A+ R A-
Wedstrijdverslag: PSV - ADO Den Haag | Ronde 18 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

PSV - ADO Den Haag
2 1
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 19 februari 2016
Aanvangstijd: 17:00 u


 Samenvatting

Meest efficiënt team trekt de overwinning naar zich toe
Door Luc Calleeuw

 

Vroeg aanvangsuur daar de partij tussen PSV en ADO in de 18de ronde gecombineerd wordt met de wedstrijd van Jong PSV tegen Emmen. PSV voor de 3de maal op rij in de kompetitie met dezelfde basis. Bij ADO ontbreekt gevaarlijke spits Lineth Beerensteyn, in de uitwedstrijd (5-1 verlies) nog een gesel voor de PSV defensie. Voor aanvang wordt Oranje Leeuwin Kika van Es gehuldigd voor haar 50ste wedstrijd. ADO speelt in een fraaie, fel roze uitrusting, PSV in het thuistenue, rood wit gestreept. Een kleine vertraging daar het doelnet op aanvraag van de vierde ref dient te worden hersteld alvorens Den Haag de partij op gang kan trappen.

 

En direct al sensatie. Eerste aanval, bal bij Jeslynn Kuijpers op rechts, lage voorzet tot bij Mauri van de Wetering, die met een fraai hakje van achter het steunbeen in doel devieert, 1-0, binnen de minuut. ADO probeert met verzorgd voetbal iets aan de achterstand te doel. Actie tussen Lisanne Grimberg en Maartje Looijen, doelvrouw Angela Christ plukt de voorzet (5 min). Even later dezelfde Maartje door op snelheid, zij probeert de bal terug te leggen op Pia Rijsdijk, Kim Mourmans doorziet het gebeuren (10 min). Een voorzet van Yvette van der Veen belandt op het dak van het doel (10 min). De partij gaat goed op en af, PSV loert op de tegenaanval, ADO tracht combinerend de bakens te verzetten. Op het kwartier een hoekschot voor PSV. Kim trapt, Ibti Bouharat kopt, nieuwe hoekschot via Kim Dolstra, nu aan de linker kant. Weer Kim, Myrthe Moorrees kopt, Lucie Akkerman kan niet vanuit de draaien mikken, bal voor de voeten van Sisca Folkertsma, haar poging wordt geblokt. Derde corner, dit keer ontzet Sharona Tieleman. Bij de tegenprik laten de bezoeksters de gelijkmaker liggen. Yvette speelt op Maartje, voorzet voor doel tot bij Kirsten Koopmans die de open kans naast tikt (17 min).

 

Hierna kabbelt de wedstrijd verder op en neer, zonder echt gevaarlijke situaties. Te noteren een voorzet van Sharona in de voeten van Pia, haar schot uit de draai mist kracht, geen probleem voor doelvrouw Angela (23 min). Het volgende gevaar pas 15 minuten later. Lange bal van Kika op Nadia Coolen die teruglegt op Mauri. Zij op haar beurt in de loop van Sisca, keepster Jennifer Vreugdenhil bokst weg (38 min). Een voorzet van Jeslynn wordt terug gelegd op Ibti, haar schot wordt afgeweerd in hoekschot (43 min). In blessure tijd een spelhervatting op links voor ADO. Dominique Bruinenberg geeft, hoekschot via Lucie. De corner wordt door Priscilla Mesker genomen, Lisanne duwt naast, we gaan rusten met 1-0.

 

Tijdens de pauze is Kika in de kleedkamers gebleven, Sabine Becx neemt haar plaats op de rechts achter in. ADO gaat iets hoger spelen, probeert vooral te prikken via de snelle Maartje. Toch laat het wedstrijdniveau de neutrale liefhebber een beetje op zijn honger zitten. Weinig doelrijpe kansen, een evenwichtig gebeuren. Net over het uur moet keepster Angela plat op een poging van Sharona (63 min). Even later dan toch de gelijkmaker. Priscilla speelt op Sharona die kaatst in de loop van Maartje. Zij door op snelheid, lage voorzet aan de tweede paal kan Kirsten Koopmans binnentikken, 1-1 (67 min). Fraaie aanval. Twee minuten later is voor ADO alles te herdoen. Een diepe bal van de sterk acterende Jeslynn Kuijpers in de loop van Nadia. Het nummer 7 is sneller dan Helene Heemskerk die met een (domme) fout Nadia neerhaalt, penalty. De onpartijdige verzuimt rood te geven en houdt het bij geel. Myrthe Moorrees zet feilloos de elfmeter om, 2-1 (69 min).

 

Wat later een gelijkaardige fase aan de overkant, diepe bal van Kirsten op Maartje, ook op snelheid, Kim kan in laatste instantie terug tikken op doelvrouw Angela (72 min). Beide teams voeren een wissel door. Bij ADO komt Dominique Vugts als extra aanvaller voor Kim (78 min), PSV brengt een verdediger meer met Melissa Evers voor Sisca (80 min). Twee minuten verder mist Dominique een nieuwe gelijkmaker na voorzet van Pia. Marthe van Erk komt nog voor Sharona (83 min) bij Den Haag. Drie minuten voor tijd mag bij PSV Vanessa Susanna de plaats innemen van Mauri. ADO brengt een minuut later ook nog Jessie van Leeuwen voor Priscilla (88 min). De bezoeksters zetten alles op alles en slagen ei zo na in hun opzet. Mooie aanval via de pas ingevallen Jessie, het leer bij Maartje die uithaalt, PSV uitblinkster Jeslynn is de reddende engel op de doellijn. Direct hierna belandt het ronde ding voor de voeten van Dominique, zij haalt in één keer uit, naast (90 min). In de 3 minuten blessure tijd nog één keer PSV. Diepe bal van Melissa op Vanessa, bal terug gelegd op Myrthe die een streep richting doel verstuurd. Keepster Jennifer haalt uit de haak en tikt in hoekschot. De match eindigt op 2-1.

 

PSV zet zijn opmars verder, verstevigd de grip op de top drie, al zat het soms een beetje mee. ADO mocht een gelijkspel claimen, maar was te weinig koelbloedig in de afwerking. Een evenwichtige partij waar de efficiëntste wint. De kompetitie ligt nu enkele weken stil door het Olympische kwalificatie tornooi en de ¼ finales in voor de KNVB Beker.


 

 

Statistieken:

 

Wedstrijd: PSV Vrouwen – ADO Den Haag 2 – 1 (1 – 0)

Datum: vrijdag 19 Februari 2016

Aanvang: 17:00 uur

Locatie: De herdgang

Betreft: Ere Divisie

Ruststand: 1-0

Eindstand: 2-1

Scheidsrechter: Dhr. Killy Mandemakers

Assistent scheidsrechters:  Mevr. Natascha Krijt–van der Linden & Mej.      Melanie Verheul

4de Official: De Heer Teun Martens 

Toeschouwers: 500

Reporter: Luc Calleeuw
Fotograaf: Roel Ubels

 

Scoreverloop:

01. Mauri van de Wetering 1-0

67. Kirsten Koopmans 1-1

69. Myrthe Moorrees 2-1 (Penaltie)

Kaarten:

68. Helene Heemskerk (ADO)

 

Wissels: 46 min Sabine Becx voor Kika van Es (PSV)

78 min Dominique Vugts voor Kim Dolstra (ADO)

80 min Melissa Evers voor Sisca Folkertsma (PSV)

83 min Marthe van Erk voor Sharona Tieleman (ADO)

87 min Vanessa Susanna voor Mauri van de Wetering(PSV)

88 min Jessie van Leeuwen voor Priscilla Mesker

 

Opstellingen:

 

PSV Vrouwen: Angela Christ (1), Maureen Sanders (3), Lucie Akkerman (4), Kika van Es (5), Nadia Coolen(7), Myrthe Moorrees (8), Mauri van de Wetering (9), Sisca Folkertsma (10), Ibtissam Bouharat (13), Kim Mourmans (15) en Jeslynn Kuijpers (19).

 

Wisselspeelsters: Laura Strik (14), Melissa Evers (17), Sabine Becx (18), Vanessa Suzanna (20), Sylke Calleeuw (21, Amber Mutsaers (22)en Annerens Tijm (23).

 

Coaches: Nebosja Vuckovic, Ovidiu Stinga en Mandy Passon

 

ADO Den Haag: Jennifer Vreugdenhil (1), Yvette van der Veen (2), Helene Heemskerk (3), Kim Dolstra (4), Priscilla Mesker (5), Dominique Bruinenberg (6), Lisanne Grimberg (10), Kirsten Koopmans (11), Sharona Tieleman (15), Maartje Looijen (17) en Pia Rijsdijk (21).

 

Wisselspeelsters: Michelle Vrieling (8), Dominique Vughts (9), Jessie van Leeuwen (12), Marthe van Erk (19), Nadine Noordam (20), Isa Pothof (22) en Mijke Roelfsema (24).  

 

Coaches:  Marcel Valk, Alex Scholte en Gert Jan Dupon.