A+ R A-
Wedstrijdverslag: Pernis - FC Plubos | Ronde 16 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Pernis - FC Plubos
5 2

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 01 februari 2013
Aanvangstijd: 20:15 u
Toeschouwers : 35


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van vv Pernis
Door Wendy Rietveld

Plubos, een tegenstander waarvan Pernis weet dat het een stugge ploeg is. En een team waartegen je de volle wedstrijd scherp moet zijn, zo bleek twee weken geleden toen zij Watervogels na een ruime 4-0 voorsprong trakteerden op 4-4 in de slotseconde. Pernis was dus gewaarschuwd en begon de wedstrijd vol op de aanval.

Al na 2,5 minuut bleek deze tactiek te werken, het was de jarige Francisca Schols die met een boogballetje keepster Nanouk Groentjes verraste. Het eerste wapenfeit van de gasten kwam op naam van Brigitte Pluijmers die een hard schot naast zag zeilen. Aan de andere kant schoot ook Arlette Almeida naast na een goede individuele actie. Het spel golfde op en neer en Pernis kreeg de betere kansen. Maar het werd bijna gelijk toen Deborah Cordes snel uitbrak over links en Amy Visser bij de tweede paal net iets te laat in kwam glijden op haar pass. In de achtste minuut speelde de thuisploeg de bal geduldig rond om Plubos uit de tent te lokken. Toen zij instapten wist Arlette Almeida via een slimme pass Rochella Becker te vinden die de bal eerst aannam, haar tegenstander op het verkeerde been zette en via een subliem hakje de bal achter de keepster schoot. Dit smaakte naar meer en Arlette was binnen een minuut twee keer bijna trefzeker. Eerst een schot na een eigen actie en vervolgens een lange bal van Suzanne Bakker die door Arlette vanuit de draai werd geschoten. In beide gevallen hield Nanouk Groentjes haar team op de been. In de 12e minuut moest ze toch weer capituleren. Viviënne Knegtmans zag Edwina Buitenman vertrekken en gaf haar de bal goed mee. Edwinna zette door en zag de bal zo het doel in rollen. Vlak voor rust nog een grote kans voor Plubos. Pernis goalie Jora Wolfgram wist met veel moeite een schot van Mirjam van Dijk te keren. De thuisploeg was er nog niet en het was belangrijk scherp te blijven. In de eerste helft was Plubos er vaak snel uitgekomen, maar ontbrak de eindpass.

De eerste kans was weer voor Pernis, een snoeihard schot van Suzanne Bakker werd door keepster Groentjes uit het doel geronseld. Uit de actie die volgde was het Lenie Mendes Fernandes die naast schoot. Pernis bleef drukken en het was Edwina Buitenman die met een goede trap de buitenkant van de paal raakte. Vanuit de counter kwam Plubos speelster Rina Blondeau net een stap tekort bij de tweede paal. En ook Deborah Cordes kwam daar een keer goed inglijden, maar miste de bal. Vier minuten na rust kapte Arlette Almeida slim naar binnen en haalde verwoestend uit, 4-0. Niet veel later raakten kort na elkaar Viviënne Knegtmans en Arlette de paal waardoor Plubos nog steeds geloof had in een goede afloop. Tot twee keer toe braken zij razendsnel uit en uit een van die aanvallen viel de 4-1. Amy Visser zag dat Jora Wolfgram uit haar doel was na een eerdere actie en bediende Brigitte Pluijmers die simpel binnen schoot. Toen Samira El Biyar een pass van Mirjam van Dijk ongelukkig in eigen doel tikte werd het nog even spannend.

Plubos nam het initiatief wat over en rook bloed. Echter was het Pernis wat nog goede kansen kreeg, maar waar eerder al twee keer het houtwerk geraakt werd, schoten ook Arlette Almeida en Samira El Biyar nog op de paal. Voor de gasten kreeg Deborah Cordes nog een kans en vlak voor tijd was er een 1-2 tussen Arlette Almeida en Samira El Biyar die de 5-2 leek te maken, maar wederom stond de paal in de weg. Suzanne Bakker maakte aan alle spanning een eind toen zij samen met Viviënne Knegtmans counterde en na een combinatie de bal stil legde achter Nanouk Groentjes en de doellijn. Met nog slechts 25 seconde te spelen was dit het sigaal aan Plubos "tot hier en niet verder". Zo bleef Plubos strijden, maar een stunt zoals twee weken terug zat er tegen Pernis niet in. De thuisploeg stijgt door het verlies van Drachtster Boys weer een plekje op de ranglijst en houdt Watervogels en Os Lusitanos onder druk.


Verslag van FC Plubos
Door Marianne Pluijmers

Plubos uit de flow

Plubos trad aan met twee wissels, wederom zonder Rianne van Dam maar nu ook zonder  Bianca Webeling die ’s middags helaas door ziekte moest afmelden. Vierde op de ranglijst en nog zonder puntverlies in 2013 Pernis kon beschikken over een voltallige selectie.

Er werd niet slecht gevoetbald, al kon Plubos minder kansen creëren dan afgelopen wedstrijden. De tegengoals vielen echter weer ouderwets vanuit het niets en ietwat drollig wat weer deed denken aan de eerste competitie helft. Het energiepeil daalde zienderogen.

Al snel werd er tegen een achterstand aangekeken. Tot tweemaal toe kon er  zelf net niet bij de tweede paal worden ingetikt. Het lukte Pernis wel de score uit te breiden. Plubos had geen antwoord op het onvoorspelbare spel van de balbehendige spitsen.  De derde goal viel  vanuit een miraculeus balletje van achter het standbeen. Plubos probeerde de druk te verhogen maar oogde zeker na de tegengoals vermoeid.

De tweede helft kwam Plubos sterk uit de startblokken, nadat Nanouk Groentjes een afstand schot van Suzanne Bakker prima stopte, en  maakte het Pernis nu moeilijker. Amy Visser speelde zich super mooi vrij maar had vervolgens ruzie met de vloer en miste de bal. In plaats van terug te komen in de wedstrijd was het echter Pernis die de 4-0 op het scorebord bracht.  Met de wedstrijd tegen watervogels nog in het achterhoofd, waar ze immers ook een 4-0 achterstand hadden goed gemaakt, ging Plubos gestaag door met jagen wat uiteindelijk een verdiende goal opleverde en wat voor één. Weer was het Amy die na een mooie actie waarbij meerder verdedigers op het verkeerde been werden gezet oog in oog kwam met de keepster. Waar iedereen dacht dat ze zelf zou schieten haalde ze de bal verrassend  terug en speelde Brigitte Pluijmers aan, langs de op haar afstormende verdedigers, die geheel voor open goal niet verzaakte.

Er volgde een leuke wedstrijd. Pernis hielp Plubos een handje door zelf de 4-2 te maken en meerdere open kansen te  laten liggen. Nanouk Groentjes deed haar werk samen met de twee palen. Plubos rook kansen om de stunt tegen Watervogels te herhalen. Drie minuten voor het einde maakte een onderschepping van Suzanne Bakker aan dat idee een einde. Door twee vrouwen werd Nanouk kansloos uitgespeeld (5-2).

Op 22 februari mag Plubos het nogmaals proberen om winst te pakken in Rotterdam in de strijd om de Landelijke Beker. Coach Ron Admiraal denkt nu te weten hoe.


Locatie: Sporthal Margriet, Schiedam

Opstellingen
vv Pernis:
Jora Wolfgram, Suzanne Bakker, Francisca Schols, Arlette Almeida, Viviënne Knegtmans, Rochella Becker, Edwina Buitenman, Lenie Mendes Fernandes

FC Plubos:
Nanouk Groentjes, Rina Blondeau, Chantal Pluijmers, Brigitte Pluijmers, Deborah Cordes, Amy Visser, Mirjam van Dijk

Scoreverloop
"03 Francisca Schols 1-0
"08 Rochella Becker 2-0
"12 Edwina Buitenman 3-0

"24 Arlette Almeida 4-0
"30 Brigitte Pluijmers 4-1
"34 Samira El Biyar e.d. 4-2
"39 Suzanne Bakker 5-2