Oranje O17 wint met 13-0 van Moldavie

Zoals verwacht won het Nederlands Elftal van Onder 17 jaar ook zondag 23 oktober haar wedstrijd tegen Moldavie. De score was veel meer dan een jaar eerder (8-0) en ook nu werd de nul gehouden, eindstand niet minder dan 13-0,
De doelpuntenmakers waren .....2x Kirsten van de Westeringh, 3x Joelle Smits, 1x Jill Baijings, 1x Lotte van Veldhoven, 3x Romee Leuchter, 1x Lynn Wilms  1x Romy Speelman, plus nog een eigen doelpunt van Moldavie.

Bondscoach Marleen Wissink begon met de volgende basiself:
16. Aukje Van Seijst(GK), 02. Lynn Wilms, 03. Anna Ursem, 08. Lotte van Veldhoven, 09. Joelle Smits, 10. Marisa Olislagers, 11. Jill Baijings(C), 13. Licia Darnoud, 14. Kirsten van de Westeringh, 15. Romy Speelman, 18. Willienne ter Beek.

De wedstrijd tussen Noorwegen en Bulgarije eindigde in 4-0

Voor meer uitslagen en de stand klik HIER of surf bovenin ons menu Internationaal > Europese Kampioenschappen > EK O17 jaar > EK 2017 Tsjechie

Klik HIER voor het artikel Bulgarije - Nederland 0-11

Kort verslag

Oranje O17 begint meteen maar met aanvallen en reeds in de 5e minuut resulteerde dat in de eerste goal, Kirsten van de Westeringh opende de score en 2 minuten later scoorde Joelle Smits de tweede treffer binnen. Na 1 kwartier staat het 3-0, Kirsten van de Westeringh scoorde haar 2e goal.
Moldavie krikt in de 19e minuut ons doelsaldo wat omhoog, Mesina scoort in eigen doel, stand 4-0.
De jonge Leeuwinnen hebben er zin an, in de 23e minuut prikte Joelle Smits de 5e en in de 26e minuut de 6e goal binnen.
Op het half uur scoorde aanvoerder Jill Baijings de 7-0.
Je zou bijna denken dat iedere aanval een goal opleverde maar dat is niet waar, de Moldavische keepster heeft een paar ballen gehouden en ook is er nog net naast of over geschoten, het had dus nog veel erger kunnen zijn voor Moldavie. De laatste goal in de eerste helft werd gescoord door Lotte van Veldhoven,

ruststand 8-0.

De 2e helft begint met 2 wissels voor Nederland, 41e min. Janou Levels (in) - Joelle Smits (uit) en 41e min. Romee Leuchter (in) - Jill Baijings (uit). Ook met dit team wordt er gewoon weer op de aanval gespeeld en Romee Leuchter zet een onvervalste hattrick neer, stand 11-0.
Moldavie wisselt 2x en de laatste wissel voor Oranje is in de 56e min. Leonie Vliek (in) - Anna Ursem (uit) (Ned).
In de 75e min. kreeg Baiceva van Moldavie geel en 3 minuten daarna kwam de laatste wissel van Moldavie.
Lynn Wilms scoorde de 12e goal en Romy Speelman zette de eindstand op 13 - 0.

Ook in de andere wedstrijd (Noorwegen vs Bulgarije) werd er al vroeg gescoord door Noorwegen w.o. 1 penalty. Noorwegen sloot de 1e helft tegen Bulgarije af met een 4-0 voorsprong, na rust kwamen er geen doelpunten meer bij. Het Noorse team scoorde in totaal 6x tegen Moldavie, dat deed Oranje nog voor rust al 8x en in totaal 13x.
De laatste wedstrijd van Oranje is tegen Noorwegen. Het doelsaldo van Oranje is 24 voor en 0 tegen. Het doelsaldo van Noorwegen is 10 voor en 0 tegen.

Leeuwinnen O17, veel succes tegen Noorwegen (en nooit onderschatten).

Persbericht

Oranje onder 17 haalt uit tegen Moldavië
Het Nederlands elftal voor speelsters onder de 17 jaar heeft vandaag ook de tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi met dubbele cijfers gewonnen. Gastland Moldavië werd met maar liefst 13-0 verslagen. Joëlle Smits, die tegen Bulgarije ook al zeven maal trefzeker was, vond vandaag drie keer het net. De overige doelpunten kwamen van Van Westeringh (2), Bayings, Van Veldhoven, Leuchter (3), Wilms, Speelman en een eigen doelpunt van de Moldaafse Mesina. Door deze zege plaatst Nederland zich voor de eliteronde, waar het team van trainer-coach Marleen Wissink kwalificatie voor het EK in Tsjechië kan afdingen. Aanstaande woensdag maken Noorwegen en Nederland uit wie als groepshoofd het toernooi afsluit.

Programma Groep 4:
Woensdag 26 oktober
13.00 uur Moldavië - Bulgarije
13.00 uur Nederland - Noorwegen

EK onder 17 jaar in Tsjechië
In dit kwalificatietoernooi strijden 44 landen om een plek in de volgende kwalificatieronde. De nummers 1 en 2 van de groepen en de beste 3 plaatsen zich voor deze zogenaamde elite-ronde. Hier sluit ook Spanje aan en wordt met 24 landen gestreden om een van de 7 plekken op het eindtoernooi. De achtste plek wordt ingenomen door Tsjechië, dat zich als gastland automatisch heeft geplaatst voor het toernooi. Op 2 mei 2017 zal het toernooi van start gaan en de finale zal op 14 mei gespeeld worden.

OnsOranje

Verslag op de OnsOranje website
Bron KNVB Media
Verslag door Welmoed de Lang

Opnieuw flinke uithaal Onder 17
Speelsters onder 17 stoomde na de 11-0 tegen Bulgarije ook zondag in het tweede EK-kwalificatieduel ongenadig door. Na een half uur was het door het moordende Oranjetempo tegen gastland Moldavië al 0-7, waarna het uiteindelijk op 0-13 uitkwam.

“Het geeft geen enkele garantie voor de laatste wedstrijd tegen Noorwegen, maar dit geeft wel een steuntje in de rug. Het was bij momenten super”, aldus KNVB-coach Marleen Wissink tevreden.

De speelsters van Moldavië stonden er in eigen land namelijk vaak voor spek en bonen bij. Onder 17 slalomde veelal door de verdediging alsof de tegenstander er niet stond en als er zich vervolgens een halve of hele kans aandiende, aarzelde de ploeg niet om uit te halen of met een geplaatst schot de Moldavische doelvrouw te verschalken.

‘Wilden laten zien wat we kunnen’

“Om zo’n tegenstander te verslaan moet je met een hoog baltempo spelen. We probeerden echt met goed veldspel de doelpunten te maken, waarbij je ook veel terugzag van wat we getraind hebben. Die meiden wilden echt laten zien wat ze kunnen”, aldus Wissink.

Kirsten van de Westeringh (2) en Joëlle Smits (3) waren als eersten succesvol, waarna na Jill Baijings 0-7 maakte. Een eigen treffer zorgde eerder al voor 0-4. Lotte van Veldhoven maakte met de 0-8 nog voor de pauze twee doelpunten meer dan Noorwegen tegen het thuisland had gedaan. Om in het laatste duel tegen de Scandinavischen een zo goed mogelijke uitgangspositie te hebben, is het namelijk van belang om een beter doelsaldo te hebben.

Vol het gas erop

Onder 17 weigerde daarom het gas van het pedaal te houden en pakte fases lang vrijwel elke afvallende bal direct terug, om dan weer gelijk goed georganiseerd een nieuwe aanval op te zetten. Alle speelsters deden daarbij uitstekend mee en het kostte Romée Leuchter, voor rust nog op de bank, dan ook nauwelijks tijd om in het collectief succesvol mee te draaien. In een mum van tijd zette zij een hattrick op het bord. Lynn Wilms en Romy Speelman zetten de teller uiteindelijk zelfs op dertien.

“Dit geeft moed voor de wedstrijd tegen Noorwegen. Alles komt nu aan op die wedstrijd”, aldus Wissink die woensdag om 13 uur met haar team tegen Noorwegen om de poulewinst speelt. Een eerste plaats levert de zekerheid van de meest gunstige loting op. Na de 6-0 tegen Moldavië kwam Noorwegen tegen Bulgarije ook nu niet verder dan 0-4. Nederland heeft in het laatste duel daarom aan een gelijkspel genoeg voor de winst in de poule.

“De meiden beseffen heel goed dat Noorwegen een hele andere tegenstander is dan Moldavië of Bulgarije. Vorig jaar won Noorwegen met Onder 16 het Nordic. We kunnen dus onze borst nat maken.”

Het EK vindt plaats in mei 2017 in Tsjechië. In dit kwalificatietoernooi strijden 44 landen om een plek in de volgende kwalificatieronde. De eerste twee van de poule plaatsen zich voor de Eliteronde en ook de beste nummers drie gaan mee.

Wedstrijd O17: NEDERLAND - MOLDAVIE  (8-0) 13 - 0

Datum: zondag 23 oktober 2016

Aanvang:  13:00 uur

Locatie: Zimbru 2 te Moldavie

Betreft: 2e wedstrijd 1e kwalificatie ronde 2017

Ruststand: 8-0

Eindstand: 13-0

Scheidsrechter: Hannelore Onsea (BEL)

Assistent scheidsrechters: Irina Lyussina (KAZ) en Jovanka Višekruna (BIH)