Wedstrijddatum: zaterdag, 02 februari 2013

Verslag van RKHVV
Door Diede Baghus

RKHVV ontwaakt uit winterslaap!

Na de winterstop en een paar keer te hebben getraind in de zaal en uiteindelijk weer op het veld is het nu weer tijd voor de strijd. Vandaag treft RKHVV Saestum uit.
De vorige ontmoeting eindigde in 0-2 in het voordeel van Saestum. Toen was Saestum een maatje te groot voor de ploeg uit Huissen. We gaan zien hoe de dames van RKHVV er nu voor staan. De nummer 10 tegen de nummer 2.

De zon schijnt de tempratuur is aangenaam. Om 14.45u klinkt het eerste fluitsignaal.
Na 20 seconden krijgt Saestum al een eerste hoekschop, maar hier komt niks uit.
Het spel golft een beetje heen en weer met veel lange ballen. Met hier en daar een kansje gebeurt er de eerste 10 minuten niet veel. Dan na een prachtige, met veel gevoel gegeven, pass van Rox over de verdediging heen komt Jodie voor de goal. De keeper komt uit, maar Jodie schiet de bal beheerst onder de keeper door in het doel (0-1).
Daarna gebeurt er niet veel meer. We krijgen nog een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal maar de keeper houdt de bal tegen.
Saestum krijgt ook wat kansen maar Anne houdt de nul. Dan komt de voorspelling van Wendy uit. En valt de hagel uit de lucht, maar zoals Wendy vertelde: na hagel komt zonneschijn!

Nadat Frans iedereen in de kleedkamer goed toespreekt en de puntjes op de i zet gaan de dames van RKHVV vol voor de overwinning want hier zit meer in.
Er staat een team op het veld en er wordt hard voor elkaar gewerkt. In de tweede helft zijn
er nog wat kansen voor beide partijen maar wordt er niet meer gescoord.
Ellen en Rox wordt nog gewisseld voor Diede en Geke.

De wedstrijd blijft 0-1 en RKHVV heeft belangrijke punten gepakt!! Op naar de bekerwedstrijd tegen FC Twente.