Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - RVVH 1 | Ronde 11 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 19 november 2011
Aanvangstijd: 11:00 u

Verslag ATC'65
Bron website FC Twente

Op het Trainingscentrum in Hengelo hebben de Beloften FC Twente Vrouwen zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen de Ridderkerkse voetbalvereniging RVVH (1-1).

Mindere wedstrijd
“Voetballend was dit een van onze mindere wedstrijden tot nu toe in deze competitie”, zei trainer Arjan Veurink na afloop van de wedstrijd. Deze conclusie kwam voort uit het feit dat de speelsters van FC Twente constant het spel moesten maken, wat niet echt wilde lukken. RVVH speelde ver terug op hun eigen helft en probeerde keer op keer via de zijkanten van het veld een doelpunt te maken. De Twentse speelsters kregen niet veel ruimte, waardoor het creëren van kansen moeilijk werd.

Ondanks dat voor FC Twente de wedstrijd niet helemaal soepel verliep, kon Anne Bosveld toch in de negende minuut de openingstreffer maken. Suzanne de Kort gaf een mooie voorzet, die half werd weggewerkt door RVVH. In de rebound kwam de bal in de voeten van Bosveld, die de bal in het goal van RVVH schoot. De gehele eerste helft bleef deze score op het scorebord staan. Na een uur scoorde RVVH de 1-1, nadat de Tukkers balverlies hadden geleden en RVVH in de omschakeling kon profiteren. Ondanks dat de thuisploeg bleef proberen de wedstrijd in winst om te zetten bleef het bij 1-1.

Verslag RVVH
Door Kees Stentler

Zaterdagmiddag 19 november moesten de vrouwen van  RVVH  om 12 uur aantreden tegen het
beloftenteam van FC Twente in Hengelo. Dat betekende 8.30u. wegrijden met de bus vanuit Ridderkerk.
Om 12.05u. werd er op een zonnig trainingscentrum naast het Fanny Blankers Koen stadion afgetrapt voor deze wedstrijd.
In de beginfase liet RVVH de tegenstander het spel maken, maar had het veel moeite met de zeer beweeglijke middenvelders van FC Twente. Het was dan ook in deze fase dat er vanaf de rechterkant een hoge voorzet gegeven kon worden die in eerste instantie wel weggewerkt kon worden, maar niet ver genoeg. De bal kwam voor de voeten van Anne Bosveld die hem vrij eenvoudig binnen kon schieten: 1-0

De Ridderkerkse ploeg kreeg na dit doelpunt steeds meer vat op het spel maar kon niet echt gevaarlijk worden. Dit gold ook voor de tegenstander want RVVH gaf heel weinig ruimte weg. Ruststand derhalve 1-0
In de rust enkele tactische aanwijzingen waardoor er na rust een RVVH te zien was dat veel meer op de helft van de tegenstander te vinden was en zich ook de nodige kansen kon scheppen. De Twente vrouwen probeerden het wel maar konden buiten enkele corners geen doelrijpe kansen creëren . Met veel inzet wist RVVH steeds de bal te veroveren en het was na een snelle omschakeling  Melissa die in de 59e minuut de verdiende gelijkmaker kon binnenschieten: 1-1.  Na de gelijkmaker gingen beide ploegen voor de overwinning maar was het RVVH dat een overwicht hield.

Er was zeker uitzicht op meer gezien het spelbeeld en de kansen in de 2e helft!!

Locatie: Trainingscentrum Hengelo

Opstelling ATC’ 65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen: De Seriere, Te Winkel, L. Bosveld (85′ Meijer), Lambers, Jansen, Hulshof, Berends (82’ Boekelder), De Kort, A. Bosveld, V. Daelen, Mijnheer (30’ Oraile)

Opstelling RVVH:  Marieke de Groot, Daphne Verwater, Denise Coehoorn, Priscilla de Bil, Mandy Glaudemans, ( 60e Veronique Versaevel),Nikki de Roest, Kirsten van den Berg, Esther de Bruijn,(80e Claudia Garcia ),Cindy Smith, Nikki van de Pas, Melissa van den Berg,( 75e Chamba Rimon).