Wedstrijdverslag: FC Plubos - Noordzee | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 04 november 2011
Toeschouwers : 35

Verslag Plubos
door Chantal Pluijmers

FC Plubos laat drie punten liggen.

In tegenstelling tot andere thuiswedstrijden van FC Plubos was het dit keer vrij rustig in sporthal de Meent. Onder toeziend oog van bondscoach Marius Privee maakte het vertoonde spel weinig los bij de mensen die wel waren komen kijken. Op een paar periodes na miste de wedstrijd agressie en vuur.
Marit Kunst en Rina Blondeau waren beiden geblesseerd en bekeken de wedstrijd vanaf de tribune. Daarentegen maakte Deborah Cordes haar rentree na een lange rustperiode i.v.m een lastige knieblessure. Zij speelde haar eerste minuten in de eredivisie niet onverdienstelijk.

Een paar momenten van onoplettendheid in de verdediging bij Plubos en het koelbloedige afronden van matchwinnaar Brit Bruinsma zorgde er met twee goals voor dat de bezoekende ploeg Noordzee de winstpunten mee naar huis mocht nemen. Na een bijna goal voor Plubos, waarbij keepster Anja Boehle eerst een schot van Brigitte Pluijmers keerde en vervolgens de inzet van Kaoutar Oulad Youssef met een goede reflex uit het doel hield, ontving Bruinsma de bal rond de stippellijn en schoot verrassend vanuit de draai hard in het dak van het doel. Tot die tijd had keepster Nanouk Groentjes nog nauwelijks iets te doen gehad.

Na 5 minuten in de tweede helft rondde zij wederom koelbloedig af nadat zij niet scherp verdedigd werd en na een diepte pass en vrij voor doel kwam. Verder was Plubos voornamelijk in balbezit. Noordzee stond geconcentreerd te verdedigen en het lukte Plubos niet de spits goed te bereiken. Het was duidelijk dat de Alkmaarse dames niet gewend waren om lang in balbezit te zijn. De communicatie verliep niet optimaal wat resulteerde in relatief weinig kansen en onnodig balverlies. Noordzee speelde in balbezit uitermate zwak. Zij konden niet goed overweg met het vooruitverdedigende Plubos wat vaak lange ballen naar het niets tot gevolg had. De laatste minuten voor rust was het nog wel even hectisch. Beide keepsters moesten meerdere malen in actie komen maar hielden hun doel schoon.

Plubos had het volste vertrouwen dat het na de rust wel goed zou komen. Zij begonnen sterk. Binnen anderhalve minuut was het Brigitte Pluijmers die haar directe tegenstander misleidde en van afstand laag in de beneden hoek schoot en de 1-1 scoorde. Na de 1-2 had Plubos meerdere mogelijkheden tot scoren. Een regen aan schoten na een time-out bracht wel wat reuring in de sporthal maar de welverdiende goal bleef uit. Mirjam van Dijk deed alleen de laatste minuten mee om nog voor een verrassing te zorgen. Zij kwam nog wel met bal vrij voor het doel, maar ook haar lukte het niet om tot scoren te komen.

Verslag Noordzee
Door Jerry van Toor

Noordzee vrouwen boeken zwaar bevochten zege op Plubos

De dames van Noordzee speelden vrijdagavond bij het Alkmaarse F.C. Plubos en wisten met een 2-1 zege het duel af te sluiten. Door het wegvallen van Miranda Gielisse en de nog altijd geblesseerde Krishna Meeuwis gingen de Scheveningse vrouwen een spannende avond tegemoet. Anja Boehle keepster van dames 2 vervulde haar taak met verve en keepte als een rots in de branding.

Noordzee liet het spel aan Plubos en deze wist hier geen raad mee. Noordzee wist na vijf minuten door een goede individuele actie van Brit Bruinsma (foto) de 0-1 aan te tekenen. Plubos probeerde na dit doelpunt de gelijkmaker te forceren, maar faalde in de afwerking. Noordzee was in de omschakeling van verdediging naar aanval onzorgvuldig en had als ze hier beter mee waren omgesprongen kunnen uitlopen naar een grotere voorsprong.

Na rust trok Plubos direct het spel weer naar zich toe en zo wist Brigitte Pluijmers na 22 minuten de bal van afstand langs de grond in de rechter hoek te plaatsen: 1-1. Op dat moment nog géén vuiltje aan de lucht voor Noordzee want men bleef loeren op dat ene moment en dat kwam al snel na de gelijkmaker. Brit Bruinsma liep uit de rug weg van haar tegenstander en Ramona Lukassen zorgde met een goede assist dat zij in de 25e minuut de 1-2 kon aantekenen.

In de laatste tien minuten kon Noordzee in balbezit om wat voor reden dan ook niet de rust bewaren en drong Publos aan. Publos probeerde met schoten van afstand een bres in de defensie te vinden maar de Scheveningse vrouwen hielden stand en vertrokken met drie punten in de zak. Vrijdag 11-11-2011 is Noordzee vrij van competitieverplichtingen.

Een week later wacht ons weer een uitwedstrijd tegen Arch.Buro Nieuwenboer in Sporthal de Dars te Wevershoof.

Locatie: De Meent te Alkmaar

Scheidsrechters: Dhr. R. Mooij en Dhr. A.D. Lautenbach
Secretaris tijdwaarneming: Dhr. P. Landwehr Johann