Wedstrijdverslag: RKHVV 1 - Be Quick'28 1 | Ronde 22 | Topklasse 2012-2013

(2 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 04 mei 2013
Aanvangstijd: 12:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Caroline Filippo doelpunt Min.  ::<br />Arte Brueren doelpunt Min.  ::<br />Michelle Laan, van der doelpunt Min.  ::<br />Michelle Laan, van der

Tijd Gebeurtenis
doelpuntMichelle Laan, van der (1x)
doelpuntArte Brueren (1x)
doelpuntCaroline Filippo (1x)

Verslag van RKHVV
Door Ellen Vermeulen

Zaterdag werd de laatste competitiewedstrijd gespeeld in het warme en zonnige Huissen. Een wedstrijd die voor beide teams niks meer kan opleveren. Be Quick is al gedegradeerd en RKHVV heeft zich al eerder veilig gesteld van nacompetitie. RKHVV kan echter nog wel 6e worden op de ranglijst en wilt de competitie natuurlijk met een mooi potje voetbal afsluiten dus gaan de dames natuurlijk voor de volle winst.

RKHVV is de eerste helft wel duidelijk in overwicht, maar doet te weinig met de bal. Er wordt niet snel genoeg rondgespeeld, waardoor de tegenstander al weet waar de bal heen gaat. Daarnaast is het redelijk statisch en gaat de bal er vaak overheen. Hierdoor bleven echte kansen in de beginfase van de wedstrijd uit. In de 20e minuut is het toch raak. De 1-0 wordt gescoord door Carolien. Zij komt zelf met een actie tot aan de achterlijn, waarna ze een bal op de vijf meter geeft op Ellen. Het schot van Ellen wordt geblokt en komt weer bij Carolien terecht, die netjes afrondt. In de 26e minuut is het weer raak. Jodie legt de bal in de zestien terug op Arte. Arte kapt en draait om enkele speelsters van Be Quick heen en plaatst de bal mooi boven in het doel.

In de rust wordt Ellen gewisseld voor Diede. Vijfenveertig speciale minuten voor Diede, want ze stopt helaas voorlopig met voetballen om zich te concentreren op haar studie. In de tweede helft gaat RKHVV door met waar ze mee bezig was. Niet het beste partijtje voetbal van het seizoen, maar wel met overwicht. In de 52e minuut is het weer raak voor RKHVV. Michelle mag een vrije trap nemen en schiet deze er keurig onder kant lat in. Direct na het doelpunt komt Roxanne in het veld voor Geke. Enkele minuten later wordt Carolien gewisseld voor Gila. In de 67e minuut bewijst Michelle wederom waarom zij achter de bal staat met de vrije trappen aan de zijde van RKHVV. Ze trapt op ruime afstand van het doel de bal prachtig geplaatst in het netje, 4-0. In de 82e minuut raakt Renée bij een aanval van Be Quick nog licht geblesseerd. Na wat verzorging protesteert zij tegen de scheids, waardoor ze een kaart krijgt. Met dit laatste spektakel wordt het seizoen afgesloten.

Ondanks een moeilijke start van het seizoen hebben de dames bewezen een waardig topklasseteam te zijn. Na de winterstop zijn zij met een enorme sprint gekomen die niemand van te voren had kunnen bedenken. Het resultaat; RKHVV eindigt op een 6e plek, in het linkerrijtje.

Dank gaat uit naar allen die dit seizoen hebben bijgedragen aan Dames 1. In het bijzonder naar alle trainers/coaches en de leiding. Ook willen we Diede en Marjan bedanken voor alle jaren bij RKHVV. En natuurlijk wordt er gehoopt jullie nog terug te zien.