Wedstrijdverslag: Saestum 1 - Jong FC Twente | Ronde 13 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 december 2011

doelpunt

Verslag ATC'65
    Bron website FC Twente

Beloften Vrouwen winnen bij Saestum

ATC ’65/Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Saestum winnend afgesloten. De ploeg van trainer Arjan Veurink won met 0-2. In deze Topklasse staat de ploeg momenteel op een vierde plaats en heeft evenveel verliespunten als nummer twee Ter Leede.

Fraaie treffer
    Het tweede doelpunt van de Beloften Vrouwen van FC Twente zaterdagmiddag was er één volgens het boekje. Via een snelle combinatie die bij keeper De Seriere begon  en via Renfurm, De Kort, Mijnheer en Westervelt voorin belandde, werd door Tessa Klein Braskamp fraai afgerond. Een prachtig doelpunt over meerdere schijven waar ook trainer Arjan Veurink van onder de indruk was. “Ik ben natuurlijk altijd blij als we scoren, maar deze goal heb ik wat uitbundiger gevierd.”

In de eerste helft had Lieke Lambers de bezoekers al op voorsprong gezet uit een vrije trap. Met dat doelpunt, in de 22e minuut, werd het goede spel uit de beginfase beloond. Het was ATC’ 65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen dat het beste uit de startblokken kwam en via Suzanne de Kort en Anne Bosveld in het eerste kwartier ook al kansen kreeg op de openingstreffer. Na de 0-1 draaide het spelbeeld om. Saestum voerde de druk op en kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar FC Twente haalde ongeschonden de rust.

Overwicht
    Waar de ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd waren, was ATC’ 65 in het tweede bedrijf de bovenliggende partij. De ploeg kreeg minder uitgespeelde kansen dan in de eerste vijfenveertig minuten, maar gaf aan de andere kant ook minder mogelijkheden weg. Het elftal stond goed en voorkwam dat Saestum gevaarlijk werd. Na de fraaie 0-2 van Tessa Klein Braskamp stond er nog een kwartier op de klok. Hierin kreeg de thuisploeg uit een vrije trap nog een goede kans om de marge weer te verkleinen, maar Lieke Lambers reageerde adequaat.