Wedstrijdverslag: Fortuna W. 1 - RKTSV | Ronde 7 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 15 oktober 2011

Verslag Fortuna Wormerveer
Door Kees Klinkenberg

RKTSV maatje te groot voor Fortuna Vrouwen (1-5)
Een uitslag die alles zegt. Fortuna heeft deze zonovergoten zaterdag niet voor de zo gewenste verrassing kunnen zorgen. De Limburgsen waren simpelweg een klasse beter.

De wedstrijd opende met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Fortuna’s lid van verdienste Piet van der Louw. Met name voor het damesvoetbal binnen WFC/Fortuna en landelijk heeft Piet zijn sporen achtergelaten. Dat hij moge rusten in vrede.

Van meet af toonde RKTSV, gehuld in en prachtig zwart/goudgerand tricot, dat het niets wenste weg te geven. Fortuna probeerde met veel inzet het verschil in kwaliteit goed te maken. Dat leek aardig te gaan lukken. Tot het moment dat RKTSV spits Sanne Schoenmakers in de 31e minuut haar wreef onder een bal plaatste. Deze ‘wapperde’ vervolgens hoog in het zestien meter gebied en gehinderd door de zon moest Fortuna keepster Marieke Ubach constateren dat die verdwaalde bal in de kruising stuiterde (0-1). Voorat Fortuna van de klap was bijgekomen wisten de gasten nogmaals te scoren. De 0-2 ontstond echter uit een prachtig uitgespeelde aanval die door Nancy Kisters tot doelpunt werd omgezet.

Fortuna trachtte daarna het tij te keren. Dat viel om den drommel niet mee. Het technische overwicht voor RKTSV maakte dat bijna tot een zinloze strijd. Toch leefde gans Fortuna weer op toen Dolly van der Voort in de slotseconden van de eerste helft op zeer fraaie wijze de 1-2 wist binnen te schieten.

Na de pauze moest Fortuna dus aandringen om aansluiting zien te krijgen. Daar wist RKTSV echter prima een stokje voor te steken. Met goed positiespel hielden zij hun keeper Katia Demacker goed vrij. In de 57e minuut moest Fortuna de definitieve nekslag in ontvangst nemen. Onzorgvuldig handelen in de Wormerveerse verdediging bood RKTSV de kans en die wist Shirley Kocacinar beheerst te verzilveren (1-3). Net als in de eerste helft bleef RKTSV goed bij de les en twee minuten later was het Liv Aerts die de 1-4 binnenschoot.

Nadat Fortuna zich ogenschijnlijk weer wat hervonden had probeerde zij de bakens te verzetten. Dat leverde nog wat kleine kansjes op, maar echt gevaarlijk werd Fortuna niet meer. In de slotminuut van de wedstrijd was het Sanne Schoenmakers die nog uitermate beheerst de 1-5 wist te scoren.

Verslag RKTSV
Door Harry Kisters

Topklasse Fortuna Wormerveer – RKTSV
Op papier leek het vandaag voor RKTSV geen moeilijke wedstrijd te worden. Echter RKTSV speelt altijd moeilijk in Wormerveer. De trainer had onze meiden gewaarschuwd voor onderschatting.

Het was in het eerste kwartier dan ook een beetje aftasten rond het middenveld. Er gebeurde niet zo gek veel. Echter gaandeweg kreeg RKTSV meer grip op het spel en de jonge kwalitatieve groep van Fortuna. Enkele kleine kansen werden niet benut.

Ook Fortuna kreeg een kans doch deze werd Katja Demacker bekwaam uit het doel geranseld.  In de 32e minuut was het Sanne Schoenmakers die middels een wat gelukkig schot de bal over de keeper in de goal deponeerde. 0-1.

In de 34e minuut was het wederom Sanne die nu over rechts diep gestuurd werd. Zij legde de bal vanaf de achterlijn bij de tweede paal, alwaar Nancy Kisters deze in het doel schoot. 0-2. Wie dacht dat dit de weerstand van Fortuna definitief had gebroken kwam bedrogen uit. In de 45e minuut van de 1e helft was het Dolly van der Voort die na zwak verdedigend werk de bal over de keepster van RKTSV in het doel schoot. Rust 1-2.

Na de rust liet RKTSV zien dat men snel de zaken duidelijk wilde maken. Na enkele gemiste kansen was het in de 56e minuut Shirley Kocacinar die er 1-3 van maakte.

Hierna was het woord aan Liv Aerts. Door een vlotte combinatie met Shirley op de rand van de zestien maakte zij er met een strak schot in de benedenhoek 1-4 van.

Fortuna was definitef gebroken. RKTSV gaf ook  verdedigend geen krimp meer. In de 89e minuut was het Sanne Schoenmakers die met een mooi doelpunt er nog 1-5 van maakte.

Het was een sportieve wedstrijd met goed voetbal. Fortuna heeft  een jonge en goede ploeg waar nog veel potentie in zit. Veel tegenstanders zullen het hier nog moeilijk mee krijgen.

Locatie: Fortuna Wormerveer