Wedstrijdverslag: RCL 1 - Jong FC Twente | Ronde 3 | Topklasse 2012-2013

(1 : ) (2 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 15 september 2012
Aanvangstijd: 13:00 u

Tijdlijn

geel Min.  ::<br />Samantha Stojanovic doelpunt Min. 80 ::<br />Bianca Meer, van der eigen doelpunt Min. 20+44 ::<br />Ramona Harst, van der
doelpunt Min. 75 ::<br />Lisa Bosveld doelpunt Min. 70 ::<br />Anne Bosveld doelpunt Min. 43 ::<br />Vera Berends eigen doelpunt Min. 14 ::<br />Josien Jansen

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
80doelpuntBianca Meer, van der (2-5)
75doelpuntLisa Bosveld (1-5)
70doelpuntAnne Bosveld (1-4)
43doelpuntVera Berends (1-1)
20+44eigen doelpuntRamona Harst, van der (1-2+1-3)
14eigen doelpuntJosien Jansen (1-0)
geelSamantha Stojanovic (1x)

{tweetme}

Beloften Vrouwen winnen overtuigend van RCL
Bron tekst website FC Twente

Het beloftenteam van FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de wedstrijd tegen RCL met een overtuigende 2-5 eindstand gewonnen. Het jonge elftal van FC Twente heeft daarmee een zeer goede prestatie geleverd tegen de ervaren ploeg uit Leiderdorp.

Vanaf het begin liet FC Twente zien dat het veel in huis heeft. Er werden veel goede aanvallen opgezet en RCL werd flink onder druk gezet. Geheel tegen de verhoudingen in kwamen de Beloften in de veertiende minuut toch met 1-0 achter te staan, nadat Josien Jansen de bal ongelukkig over Lisa Pool in eigen goal tikte. Ondanks deze tegenslag wisten de Tukkers zich goed te herpakken en nam de ploeg meteen weer het heft in eigen handen. Deze sterke mentaliteit werd in de 43e minuut beloond toen Vera Berends, die tijdens de gehele wedstrijd één van de uitblinkers was, de gelijkmaker krachtig in de bovenhoek van de goal van RCL binnenschoot. Een minuut later kwam er weer een treffer op naam van FC Twente te staan, dit keer door een eigen goal van RCL mede veroorzaakt door de goed spelende Kelsey van der Laan.

Na rust speelden de Beloften het eerste half uur zeer goed en mooi voetbal. De Tukkers waren erg veel in balbezit en er werd goed positiespel gespeeld. In de 65e minuut kwam FC Twente op een 1-3 voorsprong te staan door wederom een eigen goal van RCL, die ook deze keer werd veroorzaakt door een goede aanval van Kelsey van der Laan. Vijf minuten na deze eigen goal maakte Anne Bosveld een goede loopactie die snel werd opgemerkt door haar zus Lisa Bosveld. Zij gaf de bal prima mee aan Anne Bosveld, die de bal vervolgens vanuit de draai binnenschoot. Niet lang na deze goal ontstond er weer een mooie aanval tussen beide zusjes, alleen was de situatie nu omgekeerd. Deze keer was het Lisa Bosveld die de goal maakte, nadat Anne Bosveld de bal goed aan haar had meegegeven. Ondanks dat de wedstrijd gespeeld leek, ontstond er tien minuten voor tijd een misverstand in de verdediging van de Enschedeërs, waardoor RCL de achterstand toch nog terug wist te brengen tot 2-5.

Complimenten  Joost du Gardijn was na de wedstrijd erg tevreden over zijn ploeg. ‘Na de wedstrijd heb ik zeker mijn complimenten aan het team gegeven. We hebben met een heel jonge ploeg toch erg volwassen gespeeld. Met zo’n jonge ploeg winnen tegen de kampioen van twee jaar geleden is een erg goede prestatie.’