Nederland O19 overklast Faroer Eilanden

De kersverse Europees Kampioene, Oranje Onder 19, had zaterdag de taak om de eerste groepswedstrijd tegen de Faroer Eilanden winnend af te sluiten. En dat deden de jonge leeuwinnen dan ook, zij verpulverden de Faroer Eilanden met 9-0. Jill Roord maakte 4 doelpunten, Lineth Beerensteyn 2, Laura Strik, Sisca Folkertsma en Michelle Hendriks elk een.

Bondscoach Andre Koolhof zei al op voorhand dat zijn groep meiden aan hun stand verplicht zijn om deze 1e ronde als nummer 1 te eindigen. Er zullen vooraf vast en zeker zenuwen meegespeeld hebben, want je bent per slot van rekening toch de Europees Kampioen. Maar daar bleken onze meiden gelukkig geen last van te hebben, want met rust stond het al 4-0, na rust ging de doelpuntenmachine door. Eindstand 9-0.
Proficiat meiden! Maandag volgt de 2e wedstrijd en dan tegen Letland, een onbekende tegenstander die vandaag met 1-5 verloor van gastland Servie.
Voor de opstelling en de statistieken klik op lees meer ......................>>>>

Momentje geduld tabbladen worden geladen!

Kort verslag UEFA

Netherlands lead way as qualifying goals flow

Published: Saturday 13 September 2014, 19.48CET

The opening day of UEFA European Women's Under-19 Championship qualifying witnessed 108 goals in 22 games, with holders the Netherlands contributing nine of them.
• Jill Roord hits four as Dutch start their defence with a 9-0 victory over the Faroe Islands
• Katharina Aufhauser, 17, also scores four for Austria as they overwhelm Bulgaria 8-0
• Norway begin life after Jarl Torske with a hard-fought win against a promising Poland team
• Viktoriya Holovach scores first goal of 2014/15 qualifying as Ukraine beat Azerbaijan 1-0
• Hat-tricks for Moya Feehan (Northern Ireland), Margaux Van Ackere (Belgium), Gudrun Sigurdardóttir (Iceland), Nadezhda Smirnova (Russia), Andrea Sánchez (Spain), Tanya Arngrimsen (Denmark) and Andreia Norton (Portugal)

Wedstrijd EK O19: Nederland - Faeröer (4-0) 9 - 0
Datum: zaterdag 13 september 2014
Aanvang: 16.30 uur
Locatie: FK Srem, Jakovo te Servie
Betreft: 1e wedstrijd van de 1e ronde EK-Kwalificatie EK 2015 Onder 19 jaar

Scheidsrechter: Justina Lavrenovaite (LTU)
Assistant referees: Ingrida Siliuniene (LTU)

Bijzonderheden:
Het was vandaag voor Oranje O19 eenrichtingsverkeer in Servie, de tegenstander bood weinig weerstand. Jill Roord scoorde 4x, Lineth Beerensteyn 2x, Laura Strik, Michelle Hendriks en Sisca Folkertsma scoorden ieder 1x. Het gehele team heeft een goede prestatie geleverd met deze puike uitslag, Proficiat. Letland is de volgende tegenstander van Oranje, het verloor weliswaar met 5-1 van gastland Servie, maar van onderschatting mag natuurlijk geen sprake zijn. Als regerend Europees Kampioen is iedere tegenstander de mindere, maar het houdt ook in dat iedere tegenstander toch een stapje meer wil doen om van de kampioen te winnen.

NED: Roord 6,17,52,88
Folkertsma 24
Strik 43
Beerensteyn 61,76
Hendriks 85

Wissels: waarschijnlijk Simone Kets in de 46e minuut erin voor Lysanne vd Wal, we wachten het verslag van de KNVB af

Kaarten: geel voor 6. Jarnskor 82e minuut