vv Pernis Landskampioen Zaalvoetbal Vrouwen

De ruststand was 1-2 voor Os Lusitanos, lang zag het er naar uit dat de schaal naar Amsterdam zou gaan, maar Pernis kwam langszij en aan het einde van de reguliere speeltijd stond er 2-2 op het scorebord. Dit betekende verlenging!!! Na de 1e verlenging staat Pernis met 3-2 voor en is er volop spanning. Na het laatste fluitsignaal is de stand onveranderd en is vv Pernis voor de allereerste keer Landskampioen Zaalvoetbal Vrouwen.

De felicitatie van onze VVNED redactie gaat uit naar speelsters en staf van vv Pernis, PROFICIAT..

Voorbeschouwing

VV Pernis streed vorige week voor haar laatste kans en die wist men te pakken, de 2e wedstrijd tegen titelverdedigster OS Lusitanos werd met 4-2 gewonnen. Er komt dus a.s. vrijdag een 3e beslissende wedstrijd aan te pas.

Wie mag zich kronen tot Kampioen van Nederland in de Zaal? Wordt het de titelverdedigster OS Lusitanos of heeft VV Pernis het thuisvoordeel en trekken zij voor het eerst de titel naar hun toe!

De beslissende wedstrijd wordt gespeeld in de Groenoordhal (Schiedam ) om 21.15 uur. De winnaar van deze wedstrijd is Kampioen van Nederland.

Beslissing eredivisie vrouwen zaalvoetbal valt aankomende vrijdag.
Door Marius Privee

Afgelopen week wist vv Pernis de tweede wedstrijd om het kampioenschap van Nederland met 4 – 2 te winnen van Os Lusitanos . De eerste wedstrijd  won de Amsterdamse ploeg met 3 -2. Dit betekent dat aankomende vrijdag, 27 mei a.s., de beslissing valt in de Groenoordhal (Schiedam) om 21.15 uur.

In het vijfjarig bestaan van de vrouweneredivisie pakten beide ploegen de meeste prijzen. De formatie van Sharon van Zadelhoff werd drie keer bekerwinnaar en het team van Karin Beverwijk pakte driemaal de titel Kampioen van Nederland.

In de strijd om de supercup won Os Lusitanos met 2 -1 na verlenging. In de afgelopen competitie speelden beide ploegen in Amsterdam gelijk (3 -3) en won de huidige landskampioen in Schiedam (2 -3). In de kwart finale van de beker schakelde de  Amsterdamse formatie vv Pernis uit met 4 – 2 . Beide ploegen herbergen veel ervaring en ontlopen elkaar weinig. Het belooft dus een spannende apotheose te worden van het seizoen.

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

Nieuws

Nieuws

13-05-2016: Uitslag 1e Finaleduel om landstitel zaalvoetbal

Os Lusitanos wint de 1e wedstrijd van vv Pernis met 3-2 en kan volgende week in Schiedam de titel prolongeren! De ruststand was 2-1.

In Amsterdam (Aristoshal) startte vrijdag 13 mei de strijd om de landstitel tussen Os Lusitanos en vv Pernis Deze ontmoeting is, sinds het begin van de eredivisie vijf jaar geleden, de klassieker in het zaalvoetbal.

De play-offs worden gespeeld volgens het best of three systeem. De koploper in de competitie, vv Pernis, startte met een uitwedstrijd en speelt volgende week in de Groenoordhal te Schiedam de return. Iedere wedstrijd moet een winnaar opleveren. Indien er een derde wedstrijd nodig is, dan spelen beide ploegen nogmaals in Schiedam.

09-05-2016: Vandaag vrijdag 6 mei stonden de returns van de play offs Eredivisie Zaal op het programma. Beide duels eindigden vorige week in een nipte overwinning voor de bezoekende teams en deze hadden daarom vandaag ook nog het thuisvoordeel. In Amsterdam ontving OS Lusitanos KTP Nieuw-Roden, dit duel eindigde vorige week in een 1-0 zege voor de Os en het werd vanavond na verlenging 2-0 voor Os Lusitanos die dus in de finale gaat spelen tegen vv Pernis want dit team won vanavond in Schiedam met 3-1 van Drachtster Boys, vorige week was de uitslag 2-3 voor Pernis.

De winnaars zullen op 13 en 20 mei de finale spelen om het Landskampioenschap in resp. Amsterdam en Schiedam! (lees ook de nabeschouwing van Marius Privee).

29-04-2016: De rust in met een 1-0 voorsprong, de gelijkmaker zelf scoren, op een 1-2 achterstand komen via een door Pernis goed uitgevoerde counter en 5 minuten voor tijd door balverlies op 1-3, ojee ojee, met enorme wilskracht terugkomen tot 2-3 en vlak voor tijd nog een time-out, maar het mocht niet meer baten, Zie daar het verhaal in een notendop van Drachtster Boys tegen koploper vv Pernis., Pernis won deze halve finale dus met 2-3, volgende week is de return in Schiedam.
Nieuw Roden hield lang stand tegen Os Lusitanos, pas 9 minuten voor tijd maakte Os Lusitanos het enige doelpunt van de wedstrijd, volgende week gaat Nieuw Roden naar Amsterdam voor de return van deze halve finale.

Vier ploegen gaan vrijdagavond strijden om het kampioenschap van Nederland via een play off systeem in de Zaal. In Drachten speelt Drachtster Boys (eindigde als 4e) tegen de koploper v.v. Pernis. Nummer 2, OS Lusitanos (regerend Landskampioen) gaat op bezoek bij de debutante in de Eredivisie Zaal, nummer 3 KTP Nieuw Roden. Saillant detail is dat in ronde 21 deze ploeg Lusitanos nog met 4-1 wisten te verslaan.

Uitslagen Play Offs

Programma

Datum | Tijden | Locaties Wedstrijden Uitslagen
29-04-2016 | 21:15 | Snij Noord Hal te Drachten Nr. 4 Drachtster Boys - Nr. 1 Pernis 2 - 3
29-04-2016 | 21:15 | Sportcentrum Leek Nr. 3 Nieuw-Roden - Nr. 2 OS Lusitanos 0 - 1
06-05-2016 | 21:15 | Sporthal Margriet te Schiedam vv Pernis - Drachtster Boys 3 - 1
06-05-2016 | 20:30 | Aristoshal te Amsterdam  OS Lusitanos - Nieuw-Roden 2 - 0
13-05-2016 | 20:30 | Aristoshal te Amsterdam Os Lusitanos - vv Pernis 3 - 2
20-05-2016 | 21:15 | Groenoordhal te Schiedam vv Pernis - Os Lusitanos 4 - 2
27-05-2016 | 21:15 | Groenoordhal te Schiedam  vv Pernis - Os Lusitanos 2 - 2 n.v. 3-2

Voorbeschouwing 4e wedstrijd

Pakt vv Pernis een 3e wedstrijd in de finale om het kampioenschap van Nederland?

Drievoudig bekerwinnaar vv Pernis verloor afgelopen week de 1e wedstrijd van drievoudig landskampioen Os Lusitanos om het kampioenschap van Nederland zaalvoetbal voor vrouwen met 3 -2. Aankomende vrijdag, 20 mei, spelen beide ploegen de tweede wedstrijd om 21.15 uur in de Groenoordhal in Schiedam. De Rotterdamse vrouwen kwamen in Amsterdam snel op achterstand. De ploeg van Sharon van Zadelhoff kreeg op het einde van de wedstrijd kansen op de gelijkmaker, maar de bal verdween steeds aan de verkeerde kant van de paal of keepster Jantien van Wanrooy stond in de weg. Coach Karin Beverwijk hoopt dat haar ploeg er voor zorgt dat de extra wedstrijd, die ook in Schiedam wordt gespeeld, niet nodig is. Indien de Amsterdammers slagen dan betekent dit dat zij voor de vierde maal de schaal winnen.

De derde wedstrijd zal, indien nodig, op 27 mei a.s. worden gespeeld in de Margriethal in Schiedam.

vv Pernis  wint 2e wedstrijd Kampioenschap van Nederland zaalvoetbal

In een goedgevulde sporthal Groenoord(Schiedam) speelden afgelopen vrijdag vv Pernis en Os Lusitanos de tweede finale wedstrijd om de titel. De Rotterdammers begonnen sterk en al in de 2e minuut nam de thuisclub de leiding door Mylenca van Ee.  Snel daarna kwam de ploeg van Sharon van Zadelhoff op 2 -0 door een doelpunt van Vivienne Knegtmans. Het was in de 12e minuut Gilanne Louwaars die de aansluitingstreffer scoorde (2-1)

Na de wissel was het Suzanne Bakker die de 3-1 scoorde. De bezoekers slaagden er niet in om dichterbij te komen . Mylenca van Ee scoorde 4 – 1 in de 29e minuut en de wedstrijd was gespeeld. Voor Os Lusitanos kon Manon van den Boogaard nog 4 – 2 maken, maar de winst was voor vv Pernis

Derde wedstrijd

Aankomende vrijdag , 27 mei a.s. spelen beide ploegen de beslissende wedstrijd in de Groenoordhal (Schiedam ) om 21.15 uur. De winnaar van deze wedstrijd is Kampioen van Nederland .

Voorbeschouwing 3e wedstrijd

De Amsterdammers bereikte de finale door te winnen van KTP Nieuw Roden in de halve finale. De ploeg van Karin Beverwijk won de afgelopen drie jaar de schaal. Bekende namen in de formatie zijn Petra Verbeek, Gilanne Louwaars, Dyanne Bito en Linda Bos.

De Rotterdammers kwamen in de finale door te winnen van Drachtster Boys. In de afgelopen jaren won de formatie van Sharon van Zadelhoff drie keer de landelijke beker. Sterkhouders bij de Rotterdamse vrouwen zijn Suzanne Bakker, Bianca Troost, Mylenca van Ee en Felicia Sedighi.

In de competitie speelden beide ploegen gelijk (3 -3) en won Os Lusitanos in Schiedam (2 -3). In de strijd om de supercup dit jaar won de Os Lusitanos met 2 -1 na verlenging. In de kwart finale van de beker won de Amsterdamse formatie met 4 -2 van vv Pernis. Het belooft dus een spannende strijd te worden tussen beide ploeg

Os Lusitanos wint eerste wedstrijd finale Kampioenschap van Nederland

De schaal voor het landskampioenschap vrouwen zaalvoetbal stond gisteren in de Aristoshal (Amsterdam). Os Lusitanos, drievoudig landskampioen, kreeg vv Pernis op visite. De Rotterdammers zijn de koploper uit de reguliere competitie. Dat betekent dat zij met een uitwedstrijd beginnen. De bal rolde net 9 seconden toen Gilanne Louwaars voor de thuisploeg de score opende.

Met een fraaie volley schoot zij de bal uit een splijtende pass van Linda Bos achter keepster Bianca Troost. Kort daarna scoorde Petra Verbeek uit een counter en een combinatie met Manon van den Boogaard de tweede treffer. Drievoudig bekerwinnaar vv Pernis kwam terug en het was aanvoerster Suzanne Bakker die, voor de rust, van afstand de 2 - 1 scoorde. Na de wissel was het opnieuw Gilanne Louwaars, die uit een pass van Petra Verbeek, de 3 -1 binnentikte. Felicia Sedighi maakte een actie voor het doel en schoot met haar linkerbeen de bal rechts achter Jantien Wanrooi. De druk van de bezoekers nam toe. Het lukte echter niet om te scoren en zo was de eerste wedstrijd van de finale voor de Amsterdamse vrouwen.

Komende week, vrijdag 20 mei a.s., spelen beide ploegen de tweede wedstrijd. Deze wedstrijd vindt plaats om 21.15 uur in de Groenoordhal te Schiedam.

Voorbeschouwing Marius Privee

Tweede wedstrijd titelstrijd vrouwen zaalvoetbal

Afgelopen vrijdag speelden de top vier van het Nederlandse vrouwenzaalvoetbal hun eerste wedstrijd in de halve finale om het kampioenschap van Nederland Zowel in Drachten als Leek werd het een spannende strijd die nipt door de bezoekers werd gewonnen. Aanstaande vrijdag staat de tweede wedstrijd op het programma.

Schiedam

In Schiedam speelt vv Pernis tegen het team van Drachtster Boys. Coach Sharon van Zadelhoff zag haar formatie in Drachten met 2 – 3  winnen. Het was in deze wedstrijd dat Felicia Sedighi twee keer scoorde. De ploeg uit Drachten lijkt elke keer als de prijzen worden verdeeld de slag te missen. Dit jaar speelde de Friese ploeg ook de finale in de beker en verloor. De bezoekers onder leiding van coach Symen Abe Hoekstra zullen alles doen om nog een derde wedstrijd te kunnen spelen.

Amsterdam

Drievoudig landskampioen Os Lusitanos won vorige week voor de eerste keer dit jaar van KTP Nieuw Roden. Het duel in Leek werd gewonnen door een doelpunt van Petra Verbeek. In de Amsterdamse selectie zit veel ervaring. Speelsters als Linda Bos, Gilanne Louwaars, Dyane Bito hebben jaren ervaring op het veld en in de zaal.

De ploeg uit Drenthe heeft geen enkele ervaring op het hoogste niveau. Dit jaar debuteerde de formatie in de eredivisie en is het halen van de play-offs al een hele prestatie. Coach Wiebe Kooiker hoopt dat zijn ploeg door te winnen nog een kans krijgt in de derde wedstrijd

Os Lusitanos en vv Pernis in de finale kampioenschap van Nederland

Vrijdagavond werden in Rotterdam en Amsterdam de halve finales in de play-off gespeeld. Beide thuisploegen op deze avond hadden de eerste wedstrijd gewonnen.

In Schiedam speelde vv Pernis tegen Drachtster Boys. Het werd een wedstrijd die twee kanten op kon. Beide ploegen streden fel voor iedere meter. Na 7 minuten leidde balverlies de treffer van Milenca van Ee (Pernis) in. Suzanne Bakker en Bianca Troost waren voor de Friese vrouwen moeilijk te passeren. Een penalty moest er aan te pas komen, Shannon van Vliet, om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Echter binnen twee minuten schoot Milenca van Ee de 2 -1 snoeihard in het kruis uit een vrije trap. Na de wissel was er nog meer strijd. De ploeg van Symen Abe Hoekstra had vaker de bal in deze periode. Ook kwamen er kansen, maar vonden de bezoekers of de paal of Bianca Troost op hun weg. Het was Felicia Sedighi die de droom van Drachtster Boys aan flarden schoot. Ondanks het spelen met de keeper gaf de Rotterdamse formatie van Sharon van Zadelhoff geen krimp en was de finale bereikt.

Os Lusitanos speelde thuis in Amsterdam tegen KTP Nieuw Roden. De eerste wedstrijd werd door de huidige landskampioen met 0-1 gewonnen. In de eerste helft was de thuisploeg beter, maar kon het net niet vinden. In de tweede helft speelden de bezoekers beter. Zij waren op zoek naar de derde wedstrijd. Ook nu scoorden beide ploegen niet. In de verlenging blijkt dat de routine van de formatie van Karin Beverwijk doorslaggevend is. Het is Manon van den Boogaard die tweemaal het net vindt. De Drentsche formatie van Wiebe Kooiker probeerde het nog wel, maar scoorde niet. De debutant kan terugkijken op een mooi seizoen.

Finale

In de competitie was vv Pernis als eerste geeindigd en de Rotterdammers spelen volgende week (13 mei a.s.) bij Os Lusitanos. De tweede wedstrijd is op 20 mei a.s. in Schiedam. Bij winst van beide ploegen wordt er een derde wedstrijd gespeeld in Schiedam. Ook in de finale spelen de teams volgens het "best of three systeem". Bij iedere wedstrijd moet er een winnaar komen.

Voorbeschouwing door Marius Privee

Play-offs vrouwen zaalvoetbal strijd Noord en West

Aankomende vrijdag starten de wedstrijden om het kampioenschap van Nederland. Het belooft een spannende strijd te worden tussen de ploegen van vv Pernis, Os Lusitanos, KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys. In de eindstand was het verschil tussen de teams klein.

De halve finale en finale worden gespeeld volgens het best of three systeem. Iedere wedstrijd moet een winnaar opleveren. Bij een gelijke stand wordt er eerst 2 x 5 minuten verlengd. Is de stand dan nog gelijk, dan volgen er strafschoppen. De ploeg die twee wedstrijden wint is winnaar. De data voor de halve finales zijn op 29 april, 6 mei en 13 mei 2016.

Drachtster Boys tegen vv Pernis
vv Pernis eindigde als koploper in de reguliere competitie met 42 punten uit 18 wedstrijden. Het team van Sharon van Zadelhoff scoorde 108 doelpunten en kreeg er 36 tegen.De tegenstander in de halve finale is de nummer 4, Drachtster Boys, dat eindigde op 37 punten. De Friese ploeg scoorde 81 goals en kreeg er net als de tegenstander 36 tegen.In de competitie wonnen de Rotterdammers beide duels.

KTP Nieuw Roden tegen Os Lusitanos.
Debutant KTP Nieuw Roden verraste vriend en vijand door in het eerste eredivisie jaar zich te plaatsen voor de strijd om de kampioensschaal. In de halve finale krijgen zij aankomende vrijdag de nummer 2, Os Lusitanos, op visite. De Amsterdamse vrouwen haalden 39 punten en de noordelingen pakten 38 punten. Os Lusitanos scoorde 80 keer en kreeg 31 doelpunten tegen. De Drentsche ploeg schoot 71 ballen in het netje en kreeg er 39 tegen. Opvallend is dat de ploeg van Wiebe Kooiker beide wedstrijden in de competitie won van de landskampioen.

vv Pernis en Os Lusitanos winnen eerste wedstrijden play-off vrouwen zaal

In de strijd om de kampioensschaal wonnen de twee ploegen uit west van noord.

In Drachten was de ontmoeting tussen Drachtster Boys en vv Pernis. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en maakten er een boeiend en spannend schouwspel van. Beide ploegen kregen kansen in de eerste helft. Zeven seconden voor de wissel schoot Shannon van Vliet (DB) de 1 - 0 binnen. Na de rust waren de kansen voor Drachtster Boys, maar scoren is een groot probleem voor de Friese vrouwen. Het was vv Pernis die de gelijkmaker scoorde via de voeten van Jessie Prijs. De Rotterdammers liepen zelfs uit naar 1 - 3 door twee goals van Felicia Sedighi. De thuisploeg probeerde met een meespelende keeper terug te komen. Echter verder dan 2 - 3, door een doelpunt van Lotte Donath, kwam de ploeg van Symen Abe Hoekstra niet.

In het sportcentrum van Leek speelden KTP Nieuw Roden tegen de heersend landskampioen Os Lusitanos. In de competitie had de thuisploeg beide wedstrijd gewonnen. Het werd een interessant duel. In de eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden. De thuisploeg had vaker de bal, maar de ervaren Amsterdammers gaven geen krimp. Na de wissel was het Petra Verbeek (OsL) die scoorde uit een fraaie steekbal van Dyanne Bito. De Drentse vrouwen probeerden van alles om de gelijkmaker te maken, maar slaagden daar niet in.

De returns in de play-offs worden gespeeld op 6 mei a.s in Schiedam (Margriethal) en Amsterdam (Aristoshal). De eventuele derde wedstrijd wordt 13 mei a.s. gespeeld.

Verslagen

Geen finale om landskampioenschap voor zaalvrouwen Drachtster Boys

Door Kim Gall

Afgelopen vrijdag speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys de returnwedstrijd in de halve finale van het landskampioenschap in Schiedam. Drachtster Boys verloor vorige week in eigen huis met 2-3 van Pernis, dus moest het winnen om een beslissingsduel af te dwingen.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Drachtster Boys had iets meer balbezit maar grote kansen werden er niet gecreëerd. In de 6e minuut verloor Brenda Bekkema de bal aan Milenca van Ee. Zij kon vervolgens voor Teuny Bosma opduiken en scoren; 1-0. Drachtster Boys werd daarna aan de andere kant gevaarlijk. Brenda Bekkema schoot net naast. In de 8e minuut kreeg Brenda Bekkema de bal na een goede aanval van Drachtster Boys. Vivienne Knegtmans moest aan de noodrem trekken en haalde haar onderuit in de cirkel. Zij ontving daarvoor een gele kaart en Drachtster Boys kreeg een strafschop. Shannon Viet bleef rustig en scoorde beheerst; 1-1. Halverwege de eerste helft beging Teuny Bosma een overtreding op Milenca van Ee op de rand van de cirkel. Deze ging zelf achter de bal staan en schoot hard raak in de kruising; 2-1. Drachtster Boys moest weer in de achtervolging en Pernis kon achterover leunen. Het liet het balbezit aan Drachtster Boys en loerde op de counter. Het lukte Drachtster Boys niet om het gaatje in de verdediging te vinden. Het was in de eind pass te slordig of stuitte op keepster Bianca Troost.

In de tweede helft moest Drachtster boys op zoek naar doelpunten. De eerste kans was echter voor Pernis. Teuny Bosma bracht redding. Drachtster Boys zette daarna aan. Esther van Toledo was dichtbij de gelijkmaker. Na een goede aanval schoot zij echter op de paal. De aanval erna schoot Pernis bijna in eigen doel, maar via Troost en de paal ging de bal toch naast. Jessie Prijs schoot daarna uit de corner net naast. Drachtster Boys was dichtbij de gelijkmaker en voerde de druk halverwege de eerste helft nog wat op. Er volgden kansen die door Troost ternauwernood  gekeerd konden worden. 6 minuten voor tijd verloor Drachtster Boys de bal voorin. Suzanne Bakker speelde Milenca van Ee in, die vervolgens op de paal schoot. De rebound werd door Felicia Farhad Sedighi binnengeschoten; 3-1.

De opdracht voor Drachtster Boys werd  moeilijker, maar was zeker niet onmogelijk. Het speelde vol op de aanval. Esther van Toledo stuitte op Troost. Shannon Viet schoot in de korte hoek, maar niet hard genoeg om Bianca Troost te verrassen. Jessie Prijs schoot hard naast. De laatste twee minuten schoof ook Teuny Bosma door als vijfde veldspeelster. Esther van Toledo kreeg nog 2 kansen, maar zij vond opnieuw Troost op haar weg en schoot  vervolgens voorlangs.  Het bleef bij 3-1.

Door het verlies in Schiedam, zit het seizoen voor Drachtster Boys erop. Pernis speelt volgende week de eerste wedstrijd in de finale om het landskampioenschap. In Amsterdam treft het Os Lusitanos dat na verlenging met 2-0 te sterk was voor KTP Nieuw Roden.

Pernis – Drachtster Boys: 3-1

Selectie Pernis: Bianca Troost, Suzanne Bakker, Francisca Schols, Milenca van Ee, Dounia el Biyar, Vivienne Knegtmans, Jennifer Oliveira, Felicia Farhad Sedighi

Selectie Dr. Boys: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda Bekkema

Zaalvrouwen Drachtster Boys verliezen eerste slag om landskampioenschap

Afgelopen vrijdag moesten de zaalvrouwen van Drachtster Boys aantreden tegen de nummer 1 van de reguliere competitie, Pernis uit Schiedam. Het was de eerste ontmoeting in een best of three serie in de halve finale van het landskampioenschap. Deze wedstrijd moest een winnaar opleveren. Helaas voor de vrouwen uit Drachten, werd Pernis de winnaar waardoor er volgende week gewonnen moet worden om een beslissingsduel af te dwingen.

Drachtster Boys begon goed aan de wedstrijd. Lotte Donath was dicht bij een doelpunt na een goede combinatie met Bernou Hylkema. Keepster Bianca Troost bracht, niet voor het laatst deze avond, redding. Na vijf minuten ontstonden de eerste kansen voor Pernis. Teuny Bosma keerde het schot van Dounia el Biyar. Een minuut later volgde een grote kans voor Jennifer Oliviera. Zij schrok zelf van de kans en miste de bal. Hierna waren er kansen voor Drachtster Boys. Esther van Toledo zag haar schot gekeerd worden, Bernou Hylkema schoot net naast en Jessie Prijs schoot over. Zes minuten voor de rust gooide Teuny Bosma richting Shannon Viet. Zij ging onder de bal door, waarna de bal via de kuit van Bianca Troost het doel in ging. Scheidsrechters van dienst, dhr. Ras en dhr. van der Meijden hadden dit echter niet waargenomen en keurden het doelpunt af. De laatste vijf minuten voor de rust was er druk van Drachtster Boys op het doel van Pernis. Met nog 6.9 seconden op de klok schoot Shannon Viet na een intrap hard binnen; 1-0.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor Drachtster Boys. Bernou Hylkema schoot over en raakte de paal. Jessie Prijs vond Troost op haar weg na een goede aanval. Een punter van Esther van Toledo werd ternauwernood door Troost tot corner verwerkt. In de 29e minuut kwam Pernis op gelijke hoogte. De bal ging over Sylvia van der Geest heen. Jennifer Oliveira nam de bal aan en kon voorgeven. Jessie Prijs liep de bal ongelukkig in eigen doel; 1-1. Drie minuten later kwam Pernis zelfs op voorsprong. Bernou Hylkema verloor de bal waardoor Pernis kon overnemen via Suzanne Bakker en Milenca van Ee. Zij legde de bal neer voor Felicia Farhad Sedighi en die passeerde Bosma in de verre hoek; 1-2. Vijf minuten voor tijd was er duur balverlies van Esther van Toledo. Felicia Farhad Sedighi veroverde de bal en passeerde Bosma opnieuw in de verre hoek; 1-3. Drachtster Boys moest toen alles of niets gaan spelen om er in ieder geval een verlenging uit te slepen. In de 37e minuut lobde Marleen Reenders de bal op de lat. De bal viel voor Lotte Donath en die scoorde de aansluitingstreffer; 2-3. In de laatste minuut was er nog een grote kans voor Jessie Prijs. Zij dook net onder de hoge voorzet van Vera Veelers door. Hierdoor bleef het 2-3 voor Pernis.

Volgende week staat de returnwedstrijd in Schiedam op het programma. Drachtster Boys moet deze wedstrijd winnen om een beslissingsduel af te dwingen. In de andere halve finale was Os Lusitanos met 0-1 te sterk voor KTP Nieuw Roden.

Drachtster Boys VR1 – Pernis VR1: 2-3

Selectie Dr. Boys: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Bernou Hylkema

Selectie Pernis: Bianca Troost, Suzanne Bakker, Francisca Schols, Milenca van Ee, Dounia el Biyar, Vivienne Knegtmans, Jennifer Oliveira, Felicia Farhad Sedighi

2016-17

Seizoen 2016-2017

Het nieuwe seizoen 2016-2017 zal voor de Eredivisie vrouwen beginnen met een Super Cup op vrijdag 2 september. De competitie start op vrijdag 16 september. De beker zal starten op vrijdag 9 september.

Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal naar 12 ploegen

Komend seizoen 2016-17 bestaat de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal uit 12 ploegen. Dit seizoen speelden er 10 ploegen in de hoogste klasse van Nederland.
Vijf seizoen geleden startte ambitieuze clubs en de KNVB met een Eredivisie vrouwen. Voor de verenigingen was dit een hele uitdaging. De kosten en de reisafstanden namen toe en van de vrijwilligers werd er steeds meer gevraagd. In de afgelopen jaren wisselde het aantal teams ook.

Nieuwe clubs
De clubs die dit seizoen de stap naar de Eredivisie maken zijn FC Gelre en Avanti/Keuning/Advocaten. Beide ploegen hadden enkele jaren geleden ook een plek in deze competitie. FC Gelre werd in het seizoen 2011/'12 landskampioen door in de finale Os Lusitanos te verslaan. Het toenmalige Avanti kon in het seizoen 2011-2012 het seizoen niet afmaken door verschillende omstandigheden.