Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - SV Lake Valley | Ronde 16 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Drachtster Boys koploper Eredivisie

Doordat Drachtster Boys zelf won en FC Gelre uit bij FSG verloor (6-4) is Drachtster Boys, in ieder geval voor één week,  de nieuwe koploper. OS Lusitanos is gezakt naar de tweede plaats doordat het gisteravond niet hoefde te spelen. Drachtster Boys heeft nu één punt meer, maar echter ook een wedstrijd meer gespeeld dan de dames uit Amsterdam.

Het overnemen van de koppositie was een van de weinige lichtpuntjes van de hele avond, maar wel een hele belangrijke. De wedstrijd tegen de ploeg uit Venray was rommelig, vooral de tweede helft. Lake Valley zette vanaf het begin af aan druk op de thuisclub, maar kwam aanvallend tekort om echt gevaarlijk te worden. Kansen waren er wel voor Drachtster Boys, maar keepster Linsey Philipsen wist vele kansen te keren. Het werd een onrustige wedstrijd met veel hang en trekwerk.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Invalkeepster Corian Wever had weinig te doen. Na goed voorbereidend werk van Brenda Eefting wist Janneke Vellema halverwege de eerste helft de 1-0 te maken. Vlak voor rust zetten Brenda Bekkema en Sylvia van der Geest de 2-0 op het scorebord; Na een goede 1:2 werd het laatste tikje door Brenda Bekkema gegeven. Vlak voor rust maakte Jessie Prijs er nog 3-0 van.

De tweede helft waren de beide teams meer aan elkaar gewaagd. Lake Valley speelde met nog meer druk naar voren en het spel werd wat grimmiger. De scheidsrechters waren niet onder de indruk en onder het motto van zoveel mogelijk laten door voetballen, wisten de dames van beide teams dit handig uit te buiten. Lake Valley wist hiervan te profiteren en in de vijfde minuut maakte Djarmelza van Putten, na een boogbal van Yvon Gerrits de 3-1. Vlak daarna kwam Jessie Prijs ongelukkig neer na een duel met Djarmelza van Putten en verdraaide hierbij haar knie. Met een brancard moest ze uiteindelijk het veld verlaten. Drachtster Boys zette nog aan met een paar kansen voor Sieta de Vries, Atty Eelkema en Brenda Eefting, maar Linsey Philipsen kon het scoren voorkomen. De einduitslag bleef 3-1.

N.B. In het ziekenhuis kon nog geen diagnose gesteld worden i.v.m. vocht in de knie. Volgende week moet Jessie terugkomen en dan zal wellicht de ernst van de blessure duidelijk worden.

Volgende week vrijdagavond 9 maart speelt Drachtster Boys geen competitie i.v.m. het Sportgala van de gemeente Smallingerland, waarbij het team genomineerd is voor Sportploeg van het jaar 2011.

Vrijdagavond 23 maart is de volgende thuiswedstrijd in de Korfbalhal Drachten om 21.15 uur tegen de nummer drie van de Eredivisie zaal dames, Pernis.