Wedstrijdverslag: RVVH 1 - Be Quick'28 1 | Ronde 5 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 01 oktober 2011

Verslag RVVH
    Door Kees Stentler

RVVH ten onder aan persoonlijke fouten
    Onder zeer warme weersomstandigheden begon iets na half drie deze derde thuiswedstrijd van de RVVH vrouwen.
    Vanaf het begin speelt de wedstrijd zich vooral af op het middenveld en zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na een kwartier wordt er balverlies geleden op het middenveld en kan de nr. 11 van Be Quick alleen op Marieke afgaan en de 0-1 scoren.

Twee minuten wordt een afstandsschot door Marieke over de lat getikt. De corner erna komt wel voor het doel, maar de bal wordt overgeschoten. Vier minuten later is het opnieuw counterploeg Be Quick dat via een vrije trap gevaarlijk kan worden. De bal verdwijnt naast het doel van RVVH. In de 34e minuut zijn we opnieuw niet bij de les en kan de 0-2 binnen geschoten worden. Pas in de 42e minuut noteren we het eerste schot op het doel van Kirsten van den Berg dat helaas over gaat. Kort daarop wel de 0-3 van Be Quick en professioneel ingrijpen van Denise voorkomt een nieuwe grote kans voor de Zwolsen vlak voor rust.

Ruststand derhalve 0-3.

Na rust twee wissels bij RVVH die voor meer aanvallend vermogen moeten zorgen. Even ziet het ernaar uit dat RVVH de bakens kan verzetten. Het doelpunt in de 47e minuut wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. RVVH is de ploeg die probeert een snel doelpunt te maken. Be Quick’28 blijft gevaarlijk in de counter en Marieke behoedt RVVH enkele keren voor een grotere achterstand. In de 59e minuut een knappe poging van Priscilla de Bil, maar Nadja Olthuis brengt redding. Beide ploegen wisselen nog, maar RVVH kan alleen nog kleine plaagstootjes uitdelen. Het duurt tot de 90e minuut waarin Cindy Smith de goed gegeven bal achter de verdediging van Be Quick kan oppikken, de keeper omspelen en de eretreffer kan binnenschieten: 1-3

Kort daarop blaast de goed leidende scheidsrechter Oudenaarden voor de laatste maal en kan de Ridderkerkse ploeg zich gaan focussen op de uitwedstrijd tegen Ste.Do.Co.

Locatie: Ridderkerk

Opstelling RVVH:  Marieke de Groot, Daphne Verwater, Denise Coehoorn, Priscilla de Bil, Daphne Troost,(45e Cindy Smith) Kirsten van den Berg, Isabel Gulden,(45e Nikki van de Pas ), Veronique Versaevel, Melissa van den Berg, , Esther de Bruijn, Chamba Rimon.(66e Cheraine Breinburg).