Wedstrijddatum: zaterdag, 23 februari 2013

doelpunt Min. 37 ::<br />Monica Hoogendam

37doelpuntMonica Hoogendam (1-0)

Verslag van Ter Leede
Door Peter Zethof

Moeizame maar zeer terechte zege van Ter Ladies tegen stug verdedigend Be Quick 28

Sassenheim - Bij een gevoelstemperatuur van -8 speelden de vrouwen van Ter Leede vandaag haar thuiswedstrijd tegen die uit Zwolle, Be Quik ‘28. De veldbezetting van Be Quick 28 liet duidelijk zien dat de ploeg naar Sassenheim was afgereisd om vooral niet te verliezen. Om de marge van 7 punten op nummer twee in het tussenklassement te behouden, Buitenveldert, is een overwinning voor Ter Leede noodzakelijk.

De intentie van de ploeg van hoofdtrainer Rikkers is aanvallend en dominant te voetballen maar de uitvoering was vandaag niet optimaal, de passing was erg slordig en het baltempo te laag om het stug verdedigende Be Quick ‘28 weg te spelen. In de 8e minuut dreiging vanaf rechts en wordt er door Kim Zethof op de lat geschoten. Ter Leede is dominant maar de toeschouwers, toch nog zo’n 40 liefhebbers, moeten tot de 28e minuut wachten voor wat meer opwinding. Een indraaiende hoekschop van Lisanne Grimberg wordt achter de lijn weggewerkt door een verdedigster van Be Quick ‘28 maar de scheidsrechter beoordeeld anders en laat het spel doorgaan. Vanaf dit moment lijkt er wat meer pit in het spel van Ter Leede te komen.

In de 37e minuut is het dan wel raak, een ingestudeerde hoekschop wordt prachtig ingekopt door de mee opgekomen captain Monica Hoogendam en eindelijk staat de terechte 1-0 voorsprong op het scorebord. Met een beetje meer geluk en scherpte scoort Ter Leede binnen 10 minuten nog twee keer maar uit een voorzet van Kim Zethof schiet Lisanne Grimberg op de paal en kort daarna is het Marieke Goeree die na een goed genomen hoekschop van Lisanne Grimberg de bal met een halve volley keihard op de buitenkant van de kruising schiet. Be Quick ‘28 heeft mede door de goede verdediging van Ter Leede geen kans gehad en mag blij zijn dat ze “slechts” met een 1-0 achterstand de rust in mogen gaan!

In de tweede helft dwingt Ter Leede binnen 10 minuten nog wel twee hoekschoppen af maar het spel en de afwerking is te onnauwkeurig om een grotere uitslag neer te zetten. Er worden door Ter Leede nog wel een aantal kansen gecreëerd door individuele acties maar in de afwerking is men niet zelfzuchtig of scherp genoeg om het net te laten bollen. In de 72e minuut mag Anne-Sophie Bakker na 5 weken blessure leed weer haar eerste minuten maken en neemt de plaats in van Kim Zethof. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter af en kan Ter Leede weer 3 belangrijke punten bijschrijven. In deze fase van de competitie is iedere wedstrijd een finale en zal er hard moeten worden gestreden om de punten binnen te halen. Volgende week de uitwedstrijd tegen DTS’35 uit Ede, tot volgende week.

Ter Leede speelde in de volgende opstelling;
N. van Es; C. van Roessel, M. Hoogendam, C. van Loe, P. Mesker; J .Wilmot, N. de Graaf, S. de Lange; M. Goeree, L. Grimberg, K. Zethof (73e minuut A-S Bakker).
Verdere wisselspeelsters en niet ingevallen zijn A. Wolvers en D. in ‘t Veld.