Wedstrijdverslag: Saestum 1 - RKTSV | Ronde 5 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 01 oktober 2011
Aanvangstijd: 12:30 u

geel

Verslag RKTSV
    reporter: Saskia Schoenmakers

Vol zelfvertrouwen gingen de dames van RKTSV op weg naar Zeist waar de wedstrijd tegen Saestum op het programma stond.
    Om iets na half drie werd daarvoor afgefloten en al direct in de eerste minuut werd het duidelijk dat de scheidsrechter zichzelf een moeilijke middag zou bezorgen.
    Vanaf de aftrap ging Sanne Schoenmakers op weg naar het strafschopgebied van Saestum waar zij hard tegen de grond werd gewerkt en de scheidsrechter een vrije trap buiten de 16 gaf. Bij een volgende aanval van TSV waarbij Sharona Demandt de bal in het strafschopgebied bracht zag de scheids ook een handsbal niet.
    Na aanvallen over en weer kwam Saestum op voorsprong 1-0 door Frederique Bonink. Bij de volgende aanval van TSV werd Sanne Schoenmakers door een speelster van Saestum in het strafschopgebied van de sokken gelopen waarna de penalty cool werd ingeschoten door Shirley Kocacinar 1-1.
    Na een verdedigingsfout van TSV werd het voor rust nog 2-1 voor de thuisploeg gescoord door Joniek Bonnes.

Tweede helft kwam Saestum beter uit de kleedkamer maar het was toch TSV dat 2-2 scoorde door een goal van Sanne Schoenmakers. Hierna was de thuisploeg het even kwijt want TSV creëerde zich nu een aantal kansen achter elkaar maar scoorde niet. Op het moment dat Sanne Schoenmakers, na een mooie dieptepass van Shirley Kocacinar, met een mooie beweging langs de defensie ging en het strafschopgebied inkwam was het enige wat de keeper kon doen haar tegen de grond werken. Op dat moment kon de scheids niets anders dan weer een strafschop toekennen aan TSV en eigenlijk de doelvrouwe met rood van het veld afsturen. Dit laatste gebeurde niet.
    Gek genoeg pakte hij op dat moment de bal op en kende een afkoelingsperiode toe. Waarschijnlijk moest hij zelf tot rust komen want zijn beslissingen waren niet allemaal even gelukkig genomen.

Na een sigaret gerookt te hebben werd de wedstrijd weer hervat met een strafschop die door Vera Wanrooy koelbloedig werd ingeschoten 2-3.
    Nu was het eenrichtingsverkeer op het doel van Katja Demacker van TSV. Het kon dan ook niet uitblijven dat, na miscommunicatie in de TSV verdediging, het weer 3-3 door Inez Roessing (Anne Maguire?) werd.

TSV liet het hoofd niet hangen en af en toe kwam de ploeg uit Kerkrade er met gevaarlijk counters van o.a. Liv Aerts, Maartje Keulen en Shirley Kocacinar uit. Helaas stond de doelvrouwe van Saestum RKTSV in de weg.
    Na een aantal schoten van Saestum die het doel van TSV ook misten kwam Shirley Kocacinar toch tot scoren 3-4. Hierna liet de scheidsrechter (105 min) lang doorspelen waardoor Saestum zich genoeg kansen kon verschaffen zodat de eindstand 4-4 door Simone van de Weerd gemaakt kon worden omdat TSV weigerde resoluut op te ruimen achterin.

Locatie: Sportpark Saestum te Zeist