Wedstrijdverslag: The Counters - SV Lake Valley | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Anouk Noom

SV Lake Valley had er al een complete rit op zit, aangezien deze ploeg uit Venray moest komen. Om 19 uur stonden zij paraat in sporthal de Sprong. Op papier gezien kon dit een spannend duel worden. The counters hadden in 3 competitieduels 1 wedstrijd gewonnen en 2 wedstrijden verloren. Lake Valley had in de 3 competitieduels nog geen wedstrijd gewonnen.
Met opgeheven hoofd begonnen wij aan de wedstrijd. Vooraf werd de tactiek bepaald en moest hetgeen wat wij op de trainingen hadden geleerd worden toegepast in de wedstrijd. Co had de opstelling bepaald en het enige doel van de wedstrijd was de drie punten in de Sprong houden.

Vanaf de aftrap stonden we er klaar voor. Het midden werd goed dicht gehouden en de tegenstander werd direct op de middenlijn opgevangen. Eigenlijk geen spannende eerste helft. Over en weer waren er kansen, maar geen grote gevaren.

In de rust werd er besproken dat we er de tweede helft meer bovenop moesten en zelf onze kansen beter moesten benutten.

De tweede helft begonnen wij veel te slap. Waardoor Lake Valley direct gevaarlijk was. De scheidsrechter gaf onterecht een uit bal aan Lake Valley , waardoor onze verdediging niet goed stond. Door slecht verdedigen werd het daardoor 0-1. Er was nog niks verloren en wij gingen op zoek naar de gelijkmaker. Aangezien Lake Valley, vrij veel overtredingen maakten, hadden wij recht op een 10 meter trap. Melanie nam deze, maar helaas stond de keeper op de juiste plek. Wij zorgden voor meer dreiging, maar het was Lake Valley die scoorde 0-2. Er stond nog genoeg tijd op de klok en een treffer voor ons was zeker mogelijk. Een goede aanval met een combinatie tussen Gemma en Paulien kon worden afgerond door Paulien 1-2. Wederom gingen wij op zoek naar de gelijkmaker, maar helaas het was Lake Valley die scoorde 1-3. Lake Valley maakte opnieuw een overtreding, wat betekende dat wij opnieuw een 10 meter trap kregen. Dit keer was het Marjolein die hem nam, maar jammer genoeg ging deze bal over. De tijd tikte weg. En zelfs een gelijkspel zat er niet meer in. Wederom een nederlaag, waar gezien het spel een gelijkspel meer dan verdiend zou zijn geweest.

Volgende week staat de wedstrijd tegen OS Lusitanos op het programma. Om 20.30 uur in sporhallen Zuid. Dit gaat zeker een pittige wedstrijd worden aangezien OS Lusitanos tweede op de ranglijst staat.

Verslag van Lake Valley

Door Frank Brands

LAKE VALLEY VROUWEN WINNEN UITWEDSTRIJD

De dames van Lake Valley hebben afgelopen vrijdagavond gespeeld tegen een debutant in de eredivisie, tegenstander is The Counters en er is gewonnen met 1-3. (0-0)

Om 17:00 vertrekken we in Venray voor de verre reis. Na een tussenstop in Cuijck op weg naar Koog aan de Zaan. Aangekomen om 19:30 begint de voorbereiding op de wedstrijd die om 20:30 zal aanvangen.

De eerste helft zal Lake Valley continue druk zetten op de tegenstander en dit resulteert in een aantal kansen, helaas nog zonder resultaat. Thuisploeg The Counters komt er ook een aantal keren gevaarlijk uit, maar keepster Linsey Philipsen voorkomt telkens een doelpunt. Ruststand is 0-0.

De tweede helft wederom druk van Lake Valley en het is wachten op het eerste doelpunt. Het is Judith Rouwenhorst die na 4 minuten de 0-1 binnen schiet, met een bekeken schot verrast ze keepster van de Geer. Lake Valley wil nu doordrukken en Janice Direks scoort op aangeven van Judith Rouwenhorst de 0-2.  Na 10 minuten spelen heeft Lake Valley 5 overtredingen gemaakt en dus zal elke volgende directe vrije trap tegen een 10 meter zijn voor  The Counters. Voordat dit zal gebeuren scoort The Counters al de aansluitingstreffer 1-2. Vlak daarna een overtreding van Lake Valley en dus een 10 meter tegen. Linsey Philipsen stopt dit schot. 6 minuten voor tijd is het Djarmelza van Putten die de bevrijdende 1-3 weet te scoren na een goede individuele actie. Er volgt nog een 10 meter voor The Counters, maar deze gaat over.

Eindelijk een uitoverwinning voor Lake Valley, op basis van de wedstrijd ook zeker terecht. Volgende week vrijdag 12 oktober om 21:30 is de volgende wedstrijd. In sporthal de Wetteling zal dan Plubos uit Alkmaar op bezoek komen.

Verder is er een kleine wijziging in de Technische Staf van Lake Valley, assistent trainer Jeroen van Stokkem zal een stapje terug doen en zich meer gaan richten op zijn bestuurlijke taken als voorzitter. Keeperstrainer Hay Brands zal wat meer betrokken zijn bij het team en tevens de rol van leider op zich nemen.