A+ R A-
Wedstrijdverslag: RKTSV - RCL 1 | Ronde 20 | Topklasse 2011-2012

RKTSV - RCL 1
0 0
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 14 april 2012
Aanvangstijd: 12:30 u


 Samenvatting

Verslag van RKTSV
Door Jos Butink

RKTSV vergeet te winnen

Vooraf had RKTSV nog 5 punten uit 4 wedstrijden nodig om landskampioen te worden. Bij eigen winst en puntenverlies van Saestum zou het kampioenschap een feit zijn. Saestum verloor, maar RKTSV vergat te scoren.

Op het programma vandaag RKTSV-RCL. De heenwedstrijd was bij RCL enigszins uit de hand  gelopen en dit zat bij de dames uit Leiderdorp blijkbaar nog steeds tussen de oren. Voor de dames van RKTSV was het  gewoon een van de 22 wedstrijden. Het aantal stevige overtredingen en het constant maken aanmerkingen op de leiding van de zijde van RCL waren voor de voortreffelijk leidende scheidsrechter Wita redenen genoeg om de wedstrijd kort te houden en Sandy van de Water en Lindasy de Zwart beide een gele kaart te geven, daar de laatste overtreding ook met rood bestraft had kunnen worden. Het was duidelijk dat RCL alleen maar naar Kerkrade gekomen was om RKTSV niet kampioen te laten worden. Wat was er nog mooier geweest dan dat de aanvoerster van regerend kampioen RCL de kampioenschaal had overgedragen aan aanvoerster van RKTSV Vera Wanrooy en daarmee sportief een punt achter die uit de hand gelopen wedstrijd te zetten. Maar helaas.

Met name in de 1e helft waren de dames van RKTSV oppermachtig. 6 honderd procent kansen, voor Mayke Ploemen in de 3e minuut, Liv Aerts (2 maal) in de 5e en 32e minuut,  Sharona Demandt (2 maal) in de 10e en 29e minuut en Anika Pluijmen in de 28e minuut, wilden er echter niet in. Daar tegenover stond slechts een kans voor RCL, in de 24e minuut, die vakkundig onschadelijk werd gemaakt door Katja Demacker. Na de rust een meer gelijk opgaande wedstrijd, alhoewel de betere kansen toch voor RKTSV waren. Alleen in de 67e minuut kopte Shirley Nederpel net over en werd een afstandschot van haar door Katja Demacker over getikt. Met name vlak voor tijd veerden de ruim  400(!) toeschouwers al op na een schitterende doelpoging van Maartje Keulen, maar deze werd  ternauwernood op de doellijn gered.

Hierdoor bleef het 0-0 en is het eventuele kampioenschap minimaal 1 week uitgesteld.


 

Statistiek

Locatie:  Terwinselen

Opstellingen:
RKTSV:
Katja Demacker, Loes Butink, Glynis Vromen, Loes Plantaz, Sharona Demandt (69e min. Lianne Esseling Nancy Kisters Vera Wanrooy, Mayke Ploemen (75e min. Maartje Keulen) Liv Aerts, Annika Pluijmen, Shirley Kocacinar, Gwen Kuijer (80e min. Nancy Kisters)

RCL:
Natasja Rensen, Marcella Cabrera Carbrera, Sandy van de Water, Lindsay de Zwart, Kirsten Kok, Lesley Landweer, Madieke Zaad, Jdiliene Mendes Fernandes, Ramona van der Harst, Linda van der Helm, Shirley Nederpel.