Wedstrijdverslag: Ter Leede 1 - Buitenveldert 1 | Ronde 14 | Topklasse 2011-2012

Ter Leede Dames 1 wint moeizaam van Buitenveldert

Sassenheim - In de eerste competitie wedstrijd van 2012 heeft Ter Leede Dames 1 een 2-1 overwinning geboekt op Buitenveldert. De overwinning is verdiend maar kwam zeer moeizaam tot stand. De bezoeksters uit Amsterdam hadden een defensieve tactiek gekozen omdat ze de punten hard nodig hebben om boven de promotie/degradatie streep te blijven.

De speelsters van Alex Scholte, die vanwege de vakantie van hoofdtrainer Jamel Rikkers de honours waarnam, zag dat de opbouw en het creëren van kansen geen probleem was in de eerste helft. Het omzetten naar doelpunten of in ieder geval een bevrijdende voorsprong kwam maar niet op het scorebord.

Ondanks de verhoudingen op het veld zorgt Buitenveldert voor het extra zelfvertrouwen met de 0-1 achter doelvrouw Jennifer Vreugendenhil. Binnen 10 minuten zorgt aanvoerster Monica Hoogendam, die alert reageert op een schot van Yvonne van den Bosch, liggend voor de verdiende 1-1. Na de veldwisseling een terughoudend Buitenveldert dat graag de puntendeling in stand wil houden.

Via enkele wissels aan Ter Leede zijde wordt de druk wat groter maar de doelvrouw van de Amsterdammers staat regelmatig in de weg. Uiteindelijk lukt het middenveldster Anouk van Haaster, die zeer alert reageerde, met een bekeken kopbal in de 89e minuut de 2-1 voor haar rekening te nemen. De koploper RKSTV won haar wedstrijd ook en zo blijft Ter Leede Dames in het spoor van de Limburgers.

Locatie: Sportpark Roodemolen te Sassenheim