A+ R A-
Wedstrijdverslag: Pernis - Os Lusitanos | Ronde 10 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Pernis - Os Lusitanos
4 1
(3 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 25 november 2011
Aanvangstijd: 20:00 u
Toeschouwers : 112


 Samenvatting

Verslag van Pernis
Door Wendy Rietveld

Pernis wint topper in de Eredivisie Vrouwen

De wedstrijd van vandaag was in meerdere opzichten bijzonder. Niet alleen kennen enkele meiden van beide ploegen elkaar goed, ook speelde Pernis captain Suzanne Bakker vorig seizoen nog voor Os Lusitanos, keerde er bij Pernis enkele speelsters terug na een blessure en was de koppositie de inzet. Sharon van Zadelhoff (geblesseerd), normaal gesproken de rots in de branding in het doel van de thuisploeg stond dit keer schouder aan schouder met coach Wendy Rietveld om haar team naar de overwinning te schreeuwen. Haar plek in het doel werd ingenomen door Jora Wolfgram, die dit zeer verdienstelijk deed.

Meteen vanaf de aftrap leek het al een open wedstrijd te worden tussen twee aanvallend ingestelde teams met aan beide zijden enkele technisch vaardige speelsters. De eerste twee kansen waren voor Os Lusitanos maar Gilanne Louwaars en Iris Wagemaker stuitten op goalie Jora Wolfgram. Aan de andere kant was er een kans voor Viviënne Knegtmans maar het duurde tot de vijfde minuut voor er een goal viel. Het was balkunstenaar Fouzia Taybi die alert reageerde op een pass van Stephanie Valk en beheerst binnen schoot. Voor Os Lusitanos moest het gevaar voornamelijk komen van Gilanne Louwaars en Petra Verbeek maar Pernis zat met name heel dicht op laatstgenoemde en wist elk schot van haar voeten te blocken. Als de Amsterdamse dames wel op doel mochten schieten was daar Jora die haar team enkele keren goed op de been hield. Pernis ging wel effectief met de kansen om want in de dertiende minuut was het liefst twee keer raak. Beide goals werden gemaakt door Lenie Mendes Fernandes en zo stond het plotseling 3-0. Os Lusitanos kon vandaag geen vuist maken en het miste met name wat creativiteit en beleving om het de Rotterdamse dames echt moeilijk te maken. Wel konden zij voor rust een keer juichen toen Jora Wolfgram eerst nog een antwoord had op een schot van Petra Verbeek maar de rebound van Gilanne Louwaars niet kon keren.

In de tweede helft twijfelde Os constant of zij druk naar voren moesten zetten of toch wat behoudend moesten spelen. Immers waren zij het team wat nu vol gas moest gaan maar wisten zij ook dat Pernis optimaal zou profiteren van de ruimte. Die twijfel zorgde ervoor dat zij nimmer meer op gang kwamen en toen Pernis in de vijfde minuut de 4-1 maakte (Suzanne Bakker brak uit over rechts en Fouzia Taybi liep de bal binnen) wist iedereen eigenlijk wel dat de wedstrijd gespeeld was. Pernis bleef keihard werken, geconcentreerd spelen en fel en kort verdedigen. Het uitteam deed nog wel hun best er iets van te maken maar de kansen die zij kregen werden wederom onschadelijk gemaakt door Jora. vv Pernis troefde hun opponent vandaag op alle fronten af. Voetballend zowel aanvallend als verdedigend maar met name in beleving en strijd. 1 team 1 taak ging voor dit team zeker op waar de tegenstander meer bestond uit los zand. Met deze mooie overwinning pakt Pernis de koppositie alleen in handen. Volgende week een volgende topper uit bij FC Gelre. De Os Lusitanos dames mogen dan proberen tegen Noordzee hun vorm terug te krijgen.


Statistiek

Locatie: Sporthal Margriet Schiedam,

Scoreverloop:
Eerste helft:
“5   Fouzia Taybi  1-0
“13 Lenie Mendes Fernandes 2-0 en 3-0
‘’16 Gilanne Louwaars 3-1

Tweede helft:
“5 Fouzia Taybi 4-1

Opstellingen:
vv Pernis: 24. Jora Wolfgram  2. Nadia Roukes  3. Suzanne Bakker  4. Francisca Schols  5. Stephanie Valk  6. Rochella Becker  8. Viviënne Knegtmans  9. Jamie van Gool-den Brinker  10. Fouzia Taybi  11. Lenie Mendes Fernandes
Coach: Wendy Rietveld

Os Lusitanos: 1. Jesca Willemsen  3. Petra Verbeek  4. Roos Anne van Staalduinen  5. Nina George  6. Jaclyn Leiwakabessy  8. Iris Wagemaker  9. Bouchra Ait L’Hou  10. Gilanne Louwaars 11. Shirley Smith 
Coach: Nina George