A+ R A-
Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - PSV | Ronde 17 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

PEC Zwolle - PSV
0 3
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 12 februari 2016
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Terechte overwinning, maar de cijfers zeggen niet alles

Door Luc Calleeuw

 

Na het KNVB Beker weekend terug kompetitie. De Lighttown Ladies trekken naar Zwolle om in het IJsseldelta Stadion te spelen tegen PEC. Geen verrassingen in de opstelling van PSV, bij Zwolle ontbreken twee speelsters Mariska Kogelman en Lesley te Winkel. PSV treed aan in het rood wit, PEC in het blauw. Het thuisteam brengt de partij op gang.

 

We krijgen een lange studie ronde. PSV valt vrij diep terug, PEC probeert vanuit de verdediging te voetballen, zei het vrij behouden. Hierdoor weinig doelgevaar. Een eerste prik van PSV na zes minuten, Sisca Folkertsma door op links, bal terug gelegd op Nadia Coolen die over trapt. Aan de andere zijde zien we na een terugspeelbal van Kim Mourmans op doelvrouw Angela Christ een jagende Esmee de Graaf, de keepster kan tijdig wegwerken (10 min). Net voor het kwartier een vrije trap voor PSV na fout op Nadia. Kim trapt, Judith Frijlink werkt weg. Minuten later opent Sisca op Jeslynn Kuijpers, alleen richting doel, sluitstuk Nadja Olthuis verkleint goed de hoek en redt, in hoekschot (16 min). Slechts uitstel, bij de volgende aanval weten de bezoeksters te scoren. Opnieuw is het Sisca die Jeslynn afzondert op rechts, lage voorzet in de loop van Mauri van de Wetering die met een subtiele tikt het ronde ding in de verste hoek devieert, 0-1 (19 min).

 

PEC laat de moed niet zakken, probeert de bakens te verzetten. Judith dropt een bal in de zestien, Kim kan in hoekschot koppen voor Esmee gevaarlijk wordt. Tessa Klein Braskamp trapt, doelvrouw Angela bokst weg. Nieuwe corner, na een aantal stations de bal in de voeten van Sharon Bruinenberg. Een verschroeiend schot van het nummer 10 beland op de doellijn tegen het hoofd van Jeslynn en vliegt zo terug in het terrein. Pech voor de Zwollenaren (23 min). PSV loert op de snelle tegenaanval. Na een hoekschot van de rood-witte wordt het leer ontzet, Esmee weet Kika van Es het ronde ding te ontfutselen en snelt voorbij Jeslynn richting doel, bal iets te ver van de voet, keepster Angela is attent (27 min). Net over het half uur een lange bal van Tessa op de snelle Esmee, Lucie Akkerman kan in hoekschot verwerken (33 min). Hierna weer PSV, dit keer is Nadia door op rechts, haar voorzet wordt door doelvrouw Nadja weg gebokst in de voeten van Myrthe Moorrees. Deze laatste trapt te over (35 min). En dan krijgt PEC de kans op de gelijkmaker. Aanval via Tessa en Sharon, bal richting Yvette van Daelen, terug naar Sharon. Haar voorzet belandt voor de voeten van de volledig vrijstaande Esmee, perfecte aanname, maar het nummer 17 trapt de unieke gelegenheid (onbegrijpelijk) over het doel (38 min). Het laatste wapenfeit van de eerste periode is een vrije trap op links voor PEC. Tessa trapt, Lucie kopt de bal bijna in eigen doel, hoekschot. Opnieuw Tessa die de spelhervatting neemt, bal via Maureen Sanders in de voeten van Anouk van Vlisteren die over besluit (42 min). We gaan rusten met een 0-1 voorsprong voor PSV.

 

Geen wissels tijdens de pauze. Het eerste noemenswaardige feit in de 2de periode is een geel karton voor Lucie na een professionele fout (46 min). Even later kapt Nadia zich vrij op links, op haar schot volgt een prima save van het PEC sluitstuk (48 min). Zwolle dreigt na een inzenden van Esmee, zowel Nurija van Schoonhoven, Anouk als Yvette kunnen niet afronden (57 min). Na balverlies moet keepster Angela plat op een grond scherend schot van Anouk (58 min). Net voor het uur een diepe bal op Esmee, prima aanname, terug gelegd op Yvette die het nummer 17 in de loop aanspeelt, Angela komt gepast uit en werpt zich op het ronde ding. En dan slaat PSV genadeloos toe. Een verre bal vooruit komt voor de voeten van Mauri van de Wetering, zij ziet dat goalie Nadja ver voor haar doel staat en dropt haar tweede van de avond tegen de touwen, 0-2 (60 min). Minuten later is het helemaal over en out. Na een ren van Nadia nieuwe hoekschot voor de Noord Brabanders. Kim tapt, kopbal Ibti Bouharat, blijkbaar wordt deze (onvrijwillig) geraakt door een PEC verdedigster. De onpartijdige wijst naar de stip. Myrthe Moorrees, als strafschot specialist, neemt het cadeautje dankbaar aan, 0-3 (64 min). Beide teams voeren een aantal wissels door. Bij Zwolle komt Jorie Schepers voor Nurija (68 min) en Joyce Mijnheer voor Anouk (72 min). PSV brengt Vanessa Susanna voor Nadia (75 min). Op een hoekschot van Tessa trapt Judith rakelings langs doel en mist zo de eerredder (78 min). Aan de overzijde mist Vanessa voor open doel na een diepe bal. Ze geraakt nog wel langs doelvrouw Nadja maar krijgt de bal niet over de doellijn (83 min). PSV brengt nog Laura Strik voor Mauri (83 min ) en Sylke Calleeuw voor Ibti (87 min). Kansen levert het niet meer op. In blessure tijd gaat een poging van de bedrijvige Esmee nog over de kruising, de partij eindigt op een (overdreven) 0-3 stand.

 

Een uitgekookt PSV neemt verdient de winst mee naar Eindhoven, al zeggen deze cijfers niet alles. PEC Zwolle bracht verzorgd voetbal en bleef met de beschikbare middelen vechten tot de laatste minuten. Koelbloedigheid voor doel ontbrak.

 



 

Statistieken:

 

Wedstrijd: PEC Zwolle - PSV Vrouwen 0 – 3 (0 – 1)

Datum: vrijdag 12 Februari 2016

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: IJsseldelta Stadion

Betreft: Ere Divisie

Ruststand: 0-1

Eindstand: 0-3

Scheidsrechter: Dhr. Guus de Witte

Assistent scheidsrechters: De Heren Jordy de Maar en Dennis van Leussen

4de Official: De Heer Gert Maneschijn 

Toeschouwers: 500

Reporter: Luc Calleeuw

 

Scoreverloop:

19. Mauri van de Wetering 0-1

60. Mauri van de Wetering 0-2

64. Myrthe Moorrees 0-3 (Penaltie)

 

Kaarten: Geel :

46. Lucie Akkerman (PSV)

 

Wissels:

68 min Jorie Schepers voor Nurija van Schoonhoven (PEC)

72 min Joyce Mijnheer voor Anouk van Vilsteren (PEC)

75 min Vanessa Suzanna voor Nadia Coolen (PSV)

83 min Laura Strikvoor Mauri van de Wetering (PSV)

87 min Sylke Calleeuw voor Ibti Bouharat(PSV)

 

Opstellingen:

 

PEC Zwolle: Nadja Olthuis (1), Tessa Klein Braskamp (6), Anouk van Vilsteren (8), Yvette van Daelen (9), Sharon Bruinenberg (10), Judith Frijlink (11), Marije van Dam (12), Lesley te Winkel (15), Esmee de Graaf (17à, Nurija van Schoonhoven (20) en Kirsten Bakker (23).

 

Wisselspeelsters: Verena Jager (4), Jorie Schepers (5), Joyce Mijnheer (7), Kyra Scheggetmann (14), Rilotte Brouwer (16) en Merlin Tiemens (19).   Coaches: Sebastiaan Borgardijn en Joran Pot

 

PSV Vrouwen: Angela Christ (1), Maureen Sanders (3), Lucie Akkerman (4), Kika van Es (5), Nadia Coolen(7), Myrthe Moorrees (8), Mauri van de Wetering (9), Sisca Folkertsma (10), Ibtissam Bouharat (13), Kim Mourmans (15) en Jeslynn Kuijpers (19).

 

Wisselspeelsters: Laura Strik (14), Melissa Evers (17), Sabine Becx (18), Vanessa Suzanna (20), Sylke Calleeuw (21, Amber Mutsaers (22)en Annerens Tijm (23).

 

Coaches: Nebosja Vuckovic, Ovidiu Stinga en Mandy Passon