met snelle aanvallen het publiek op de banken kreeg kwam ook Nieuweboer er af en toe nog uit. De thuisploeg verdedigde echter compact onder bezielende leiding van Suzanne Bakker en ook keepster Sharon van Zadelhoff bewees weer haar waarde met enkele katachtige reacties op schoten van Eline Keet, Mieke Bos en Rebecca Meijers. Nieuweboer werd steeds slordiger in balbezit en toen Eline Keet de bal simpel verspeelde aan Stephanie Valk wist zij daar wel raad mee. Op snelheid omspeelde zij de keepster door de bal aan de ene kant langs haar te spelen en zelf via de andere kant te gaan wat alweer de 5-0 betekende. Voor rust zou er nog 1x gescoord worden en hoe! Fouzia Taybi maakte onder luide aanmoedigingen vanaf de tribune een technisch begaafde actie en dito afronding.
 
Vol trots en met grote glimlachen verdween Pernis de kleedkamer in. De gezichten van de Nieuweboer speelsters stonden aanzienlijk minder vrolijk en verwacht werd dat zij de tweede helft anders voor de dag zouden komen. Pernis kwam de tweede helft echter niet meer in de problemen en maakte zelf drie minuten na rust al de 7-0. Een combinatie tussen smaakmakers Fouzia Taybi en Stephanie Valk kon door die laatste worden afgemaakt. Het was hierna lang wachten op extra doelpunten al werd er hier en daar echt goed gevoetbald door de Pernisser dames. In een periode van drie á vier minuten waarin het even verslapte rook Nieuweboer nog wat kansen maar alles verdween voorlangs of naast of werd door Sharon van Zadelhoff onschadelijk gemaakt. Steeds meer kreeg Nieuweboer het gevoel dat er weinig te halen viel en Pernis bleef degelijk verdedigen en gevaarlijk uitbreken. Keepster Joyce Wouters kon echter een aantal keer goed ingrijpen en harde schoten op doel met de benen keren. Het was de rappe Lenie Mendes Fernandes die met een assist aan de basis stond van de 8-0 van Francisca Schols, die goed meegelopen bij de tweede paal binnen kon tikken. Met nog drie minuten te spelen was er dus niks aan de hand voor Pernis wat de drie punten vandaag in eigen huis hield.
 
Met volgende week de kraker tegen FSG in het vooruitzicht bood vandaag het nodige vertrouwen voor vv Pernis wat wel moet blijven waken op scherpte en concentratie. Nieuweboer krijgt volgende week een nieuwe kans tegen FC Gelre. Via deze weg willen de speelsters en begeleiding van Pernis het publiek wederom bedanken. Naast vaste supporters en het bestuur van Pernis hadden vandaag ook enkele meisjes van de club de weg naar Schiedam gevonden. Leuk om te zien dat het ook binnen de club steeds meer gaat leven!


Statistieken:

Locatie: Margriethal te Schiedam

Scheidsrechters: K.Bojada, S.R.Wolters & G.Grootenboer

Selecties vv Pernis: 1. Sharon van Zadelhoff; 2. Nadia Roukes; 3. Francisca Schols; 5. Stephanie Valk; 7. Suzanne Bakker; 8. Viviënne Knegtmans; 10. Fouzia Taybi; 11. Lenie Mendes Fernandes
Coach: Wendy Rietveld
 
Arch. Buro Nieuweboer: 1. Joyce Wouters; 2. Ilse Kafoe; 4. Rebecca Meijers; 5. Mieke Bos; 7. Manon Koomen; 8. Eline Keet; 9. Josine Hilverda
Coach: Jan de Vries
 
 
Scoreverloop
Eerste helft:
"6 Stephanie Valk 1-0
"8 Nadia Roukes 2-0
"10 Suzanne Bakker 3-0
"13 Suzanne Bakker 4-0
"16 Stephanie Valk 5-0
"18 Fouzia Taybi 6-0
 
Tweede helft:
"3 Stephanie Valk 7-0
"17 Francisca Schols 8-0
 
Gele kaart: Francisca Schols (vv Pernis)