Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - ZHO/De Weyver | Ronde 20 | West I Zaal - 2010-2011

Dansschool Biersteker - ZHO/De Weyver
4 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 18 februari 2011
Aanvangstijd: 19:55 u

Dansschool nipte zege op ZHO/De Weijver

Dansschool Biersteker zag in deze wedstrijd eindelijk na vier wedstrijden tegen de absolute top gespeeld te hebben, eindelijk weer een kans om drie punten te pakken, en zeker als er met zoveel inzet gespeeld zou worden, als vorige week tegen Watervogels.
Hoewel Sharon Kok, Myra Wijngaarden, Stefanie Hand en Jaimy Visser nog niet van de partij waren, vond Bert van Hemert, voor aanvang van de wedstrijd toch, dat hij een sterk team had.
Frea Hoekstra, Cynthia Kootker en de jeugdige debutante Niki Rensen vulden het team aan.

Dansschool Biersteker begon vrij aanvallend te spelen. Dat was echter niet nieuw voor ZHO/De Weijver, want ze hebben dit seizoen alleen nog maar tegen aanvallende teams gespeeld. Ze hebben dus gedreven door de noodzaak goed leren verdedigen dit seizoen. Het duurde dan ook tot in de
9e minuut, dat Dansschool Biersteker hun eerste kans kreeg. Niki Rensen schoot keihard op de binnenkant van de paal. Maar de bal sprong terug, i.p.v. in het doel. 2 minuten later was het Niki Rensen, die Bianca Webeling, vrij voor het doel zette. Bianca Webeling scoorde beheerst 1-0.  Dansschool Biersteker dacht toen dat de ban gebroken was, en was van plan om de score te gaan verhogen. Niets was echter minder waar. Door volstrekt onnodig balverlies in de 13e minuut, van een Dansschool Biersteker speelster, die de bal van haar schoen liet halen door Emely Beerepoot. Deze ging er als een haas vandoor en schoot de bal onhoudbaar voor Jesca Willemsen, in de kruising schoot. 1-1 door Emely Beerepoot. Dansschool Biersteker schrok even, maar ging gewoon verder met het aanvallende voetbal. Het was dan ook al direct daarop in de 14 e minuut Daisy Oosterink, die er op rechts langs ging, en de bal, helaas voor haar, ook keihard op de paal schoot. Maar het was toch Daisy Oosterink, die in de 18e minuut, die vanaf rechts een uitstekende voorzit gaf op Niki Rensen, die de bal binnentikte 2-0. Hierna volgeden nog wel wat aanvallen van ZHO, met schoten van Tanja Groenewoud en Emely Beerepoot, maar die probleemloos gepakt door Jesca Willemsen, dus de wisselstand was 2-1.

Ook in de tweede helft was het weer Dansschool Biersteker dat ten strijde trok. Maar de verdediging van ZHO zat pot dicht. En de schoten die er wel door kwamen, werden uitstekend verwerkt door keepster Monique Pannemans. Er was dan toch weer een fout van een Dansschool Biersteker speelster in de 10e minuut voor nodig, om ZHO, weer langszij te zien komen. Emely Beerepoot kreeg de bal loepzuiver aan gespeeld door Tanja Groenewoud, en kon op volle snelheid, zonder dat ze door een bij haar staande Dansschool Biersteker speelster werd lastig gevallen, gewoon doorlopen naar het doel van Jesca Willemsen. Haar schot zat weer in de kruising.2-2 door Emely Beerepoot.

Dansschool Biersteker kon weer aan de bak, om te trachten een voorsprong te verkrijgen. En dat lukt in de 16e minuut. Bianca Zeeman speelde Niki Rensen aan, die zichzelf vrij kapte, en met een droge knal, de bal achter keepster Monique Pannemans legde. 3-2 door Niki Rensen. In de 18e minuut, was het deze keer Bianca Webeling, die Niki Rensen lanceerde. Niki aarzelde niet en scoorde met een korte voetbeweging de 4-2. Dansschool Biersteker dacht de buit binnen te hebben, maar werd in de 20e minuut toch weer opgeschrikt door de razendsnelle Emely Beerepoot, die de bal deze keer echter rakelings naast schoot. Ook was het in de 23e minuut nog een keer Bianca Zeeman, die vanaf links, de bal goed voor geeft aan Bianca Webeling, die de bal echter niet onder controle krijgt. De eindstand werd dus 4-2. Het was voor het publiek een leuke wedstrijd, en voor Dansschool Biersteker een goed debuut van Niki Rensen, die voetbalde of ze het gehele seizoen al mee deed.