Wedstrijdverslag: Fortuna W. 1 - Be Quick'28 1 | Ronde 9 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 05 november 2011

doelpunt

Verslag Fortuna
      door Kees Klinkenberg

Fortuna Vrouwen naar 4-0 zege op Be Quick'28

Er zijn van die dagen dat alles klopt. Vandaag heeft Fortuna Dames 1 dat aan den lijve ondervonden. Met een hartverwarmende inzet en bij vlagen prima voetbal werd de nummer drie tot dan toe Be Quick met 4-0 teruggestuurd naar Zwolle.
      De gasten toonden onmiddellijk dat zij voor de winst naar Wormerveer waren gekomen. Na hun openingsoffensief wist Fortuna de bakens te verzetten. Dat leverde Roxanne in de twaalfde minuut, uit een situatie die naar buitenspel rook, de ruimte voor de 1-0 voorsprong.
      Het spel bleef na deze goal op neer golven waarbij beide teams met open vizier knokten. Dat maakte het tot een meer dan aantrekkelijk schouwspel. Doelpunten bleken echter duur.

Na de pauze zette Fortuna gelijk de toon. Binnen twee minuten werd het 2-0 via attent reageren van Roxanne Koopman die een duel met keepster Kimberly Heijne in haar voordeel wist te beslissen. Dat zorgde bij Be Quick speelsters voor enige commotie. In hun opinie had hun doelwachter de bal vast.
      In de 14e minuut was het wederom Roxanne Koopman die haar snelheid prima wist uit te buiten. Haar rush zorgde voor de beslissende 3-0 voorsprong.
      Dat ‘beslissende' bleek echter niet uit het weerwoord van Be Quick. Met man/vrouw en macht werd getracht de stand te veranderen. De Fortuna verdediging toonde zich echter heer en meester.
      In de slotseconden werd het zelfs nog 4-0 van de voet van Sheryl de Boer.

Verslag Be Quick'28
      Bron website Be Quick'28

Na een 3-1 overwinning op eigen bodem, is vandaag Fortuna Wormerveer de tegenstander. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er van beide teams een teamfoto gemaakt.

Het eerste kwartier van de wedstrijd is BQ meer in balbezit, en probeert de bal rond te spelen.
      Uit het niets komt de lange bal van achteruit, over de BQ verdediging heen, en straft FW het af met een goal: 1-0. De goal was volgens de grens van BQ duidelijk buitenspel, maar de scheidsrechter wil hier niks van weten. In de 22e minuut een grote kans voor FW. Kimberley schiet de bal in de voeten van de tegenstander, die vervolgens maar net over schiet.
      FW op jacht naar een 2e goal, maar de volgende kans is aan BQ zijde. Angenita opent in de 27e minuut de bal op Anneloes, die de voorzet bij Ellen krijgt, maar die stuit op de keeper.. 32e minuut: overtreding aan de rechterkant van het veld. Angenita gooit de bal voor de goal, en Sabine kopt goed op goal, maar de keeper van FW zat hier goed bij. 32e minuut een overtreding op Sabine, waardoor de tegenstander geel ontvangt. BQ blijft zoeken naar de 1-1. In de 39e minuut komt dan ook een goede crosspass van Anouk Schoonbeek, die aankomt bij Ellen, alleen weer is daar die sterke keeper van FW. De laatste actie voor de rust is een individuele actie van Jirre, die onderuit wordt gehaald, en daarvoor een vrije trap krijgt. Helaas, er wordt door BQ niks uitgehaald.

Klik hier voor het vervolg op Bron website Be Quick'28

BQ is er niet in geslaagd de 3 punten mee naar Zwolle te nemen, maar gaat met frisse moed richting de volgende tegenstander.