Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - Drachtster Boys | Ronde 21 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Opnieuw winst voor Drachtster Boys tegen Os Lusitanos

Vrijdagavond wonnen de vrouwen van Drachtster Boys in Amsterdam voor de tweede maal dit seizoen van de kampioen van Nederland, Os Lusitanos. De winst was helaas puur voor de statistieken en om het teleurstellende verlies van vorige week in de halve finale beker weg te spoelen.

Na de line-up, waarbij Drachtster Boys Os Lusitanos met een bos bloemen feliciteerde met het behaalde kampioenschap, trapte Os Lusitanos af. Er was geen druk meer voor beide teams, waardoor er vrijuit gevoetbald kon worden. En dat was te zien, vooral bij de Boys. Er werden veel duels uitgevochten en er zat een hoog tempo in de wedstrijd. Pas in de veertiende minuut wist Janneke Vellema op aangeven van Marleen Reenders de 0-1 binnen te schieten. Direct daarna volgden er twee kansen voor Os. De eerste belandde op de lat en even later was er een schot vanaf de zijkant, maar keepster Teuny Bosma wist deze kans te pareren.

De tweede helft begon Os Lusitanos vol druk te spelen. Dit pakte niet heel goed uit, want al in de tweede minuut wist Shannon Viet, in een drie tegen twee situatie de bal laag in de hoek binnen te schieten. 0-2. Drachtster Boys won de duels en creƫerde hiermee kansen. Nog geen minuut later bediende Vera Veelers opnieuw Shannon Viet. 0-3. Drachtster Boys ging door. Vera Veelers kreeg vlak voor het doel de bal en knalde hem hard in het dak. 0-4. Marjan Brouwer deed daarna wat terug voor Os Lusitanos. Ze draaide slim weg bij Shannon Viet en schoot de bal onder keepster Teuny Bosma door. 1-4. Drachtster Boys was hiervan niet erg onder de indruk en ging door met goed voetballen. Direct na de goal van Os Lusitanos vond Shannon Viet, Esther van Toledo bij de tweede paal. 1-5. Zo waren er maar liefst vijf doelpunten gescoord in de eerste vijf minuten van de tweede helft.

Daarna volgde een periode waarin Os Lusitanos het initiatief nam. Gilanne Louwaars schoot hard op de vuisten van Teuny Bosma. Even daarna strafte Linda Bos een onoplettendheid van Toledo af en scoorde de 2-5. Drie minuten voor tijd werd het laatste doelpunt van de avond gescoord. Sylvia van der Geest bereikte Esther van Toledo met een lange pass. Zij nam de bal goed mee en schoot op doel. Keepster Jesca Willemsen kon dit schot nog keren, maar in de rebound was het Shannon Viet die de bal over de al liggende Willemsen heen kon wippen. De eindstand was  2-6.

Drachtster Boys speelt op vrijdagavond 26 april de laatste wedstrijd van het seizoen. Zij spelen thuis in de Korfbalhal om 21.15 uur tegen de beker finalist FC Gelre uit Wehl. Deze avond zal opnieuw een echte Ladies Night worden. Om 19 uur speelt Drachtster Boys Vr3 tegen Futsal Buitenpost Vr2 en om 20.00 uur speelt Drachtster Boys Vr2 tegen HZVV Vr1. Vrouwen 2 staat momenteel bovenaan en heeft dit seizoen kans op het kampioenschap in de hoofdklasse.