Wedstrijdverslag: RVVH 1 - Reiger Boys 1 | Ronde 15 | Topklasse 2011-2012

geel

rood

Verslag van Reiger Boys
      Door Simone Verschoor

Ridderkerk – De dames van Reiger Boys moeten nog een aantal wedstrijden  winnen  willen ze rechtstreeks degradatie voorkomen, ze zijn inmiddels goed op weg en de punten van afgelopen zaterdag waren dan ook meer dan welkom. Maar zo zijn er meer teams en dus is er een flinke strijd gaande onderin de topklasse.
      De teams beginnen wat aftastend aan de wedstrijd, er wordt hier en daar een poging gedaan om op doel te schieten maar de eerste echte kans is voor Reiger Boys als Bouchra Moudou de bal meeneemt en uithaalt. Helaas is haar schot niet hard genoeg en ook nog eens recht in de handen van keepster Marieke de Groot. Even later is het Mandy Glaudemans die een vrije trap mag nemen na een overtreding van Reiger Boys laatste vrouw, maar zij schiet vanaf 20 meter de bal ver naast het doel van keepster Jesca Willemsen. Na hard werken weet RVVH speelster Kirsten v.d. Berg een heel eind langs de verdediging  te komen waar ze uiteindelijk haar meerdere moet erkennen in Marintha Louwe die de bal hierna goed wegwerkt. Na een kwartier spelen is het raak als Bonnie Smit de bal goed doorspeelt en  Stefanie Gorter de 0-1 aantekent voor Reiger Boys. Nog in de zelfde minuut is het Denise Coehoorn die de bal met een ferme knal rakelings over de lat schiet. Niet veel later is er wederom een kans voor de thuisploeg maar na de vrije trap van Mandy Glaudemans kan Nikki v.d. Pas de bal net niet goed raken om deze binnen te koppen. Na een goed half uur spelen ziet Claudia Garcia de bal na haar schot via de onderkant van de lat op de lijn stuiten waar keepster Jesca Willemsen er als de kippen bij is om de bal te pakken en de gelijkmaker weet te voorkomen.
      RVVH begint in de laatste minuten van de eerste helft beter te voetballen en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor is regelmatig ingrijpen van de achterhoede van Reiger Boys nodig en dat gaat ze prima af. Op slag van rust is het Mandy Glaudemans die de beste kans heeft maar haar lage schot gaat net naast en zo gaat Reiger Boys met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in.

Als de 2e helft een paar minuten oud is ziet Reiger Boys dat snel handelen zijn vruchten afwerpt, de vrije trap van Stefanie Gorter wordt doorgetikt door Bonnie Smit en is het  Cynthia Kootker die de
      0-2 langs keepster de Groot in het doel laat verdwijnen. RVVH zet er nog een tandje bij opzoek naar de aansluitende treffer maar het is Reiger Boys dat eerst de kansen krijgt om verder uit te lopen. Bouchra stuurt na een prima voorzet Dominique Verwij richting het doel maar keepster de Groot is net even eerder bij de bal waardoor haar kans verkeken is. Bij RVVH is het de snelle Cherreine Breinburg die haar schot lost maar keepster Willemsen kan de bal prima pakken.
      Na ongeveer 20 minuten spelen in de 2e helft wordt de doorgebroken Bouchra Moudou onderuitgehaald door Daphne Verwater, en daar waar de scheidsrechter eerst nog even leek te twijfelen stuurt hij haar met rood van het veld. Een vrije trap voor Reiger Boys dus op de rand van de 16 maar keepster de Groot kan nog net bij de bal en tikt deze over de lat heen.
      RVVH  laat zich met 10 man niet uit het veld slaan en weet nog diverse kansen te creëren maar zijn niet gelukkig in hun afronding. Ook bij Reiger Boys lukt het niet om nog een keer het doel te treffen waardoor de wedstrijd met een 0-2 stand wordt afgesloten. Zeer belangrijke punten dus voor de dames uit Heerhugowaard die volgende week thuis Oranje Nassau ontvangen.

Locatie: Ridderkerk