Wedstrijdverslag: Be Quick'28 1 - Ter Leede 1 | Ronde 1 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 september 2011

doelpunt

Verslag Be Quick'28
Bron Website Be Quick'28

Be Quick’28 Da1 houdt 1 punt over aan wedstrijd tegen Ter Leede
Met de zon boven het veld en een tempratuur van 27â—¦C werd er om half 3 afgetrapt. In het eerste kwartier een paar mogelijkheden; 2 vrije trappen van Ter Leede waarvan er 1 over gaat en er 1 naast wordt gekopt. Ook was er een kans voor Be Quick’28: Een lange bal van Mariska op een diepgaande Jennieke. Ondanks de aanwezigheid van een verdedigster van Ter Leede weet ze de bal op doel te schieten. Helaas was de keepster net groot genoeg om de bal tegen te kunnen houden.

Ondertussen is ook de eerste gele kaart van de wedstrijd gevallen, deze is voor de nummer 8 van Ter Leede na een overtreding op Lianne.

In de 17e minuut een goede mogelijkheid voor Be Quick’28, opnieuw een lange bal van Mariska op Jennieke. Deze keer geeft ze hem laag voor richting Sanne maar zij raakt de bal niet goed, kans verloren. Vijf minuten later werd er gefloten voor een drinkpauze, die bij deze hitte zeer welkom was.

Er waren wat kleine kansjes tot in de 32e minuut de 0-1 valt; een fout in de verdediging bij Be Quick’28 wordt afgestraft door de spits van Ter Leede. Met wat geluk is de laatste mogelijkheid voor rust voor Be Quick’28, een bal die bij het uitverdedigen blind naar voren wordt geschoten zet Jennieke aan het werk. Opnieuw komt ze tot een schot op goal, waarbij de keeper redding brengt, de bal niet klemt heeft maar er ook niemand is om de rebound erin te tikken.
Omdat de eerste helft niet naar tevredenheid van de trainer was, werd er in de rust 2x gewisseld: Anneloes en Anouk S. vervingen Sanne en Daniek.

De 2e helft is nog maar net begonnen als Ter Leede al 2 kansen heeft gehad. Een corner die uiteindelijk bij de tweede paal terecht komt en wordt ingeschoten levert een goede redding van Nadja op. Nog geen minuut later wordt de bal zomaar ingeleverd in de 16 en komt Be Quick’28 goed weg doordat de speelster van Ter Leede een wild schot produceert wat over en naast gaat. Hierna breekt er een kwartier aan waarin wat beter wordt gevoetbald door Be Quick’28. Een goede individuele actie van Anneloes met uiteindelijk een schot wat recht op de keeper gaat, een steekpass van Mariska op Anneloes, een schot op doel waarbij de keeper de bal niet klem heeft, waarna de rebound in het zijnet geschoten wordt. Na alweer een steekpassje, die nog wel wordt onderschept door de verdediging van Ter Leede, valt het doelpunt voor Be Quick’28. Lianne en Angenita houden druk en dit levert de bal op. De laatste verdedigster wordt uitgekapt en met links schuift Angenita de bal in het doel: 1-1!

Na wat theater van de aanvoerster van Ter Leede krijgt Jennieke de tweede gele kaart van de wedstrijd. Wanneer er dan een serieuze overtreding wordt gemaakt door de spits van Ter Leede, met gestrekt been op het been van Lianne, geeft de scheidsrechter alleen een vrije trap. De trainer laat duidelijk horen dat hij het hier niet mee eens is, waarop de scheids reageert met: ‘we staan hier niet op de markt’.

In de 77e minuut een goed schot op de lat van een speelster van Ter Leede. Twee minuten later weer een kans voor Ter Leede, maar deze keer wordt het doel gemist. Angenita wordt vervangen door Rianne en nog een laatste vrije trap voor Ter Leede. Via het hoofd van Mariska belandt de bal in de handen van Nadja.

Van twee kanten een niet al te beste wedstrijd levert beide teams 1 punt op. Volgende week een uitwedstrijd tegen RKTSV, dan hopen we de eerste 3 punten mee naar Zwolle te nemen.