Wedstrijdverslag: Ter Leede 1 - RKHVV 1 | Ronde 21 | Topklasse 2012-2013

(0 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 27 april 2013
Aanvangstijd: 12:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min. 56 ::<br />Monica Hoogendam eigen doelpunt Min. 44 ::<br />Angela Wolvers

Tijd Gebeurtenis
56doelpuntMonica Hoogendam (1-1)
44eigen doelpuntAngela Wolvers (0-1)

Verslag van Ter Leede
Door Salman Khawaja

Ter Leede Vrouwen na gelijkspel tegen RKHVV KAMPIOEN van de Topklasse

Veel publiek, goede sfeer, lekkere lentezon, kampioenschaal op het veld en Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen op de tribune, in deze mooie ambiance werd afgelopen zaterdag gestreden om het kampioenschap van de Topklasse.

Tegen RKHVV was 1 punt genoeg om het 7e kampioenschap bij de amateurs binnen te halen, echter spelen op een gelijk spel, daar zijn de vrouwen van Ter Leede niet voor in de wieg gelegd. Met de intentie om vooruit te spelen werd er ook vandaag weer met de punt naar voren gespeeld. En dat wedstrijden om een kampioenschap altijd extra spanning met zich mee brengen was ook vandaag goed te zien, maar spannend was het wel!

In de eerste minuut al direct en hoekschop voor  Ter Leede die goed word uitverdedigd door RKHVV. Na deze hoekschop duurde het een half uur voordat er weer wat dreiging uitging van de Ter Leede brigade. Lisanne Grimberg had vandaag wederom een pure mandekker die de hele wedstrijd bleef kleven en met kleine overtredingen haar van het score probeerde af te houden.  In  de 30e mocht  de topscoorder van de topklasse aanleggen voor een vrije op  zo’n 25 meter van het doel maar de matig ingeschoten bal werd door de degelijke keepster van RKHVV onschadelijk gemaakt. In de 43e minuut  een vrije trap voor RKHVV die prachtig wordt gered door Ter Leede keepster Nada van Es. Uit de hoekschop die daarop volgt komt de indraaiende bal op de kruin van verdedigster Angela Wolvers en vol ongeloof van de Ter Leede aanhang vliegt de bal de goal in. En staat de hatelijke 0-1 op het score bord wat tevens de ruststand is.

In de tweede helft komen dezelfde elf speelsters van Ter Leede het veld op om op jacht te gaan naar de o ’ zo belangrijke gelijkmaker. De pit zit er nog goed in, de ploeg gaat direct na de aftrap over tot de aanval die wederom resulteert in een hoekschop waar helaas geen doelpoging uit voortkomt. Ter Leede heeft de overhand er is veel inzet maar het spel blijft onder de maat om RKHVV echt pijn te doen. In de 56e minuut wordt er een vrije trap toegekend aan Ter Leede, om de druk op  de keepster van RKHVV op te voeren gaat de luchtmacht van Ter Leede  - Monica van Hoogendam en Daphne in ’t Veld  - mee naar voren.  De vrije trap genomen door  Lisanne Grimberg wordt in eerste instantie gepakt door de keepster maar ze laat de bal los waardoor captain Monica van Hoogendam  als de kippen bij is om  de bal met haar lichaam het doel in te werken, 1-1.

RKHVV protesteert nog wel bij de uitstekend jonge scheidsrechter maar die blijft terecht bij zijn beslissing en laat nadat hij geel heeft gegeven aan de keepster van RKHVV de aftrap nemen om het spel weer te hervatten. Door dit tegendoelpunt is RKHVV is een beetje van de leg en daar weten onze vrouwen goed van te profiteren. Onder druk van de altijd ijverige linksbuiten Marieke Goeree verspeelt de verdedigster van RKHVV de bal in het doelgebied. Ze maakt daarbij hands door op de bal te vallen, de goed en attente scheidrechter staat er bovenop en geeft een strafschop aan Ter Leede.

Dus zo’n 5 minuten na de 1-1 gaat Jill Wilmot achter de bal staan om de beslissende goal te maken maar ook de meest ervaren speelster heeft last van de spanning en haar matig ingeschoten bal wordt gestopt door de keepster van RKHVV.  Niet alleen in het veld maar ook bij het publiek neemt de spanning toe. De schaal staat te glimmen tussen de dug-outs maar het is nog niet gedaan. In de 65e minuut worden Marieke Goeree en Stephanie de Lange vervangen door rechtsbuiten Kim Zethof en middenvelder Carmen Simonis.

In de 70e en 73e minuut twee goede kansen voor RKHVV maar tot twee keer aan toe wordt de bal wild overgeschoten. Het spel blijft over en weer gaan, Kim Zethof ziet na een individuele actie op rechts haar schot/voorzet  op de lat belanden en in de rebound wordt de bal uitverdedigt door RKHVV. Een minuut later een prachtig combinatie door het centrum, tussen Lisanne Grimberg en Jill Wilmot, waarbij laatst genoemde de bal rakelings langs de andere kant van de paal plaatst. Het verlossende tweede doelpunt voor Ter Leede blijft nog steeds uit en de minuten gaan nu erg langzaam.

Om de frisheid erin te houden wordt in de 80e minuut Celine van Loo voor Christa van Roessel ingebracht. Er worden nog een paar plaagstootjes uitgedeeld door Ter Leede maar naarmate de tijd vordert en wetende dat 1 punt genoeg is voor het kampioenschap werd er de laatste 10 minuten niet meer zoveel risico genomen. Een hoekschop in de 87e minuut voor RKHVV met veel speelsters in de ‘box’ en met het nodige kunst en vliegwerk werd de bal uitverdedigd en liep de wedstrijd op zijn eind.

De definitieve beloning voor de vrouwen selectie is een feit! Na het laatste fluitsignaal gingen de meiden en de staf volledig los en vierden met de nodige oerkreten hun intense geluk. Gewoon kampioen van de Topklasse: omdat het kan!

Mede door een fantastische 1e seizoenshelft - ongeslagen voor de winterstop - en een sterk collectief hebben jullie er een mooi seizoen van gemaakt met een happy end, van harte gefeliciteerd!

De foto’s van Dennis en Anette (erg bedankt voor jullie bijdrage) zeggen meer dan  dit geschreven stukje maar ondanks dat bleef het nog lang druk en gezellig in Sassenheim en omstreken.

Ter Leede speelde in de volgende opstelling: N. van Es; P. Mesker, M. Hoogendam, C. van Roessel (80e minuut C. van Loo), A. Wolvers; J. Wilmot, S. de lange (65e minuut C. Simonis), D. in ’t Veld; L. Grimberg,  M. Goeree (65e minuut K. Zethof). Wissel speelster maar niet ingevallen: N. de Graaf.

Verslag van RKHVV
Door Arte Brueren

RKHVV geeft Ter Leede kampioenschap niet cadeau

Zaterdag werd er afgereisd naar Ter Leede voor de één na laatste wedstrijd van het seizoen. Aangezien we ons 2 weken geleden verzekerd hebben van handhaving in de topklasse, stond er voor ons niets meer op het spel. Voor Ter Leede wel; zij zouden zich bij winst of een gelijkspel kampioen mogen noemen.

Ter Leede heeft de afgelopen wedstrijden met zeer ruime cijfers gewonnen (9-1 van ATC ’65 en 9-0 van The Knickerbockers) en kan vandaag niet voor niets kampioen worden. Toch blijkt het krachtsverschil in de wedstrijd niet groot. Er wordt besloten niet op te bouwen, en Michelle de doeltrappen te laten nemen. Dat kun je wel aan haar overlaten, want in de eerste helft reiken de ballen vaak tot over de middenlijn. In de 15e minuut ontstaat de eerste kans voor RKHVV: Diede en Arte combineren goed aan de rechterkant, waarna een voorzet wordt afgeleverd op Suus, die de bal in een keer op haar slof neemt, maar de bal belandt helaas in de handen van de keeper.

De eerste helft wordt, op een aantal corners na, vrijwel niets weggegeven. Renée en Michelle zitten veelvuldig kort op hun man, en veroveren daarmee vaak de bal. Ook Marieke aan de linkerkant heeft haar tegenstandster aardig in de zak, en besluit ook aanvallend een keer een duit in het zakje te doen, maar na een lange rush eindigt de bal achter de achterlijn. Gila zorgt, zoals altijd, voor de controle op het middenveld, en Geke assisteert haar daar goed bij. In de 43e minuut pikt Carolien een slechte trap van de keeper op, maar voordat daar voordeel uit behaald kan worden, wordt er een overtreding begaan. De vrije trap wordt prachtig ingeschoten door Carolien, maar de keeper kan de bal nog net uit de kruising tikken. Uit de ingestudeerde corner die hieruit volgt leidt alsnog tot de 1-0: Diede legt de bal op het hoofd van Jodie, die verlengt de bal en via een speelster van Ter Leede eindigt de bal in het net.

De tweede helft komt Ter Leede sterker uit de kleedkamer. Gesteund door het publiek proberen ze de druk op onze goal op te voeren. Ze hebben echter hulp van de scheidsrechter nodig om tot een gelijke stand te komen; een vrije trap tegen wordt, weliswaar na enig gegrabbel, tussen de twee handen van Anne uitgelopen en de bal belandt zo in het doel. De scheidsrechter vindt het een reglementair doelpunt en Anne kan haar woede niet inhouden. De duw die volgt, wordt gelukkig slechts bestraft met een gele kaart. Daarmee zijn de rare beslissingen van deze pannenkoek nog niet op, want in de 60e minuut wordt een penalty toegekend aan Ter Leede. Renée probeert in eigen 16 te verdedigen, maar wordt daarbij onderuit geschoffeld door een tegenstandster. De scheidsrechter fluit niet, tot groot ongenoegen van Renée, die dan maar besluit de bal een aantal keren met de hand te beroeren. Anne’s wraak is zoet en ze stopt, net als eerder dit seizoen tegen ATC ’65, de penalty formidabel.

In de 65e minuut wordt Diede gewisseld voor Ellen. De wedstrijd ligt steeds meer open, met kansen aan beide kanten. Ellen krijgt een uitgelezen mogelijkheid na een voorzet van Carolien, en ook Arte had uit een corner kunnen scoren, maar de bal belandt via de kluts helaas niet in het doel. Ter Leede raakt aan de andere kant twee keer de lat. De beste mogelijkheid op de winnende goal komt echter vlak voor tijd, wanneer Jodie 1 op 1 met de keeper komt, en de scheidsrechter niet de voordeelregel hanteert, maar affluit voor een eerdere overtreding. De laatste 3 minuten krijgt Wendy nog haar 'minutes of fame', maar ook zij kan de ban niet meer breken, waardoor de eindstand bepaald wordt op 1-1. Zo is Ter Leede landskampioen, en hebben wij laten zien dat we zeker op onze plek zijn in de topklasse!

Datum: 27/04/2013
Betreft: topklasse, 21e ronde
Locatie: Ter Leede
Ruststand: 0-1
Eindstand: 1-1