Wedstrijdverslag: Reiger Boys 1 - Fortuna W. 1 | Ronde 8 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 29 oktober 2011
Aanvangstijd: 13:00 u
Toeschouwers : 150

Verslag Reiger Boys
door Simone Verschoor

Er werd een streekderby gespeeld afgelopen zaterdag op "de Wending", de dames van Reiger Boys kregen Fortuna Wormerveer op bezoek. Een belangrijke wedstrijd en dat het team van coach Arnold de Block daar van doordrongen waren was op het veld goed te zien.

Al in de eerste minuut moet keepster Jesca Willemsen de bal na het schot uit een vrije trap van Dolly v.d. Voort wegstompen waarna hij weggewerkt wordt door de verdediging. De dames weten nu dat Fortuna niet van plan is om de kaas van het brood te laten eten.
Bij Reiger Boys zien we een paar aanvallen waarbij de spits wordt gezocht, maar Bonnie Smit staat zo scherp dat ze net buitenspel staat als die bal gespeeld wordt.

In de 16e minuut komt de pass op Smit goed aan, ze neemt de bal mee en geeft hem voor maar hij bereikt de goed vrij gelopen Jaimy Visser niet, misschien had Smit hier wat zelfzuchtiger moeten zijn door zelf op het doel te schieten.
Met 25 minuten op de klok geeft Aaike Verschoor een lange bal die goed meegenomen wordt door Smit, de uitkomende keepster Marieke Ubachs botst Smit om die even geblesseerd op de grond blijft liggen. Hierna legt scheidsrechter Boon de bal op de stip maar blijft keepster Ubachs van enige kaart verschoond en komt hier mee goed weg.( na de wedstrijd zei de scheids dat er geen opzet bij was)
Aaike Verschoor schiet de bal prima in de linker bovenhoek en zet het team daarmee op 1-0 voorsprong.

Lang hebben ze hier niet van mogen genieten want als een paar minuten later Roxanne Koopman de bal goed weet mee te nemen gaat ze Monique v.d. Rijst voorbij en schiet ze de bal in het doel van Willemsen 1-1. Reiger Boys moet nu de organisatie weer even terug vinden en dat lukt ze gelukkig vrij snel. In de 36e minuut is het Tessa Oud die uit een corner van Stefanie Gorter de 2-1 binnen weet te tikken. Op slag van rust gaat een schot van Fortuna door de benen van keepster Willemsen, ze draait zich razendsnel om en weet de bal nog net voor de doelijn tegen te houden zodat het team met de 2-1 voorsprong de kleedkamer in gaat.

Na de rust zien we een zelfverzekerd Reiger Boys staan die dit in de 49e minuut al duidelijk hadden kunnen maken op het scorebord. Tessa Oud weet twee speelsters te omzeilen, geeft hierna een pass op Bonnie Smit maar zij kan d'r voet net niet goed tegen de bal zetten waardoor hij geen snelheid heeft en keepster Ubachs de bal zo kan pakken.

Een paar minuten later heeft Ubachs wel het nakijken, na diverse pogingen lukt het Fortuna niet om de bal goed weg te werken waarna Sharon Kok haar kans schoon ziet en de bal in het doel laat verdwijnen 3-1.
Reiger Boys bewaart vervolgens de rust en Fortuna laat de kop een beetje hangen. Met nog 10 minuten te gaan zien we van achteruit een goed opgezette aanval, de pass van Kok is op maat maar het harde schot van Sue  Ranie Hok - A- Hin gaat net over de rechter kruising heen.

Hierna zien we bij beidde teams dat er geen duidelijke lijn meer in zit en doet het vertoonde spel wat paniekerig aan. Pas in de extra tijd zien we de pit bij RB weer terug komen, een schot van Smit wordt door Ubachs nog tot corner verwerkt. Kok neemt die corner en de ingevallen Marieke Plekker kopt de bal tegen de onderkant van de lat waardoor de stand op 3-1 blijft staan.

Locatie: Sportpark De Wending te Heerhugowaard

Scheidsrechter: Herman Boon

Reiger Boys: Jesca Willemsen, Marintha Louwe, Aaike Verschoor, Jaimy Visser, Stephnie Buitendam (87e Marit Balder), Monique v/d Rijst, Stefanie Gorter (80e Marieke Plekker), Sharday Pattissarany (46e Sharon Kok), Bonnie Smit, Tessa Oud, Sue Ranie Hok a Hin